Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Altijd gunstige tarieven en voorwaarden. Bespaar zelfs met het plafond.

Regel het direct

Altijd het beste Energiecontract

Bespaar € 250,- op je Energierekening

Energie Vanzelf Geregeld

Volledige ontzorging voor je energiecontract. Onze experts regelen voor jou elk jaar de beste tarieven en voorwaarden!

Bespaar honderden euro's en ontvang gratis een Sparky energiemeter (t.w.v. € 29,95).

€5,90 p.m.
(of €59,- p.j.)

Meer informatie

Duurzame woningen weer terug op gas

Donderdag 21 februari 2019 11:36Margot Boesveld
duurzame woningen terug op gas

duurzame woningen terug op gas

De vijftig ‘groene’ woningen in de wijk Passewaaij in Tiel zijn weer aangesloten op het gas. De woningen hebben een warmtekoude-installatie om de woning te verwarmen en koelen. De inspectie heeft deze buitenwerking gesteld. De woningen waren niet warm te stoken in de koude maanden. Nu iedereen op het gas is aangesloten is het weer warm in de woningen.

Vorig jaar ook problemen

Ook vorig jaar waren er al veel storingen waardoor bewoners in de kou zaten. De reparaties die toen werden gedaan hebben gezorgd voor verbetering maar dit is niet genoeg.

Kritische vragen

Politici in de provincie hebben kritische vragen gesteld. Zij maken zich er boos om dat mensen dachten een duurzame woning te betrekken en alsnog het dure gas moeten gebruiken. Het investeren in duurzame maatregelen kost per huis tienduizenden euro’s. Daar hoort een lagere energierekening bij, maar die blijft nu uit.

Nederland van het gas

De Nederlandse overheid wil woningen in de toekomst niet meer verwarmen met gas. In diverse gemeenten lopen of komen gesubsidieerde projecten om wijken te verduurzamen. Dit gaat in veel gevallen met vallen en opstaan. Ook de blok/stadsverwarming, een ander groen alternatief, ligt onder vuur. Gebruikers zien de kosten hiervan stijgen, door stijgende belastingen op gas.

Bron: Telegraaf

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Jitske

Ik zou graag willen weten of er meer mensen zijn die zonder werkelijk op de praktijk toegespitste informatie nu met allerlei problemen in een nul op de meter woning zitten. En dan bedoel ik goede informatie voor de sleuteloverdracht zodat je goed je keuze kunt maken.

Dinsdag 25 februari 2020 03:24

Jitske

Ik zou graag horen of er meer mensen zijn die zonder werkelijk op de praktijk toegespitste informatie door woningbouwvereniging nu met allerlei problemen in een nul op de meterwoning wonen. En dan bedoel ik voor de sleuteloverdracht zodat je er goed voor had kunnen kiezen.

Dinsdag 25 februari 2020 03:19

Kris

De verwarmingsproblemen zorgen voor een financiële last. De woningen zijn duurzaam, maar uiteindelijk wordt er toch aangesloten op gas. Ironisch!
Kris

Zaterdag 23 maart 2019 23:00

Lammert

#Jav, waterstof lijkt inderdaad een prachtige oplossing, ware het niet dat dit niet vrij uit de natuur te verkrijgen is. Het zal moeten worden gewonnen. Grof gezegd komt het erop neer dat er door een grote bak met water een enorme hoeveelheid elektriciteit gejaagd moet worden om water op te splitsen in waterstof en zuurstof. Allebei zeer brandbare en explosieve gasjes.
Als dit op grote schaal gaat gebeuren gaan we dat niet redden met onze zonnepaneeltjes en windmolentjes (die niemand in zijn achtertuin schijnt te willen. De kolencentrales moeten dicht, kernenergie is misdadig gevaarlijk, dus er zullen nog een paar gas gestookte centrales bij moeten komen.
Jawel, ergens gaat er weer een aantal pijpen herder roken als al die kleine pijpjes bij elkaar.

Vrijdag 22 februari 2019 20:51

Lammert

Het is heel simpel, verwarmen kost geld. De (r)overheid wil koste wat het kost van het gas af, de burger is de sjaak. Verwarmen met een warmtepomp gaat misschien nog net in een super geïsoleerde nieuwbouw woning, bij een oudere na geïsoleerde woning kun je dat rustig vergeten. Laat je niets wijs maken. Zonnepanelen op het dak om het hoge stroomverbruik te nivelleren is straks na 2021 zinloos, de saldering vervalt namelijk. De overtollige stroom die je in de zomer terug levert levert je 6 a 7 cent op, de stroom die je in de winter weer opneemt uit het net kost je 22 a 23 cent per KWH. En wanneer moet je verwarmen? Juist, in de winter. En in de winter mag je blij zijn als je zonnepanelen 1 Kwh per dag leveren. Hoe je het ook bekijkt, dit gaat niet werken. Ergens gaat er een pijp roken, en die pijp rookt harder dan al die kleine pijpjes samen.

Vrijdag 22 februari 2019 20:42

Jav

De overheid laat het totaal afweten op ieder vlak ,het geeft geen enkel vertrouwen meer.
Doe voorlopig niets, want over een jaar of wat loopt er waterstof door onze gasleiding, en laat je de cv ketel ombouwen voor een klein bedrag en heel het probleem is opgelost.

Vrijdag 22 februari 2019 15:11

Marie-Astrid Vermaas


Sinds enkele maanden woon ik in een nieuwe gasloze woning met zonnepanelen en een warmtepomp. Terwijl de ingehuurde energiecoach ons eerst nog ervan verzekerde dat we bij de jaarafrekening geld terug zouden krijgen, blijkt nu al dat de installatie zoveel stroom verbruikt dat de panelen waarschijnlijk niet genoeg kunnen leveren.

Dan vraag ik mij (als volstrekt atechnische leek) één ding af: denkt niemand van de bouwers eraan om deze twee zaken met elkaar te vergelijken? Deze denkvaardigheid, die in het basisonderwijs ontwikkeld en getraind zou moeten worden, voorkomt dit soort missers eenvoudig. Helaas nemen de meesten hiervoor domweg de tijd niet. Het moet allemaal snel klaar en kost daardoor uiteindelijk meer tijd.

Er is een structureel tekort aan (zelf)reflectie in onze hele samenleving. Vanuit schuld - en schaamtegevoel proberen velen hun eigen paadje schoon te vegen in plaats van het leerproces aan te gaan waar we allemaal wijzer van worden. En de burger betaalt de rekening.

Vrijdag 22 februari 2019 09:31

Stephan van Wylick

Hoe vaak wordt de waarheid ontdoken, hoe vaak wordt ons vertrouwen in de overheid beschaamd.
B.v over de energie prijzen en ga zo maar door.
Ministers zouden moeten aftreden ,als ze zo onprofessioneel zijn en ons een rad voor de ogen draaien.
Een duurzaam huis moet gewoon warm kunnen worden in de winter, zeker als je verzekerd wordt zonder gas. Weer een loze kreet naar de burger.

Donderdag 21 februari 2019 19:13

Plaats een reactie

Lees meer over Energie

Energierekening stijgt, huishoudens de dupe door fout kabinet

Erkenning blunder energierekening ministerie

Dinsdag 19 februari 2019 10:24

Tweede Kamerleden zijn boos. De energierekening stijgt en het kabinet heeft het bij het verkeerde eind. Het kabinet gebruikte achterhaalde gegevens om de stijging van de energierekening te voorspellen...

Lees meer
Stijging energierekening zorgt voor veel problemen in 2019

Bewindvoerders met handen in het haar door stijgende energierekening

Dinsdag 19 februari 2019 09:36

De stijgende tarieven en belastingen voor energie leiden tot zorgen bij bewindvoerders. Bewindvoerders kunnen in een aantal gevallen moeilijk de voorschotten voldoen. De impact voor hun klanten is gro...

Lees meer
Schandalige voicemail gelekt Essent

Schandalige voicemail gelekt Essent: zo denken ze écht over potentiële klanten

Zaterdag 09 februari 2019 16:00

Energiemaatschappij Essent is flink in verlegenheid gebracht door ‘foute’ telefonische verkopers van het wervingsbedrijf waar Essent mee werkt. Terwijl de telefonische verkopers dachten da...

Lees meer
ACM verscherpt controle, oneerlijke verkoop

ACM verscherpt toezicht op verkopers energiecontracten zzp'ers

Maandag 11 februari 2019 15:08

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) gaat scherper toezien op energiecontracten voor kleine zelfstandigen. Dat betekent dat de toezichthouder de verkoop zakelijke energiecontracten beter gaa...

Lees meer