Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Gezinnen dit jaar minder geld kwijt aan energie

Woensdag 10 augustus 2016 10:52Margot Boesveld

 

Huishoudens zijn dit jaar bijna € 100,- minder kwijt aan energie dan een jaar eerder. Met name elektriciteit is goedkoper geworden. 
De jaarrekening komt bij een standaard verbruik uit op € 1.672,- , meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) woensdag.

Het CBS heeft de tariefswijzigingen van afgelopen juli meegenomen in de berekening en gaat uit van een gelijkblijvend verbruik. Het standaard verbruik baseert het CBS op het gemiddelde jaarlijkse energieverbruik van alle Nederlandse huishoudens.

Elektriciteit

De levering van elektriciteit is € 31,-  goedkoper geworden. Door een aanpassing van de energiebelasting in januari zijn huishoudens gemiddeld € 67,- minder kwijt aan belasting op elektriciteit.

De prijs van het transport van elektriciteit bleef gelijk. 

Gas

Huishoudens zijn dit jaar wel iets meer kwijt aan gas dan een jaar eerder. Het gaat om een stijging van € 2,-. De energiebelasting op gas is gestegen, maar met name de levering van gas is goedkoper geworden. 

Ook de prijs van het transport is iets gedaald.

Belasting

Per juli bestaat de totale energierekening van een huishouden voor 44 procent uit belasting. Een jaar eerder lag dit percentage nog op 40 procent.

Het aandeel belasting op de totaalprijs voor gas is per juli gestegen van 44 naar 53 procent. Het aandeel belasting op elektriciteit daalde juist. Dit percentage ging van 33 procent in juli 2015 naar 26 procent vorige maand.

De prijzen voor energie zijn sinds 2006 met gemiddeld 2,4 procent gestegen. De gasprijs nam in die periode toe met 18 procent, terwijl elektriciteit juist 19 procent goedkoper werd.

Bent u ook benieuwd of u nog de juiste prijs voor uw energie betaald? Maak hier een berekening.

Bron: NU.nl

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over