Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Altijd gunstige tarieven en voorwaarden. Bespaar zelfs met het plafond.

Regel het direct

Altijd het beste Energiecontract

Bespaar € 250,- op je Energierekening

Energie Vanzelf Geregeld

Volledige ontzorging voor je energiecontract. Onze experts regelen voor jou elk jaar de beste tarieven en voorwaarden!

Bespaar honderden euro's en ontvang gratis een Sparky energiemeter (t.w.v. € 29,95).

€5,90 p.m.
(of €59,- p.j.)

Meer informatie

Geen compensatie voor hogere energierekening

Dinsdag 05 maart 2019 14:05Margot Boesveld
Helaas, geen compensatie energierekening 2019

Helaas, geen compensatie energierekening 2019

Na de gigantische blunder van het kabinet m.b.t. de energierekening hoopten veel Nederlanders op compensatie van de overheid. Helaas gaat deze er niet komen. Premier Rutte heeft aangegeven dat er geen compensatie komt voor de hogere energierekening.

Fouten in berekening

Het kabinet gaf in december aan dat de energierekening maar beperkt zou stijgen. Zij baseerden zich echter op verkeerde cijfers. Oppositiepartijen en marktkenners gaven aan dat de stijging rond de € 300,- zou liggen. Uit cijfers van het CBS blijkt nu dat de gemiddelde stijging € 334,- is. Dit is voor een deel te wijten aan de stijgende energiebelasting en voor het andere deel aan stijgende prijzen in de energiemarkt.

Gevolgen voor koopkracht

In de berekeningen van de koopkracht voor 2019 zijn de verkeerde energiecijfers meegenomen. Hierdoor komt de verwachte koopkracht stijging al direct onder druk te staan. Aan het einde van het eerste kwartaal worden de koopkrachtcijfers opnieuw berekend.

Ook als blijkt dat deze minder positief of zelfs negatief zijn komt er dus geen compensatie voor de burgers. 

(Bron: TPO.nl)

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Mihut

De bevolking wordt van al de kanten geplukt, mijn vertrouwen in de politiek is volledig weg, er is geen enkele partij die mijn stem verdient en er zijn zoveel partijen. Wat mij betreft gele hesjes aan trekken en de straat op. De politiek moet 180 grade omdraaien en elke regering voor de rechter slepen die niets aan ongelijkheid, ondemocratisch regeren, eerst kamer afschaffen en de hele parlament stemt hen zelf kiezen wie ministers moeten zijn en met goedkeuring van de rechtbank, of in de eerste kamer alleen de rekenkamer, ombudsman, FNV bond,koning.

Woensdag 13 maart 2019 16:54

A de Snoo

Zolang de bevolking Rutte blijven stemmen(VVD] blijven we met dat zooitje zitten we worden goed in de maling genomen met de leugens

Vrijdag 08 maart 2019 17:17

bruijne

Weg sturen het zootje en zeker niet meer stemmen op de VVD, en ook niet meer op het CDA , die lopen achter Rutte aan.

Vrijdag 08 maart 2019 16:45

Robert

Het is zeker voor de mensen ,die alleen AOW en een klein pensioen hebben een enorme financiele tegenvaller en is ergo totaal onaanvaardbaar,dat deze mensen niet gecompenseerd worden,terwijl niet alleen de energiekosten omhoog gaan,
De kosten van levensonderhoud zijn niet met 3% gestegen maar veelal met 10% en meer,tel daarbij de hogere wegenbelasting en benzine prijzen daarbij op en de gemiddelde man met dit inkomen gaat er niet op vooruit maar ernstig op achteruit.
Ook met de belastingen,wordt het ouderen en alleenstaande ouderen niet verwend,immers zij krijgen deze zgn ouderenkortingen niet,sterker er moet meer afgedragen worden aan de belastingen ipv,dat een verwachte terugbetaling hierdoor uitblijft. het ziet er somber uit voor deze groep. de meesten kunnen nog amper hun boodschappen en energierekening betalen in het beste land ter wereld met de beste zorg,die ook omhoog is gegaan. Waar moeten deze mensen ,die altijd hard gewerkt hebben van rond komen?

Vrijdag 08 maart 2019 07:08

Willem Ouwehand

De zoveelste blunder en leugen van dit kabinet en eerdere kabinetten onder dhr. Rutte. Totaal ongeloofwaardig beleid en visie op de toekomst. Het is een heel rechts kabinet (geworden) en ik vind eigenlijk al vanaf het begin van deze Rutte-kabinetten de deelname van de VVD een ramp voor het land !!
Beloven zit in de genen van alle politici en vooral die met "macht". En steeds weer worden de beloften niet ingelost. Ik ben zo langzamerhand helemaal klaar met de politieke spelletjes, die alleen de "heersende" politici en de partijbelangen in de kaart spelen. Het zgn. "gele-hesjes-protest" is een logisch gevolg van het onmachtgevoel van veel mensen in dit land. Ik wil alle partijen niet over één kam scheren maar mijn algemene indruk over onze "leidinggevenden" is heel negatief geworden.
Dus: zo snel mogelijk nieuwe verkiezingen voor de T.K. en ........ verlos ons van de GSM-ers oftewel: zogenaamde "bestuurders", die allemaal een hoog gehalte hebben aan Geld, Status en Macht en dat met alle macht willen behouden ten koste van "het (oudere) volk" en het klimaat en ........... Waarvan akte.

Donderdag 07 maart 2019 20:37

Cokkie

Liegen en bedriegen, dat is onze regering. Zoals het kwartje van Kok. We zouden het terug krijgen. Maar blijft uit. De banken vielen om., en ja de burgers krijgen de rekening. Zoals nu.

Donderdag 07 maart 2019 20:01

Frank Snelders

De rechter heeft heel wat te doen in den haag, VVD moet geheel voor komen, voor fraude en toekennen van herstel aan de Nederlanders .

Donderdag 07 maart 2019 19:28

Gerard

als dit in het bedrijfsleven gebeurde zouden er veel koppen vallen..
Maar in Den Haag komt men er gewoon mee weg..ongelooflijk..

Donderdag 07 maart 2019 19:25

Van Hees

Je bent een rund als je voor de VVD stemt ..ze hebben ons immers genoeg belazerd met hun mooie praatjes. Alles is beter dan VVD

Donderdag 07 maart 2019 19:18

Plaats een reactie

Lees meer over Energie

Robin Energie failliet verklaard

Robin Energie failliet

Donderdag 28 februari 2019 11:35

Robin Energie is failliet verklaard. De Autoriteit Consument en Markt (ACM) heeft daarom de leveringsvergunning voor elektriciteit ingetrokken. De klanten blijven stroom en gas ontvangen. Dit wordt ge...

Lees meer
Leegloop bij Eneco door hoge energierekening

Leegloop bij Eneco? Klantenportefeuille Eneco slinkt door hoge energierekening

Vrijdag 22 februari 2019 15:36

Er is veel gaande bij energieleverancier Eneco. Weglopende klanten, belastingvoordeel en een geplande veiling. Eneco, dat dit jaar wordt geveild, moet heel hard zijn best doen om klanten vast...

Lees meer
Al 1,4 miljoen huishoudens overgestapt naar goedkopere energieleverancier

Al 1,4 miljoen huishoudens overgestapt naar goedkopere energieleverancier

Vrijdag 22 februari 2019 10:11

De vele berichten over stijgende energiekosten hebben hun uitwerking niet gemist. Dit najaar werd duidelijk dat gas en licht in 2019 tot wel 330 euro duurder worden. Dat werd nog eens versterkt door d...

Lees meer
duurzame woningen terug op gas

Duurzame woningen weer terug op gas

Donderdag 21 februari 2019 11:36

De vijftig ‘groene’ woningen in de wijk Passewaaij in Tiel zijn weer aangesloten op het gas. De woningen hebben een warmtekoude-installatie om de woning te verwarmen en koelen. De inspecti...

Lees meer