Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar metZonnepanelen

Bespaar € 1680,- op zonnepanelen

Bespaar door zonnepanelen te laten plaatsen. De gemiddelde opbrengst bij zonnepanelen is

€1.680,- p.j

Meer informatie

Duurzame Dinsdag promoot duurzaamheid

Donderdag 02 september 2021 13:31Frank van de Ven
Zonnepalen zorgen voor verduurzaming.

Zonnepalen zorgen voor verduurzaming.

Dinsdag 7 september gaat de geschiedenisboeken in als Duurzame Dinsdag 2021. Deze dag staat volledig in het teken van duurzame initiatieven en om dit te stimuleren is de Greenchoice Energieprijs bedacht. Deze award wordt uitgereikt aan bedrijven die zich inzetten voor duurzaamheid en daarbij gebruikmaken van onder andere zonnepanelen en warmtepompen.
 
De meest innovatieve en onderscheidende uitvindingen maken kans op een prijs. Voor de Greenchoice Energieprijs 2021 maken de volgende partijen kans op een prijs: Triplesolar, Solarge en Sympower.

 

Eerste dinsdag van september

Duurzame Dinsdag vindt altijd plaats op de eerste dinsdag van september. Doel van dit initiatief is om duurzaamheid op de kaart te zetten in politiek Den Haag. Op deze dag neemt het kabinet het zogenaamde Duurzame Dinsdag-koffertje in ontvangst waarin honderden duurzame ideeën en initiatieven staan.
 
Triplesolar gebruikt PVT als bron voor elektriciteit, warmte en koeling van het eigen dak. PV staat voor zonnecellen en de T staat voor thermische wisselaar. Het PVT-warmtepomppaneel onttrekt energie uit zon- en daglicht en gebruikt deze energie voor verwarming. De uitvinding van Triplesolar zorgt ervoor dat een woning op duurzame wijze van warmte, warm tapwater en elektriciteit voorzien wordt. Volgens de fabrikant is het systeem geluidloos en zonder boring te plaatsen.
 

Zonnepanelen

Solarge is de tweede kanshebber op de Greenchoice Energieprijs 2021. Dit bedrijf levert zonnepanelen waarvoor geen dakversterking nodig is. Uit onderzoek blijkt dat 30 tot 40 procent van alle Nederlandse daken het gewicht van traditionele zonnepanelen niet kunnen dragen.

Dat betekent dus dat er dakversterking nodig is of dat er voor lichtgewicht zonnepanelen gekozen moet worden. Voor beide opties geldt dat er sprake is van een meerprijs, waardoor de investering niet meer rendabel is. Juist door de plaatsing van deze lichtgewicht panelen te stimuleren, kan er veel gewonnen worden op het vlak van duurzaamheid. Solarge wil in 2022 met een passende oplossing op de markt komen.
 

Whitepaper

De derde partij die meedingt naar de prijs is Sympower. Dit bedrijf helpt om het elektriciteitsnet te stabiliseren, zodat er minder ‘surplus-power’ nodig is. Deze elektriciteit is afkomstig van vaak vervuilende centrales. Sympower helpt de waarde van elektrische activa te vergroten, zodat verduurzaming mogelijk is. Het doel is om fossiele brandstoffen te vervangen door hernieuwbare energiebronnen.  
 
Op dinsdag 7 september wordt bekendgemaakt welke partij er met de hoofdprijs vandoor gaat. Tot die tijd is er op deze pagina meer te lezen over zonnepanelen. Er zijn verschillende zaken waaraan je moet denken bij de aanschaf van zonnepanelen. In dit whitepaper lees je er alles over en kom je beslagen ten ijs. Dit document is hier gratis te downloaden. 
Deel dit artikel
Zonnepanelen Verzekerd Zonder Zorgen
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Zonnepanelen

Wat is goedkoper: zonnepanelen huren of kopen? En is er een alternatief?

Huurder zonnepanelen komt bedrogen uit

Maandag 23 augustus 2021 08:04

De goedkoopste stroom is stroom die je zelf opwekt via zonnepanelen. Het is verstandig om zonnepanelen te kopen in plaats van te huren, want daarmee bespaar je pas echt geld. Dit zijn de uitkom...

Lees meer
Rendement zonnepanelen neemt 6,6% toe door stijgende stroomprijs 1 juli 2021

Effect stroomprijs op terugverdientijd zonnepanelen

Donderdag 10 juni 2021 08:14

Rendement zonnepanelen neemt 6,6% toe door de stijgende stroomprijs. Dat blijkt uit een berekening van de Vastelastenbond. Terugverdientijd zonnepanelen berekenen We berekenen allemaal de terugv...

Lees meer
Een adviseur aan huis bij de aanschaf van zonnepanelen is van onschatbare waarde

Zonnepanelen: 4 redenen waarom bezoek-aan-huis handig is

Donderdag 22 april 2021 14:24

‌Zonnepanelen plaatsen | voordelen van een thuisbezoek. In dit artikel kijken we naar de belangrijkste redenen waarom bezoek-aan-huis handig is. Wanneer je nadenkt over zonnepanele...

Lees meer
Behoefteonderzoek Vastelastenbond: financiering, keurmerk en thuisbezoek belangrijke pijlers

Financiering, keurmerk en thuisbezoek belangrijk bij beslissing zonnepanelen

Dinsdag 23 maart 2021 15:32

Uit een peiling van de Vastelastenbond blijkt dat klanten het bij een investering in zonnepanelen prettig vinden als iemand thuis de situatie komt bekijken. Daarnaast geven no...

Lees meer