Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Kies voor de VasteLastenBundel

Bespaar € 360,- op je Energierekening

Besteed je vaste lasten uit 

Besteed het regelen en bewaken van je vaste lasten uit aan onze experts. Profiteer altijd van de beste prijs en voorwaarden! Geen gedoe én meer vrije tijd voor slechts:

€15,- p.m.

(of €150,- p.j.)

Meer informatie

Huizenprijzen ondanks Corona in 2020 toch 12 procent omhoog

Donderdag 14 januari 2021 10:08Margot Boesveld
Woningmarkt en verkoopwaarde in 2020 omhoog

Woningmarkt en verkoopwaarde in 2020 omhoog

De verkoopprijs van de gemiddelde verkochte ‘bestaande’ woning is in coronajaar 2020 gestegen met 11,6 procent, naar 365 duizend euro. 
De makelaars verwachten dat de stijging van de huizenprijzen ook de komende twaalf maanden doorzet, met een groei van 4 tot 6 procent. Het aantal verkopen zal naar hun inschatting gelijk blijven of tot 5 procent dalen.

De regio’s waar de prijzen het hardst stegen zijn Hardenberg in Overijssel met 22 procent en Zutphen met 21 procent. Volgens de makelaars past dit in de stijgende belangstelling onder verhuizende Randstedelingen voor Oost-Nederland. 

Amsterdam heeft woningdip

Terwijl in Amsterdam de prijzen daalden, stegen zij in de andere drie grote steden met 12 tot 15 procent. Door alle corona-maatregelen trekt de hoofdstad minder expats (buitenlandse kenniswerkers) aan. Hierdoor zijn er minder beleggers die in huurwoningen investeren.

Krapte en nieuwe huizen bouwen

Onno Hoes, voorzitter van makelaarsvereniging NVM. ‘Als je de woningmarkt een jaar laat liggen dan duurt het te lang voordat er besluiten genomen worden”, aldus Hoes. Een demissionair kabinet zou volgens hem funest voor woningmarkt zijn. Voor het eerst in lange tijd de ambitie voor de bouw van nieuwe koopwoningen niet is gehaald. Tot 2030 wil de overheid elk jaar 75.000 woningen bouwen, maar volgens het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB) zou dat op 95.000 moeten liggen. Momenteel ligt het bouwtempo op ongeveer 60.000 woningen per jaar. datis te weinig. Hierdoor blijft er krapte ontstaan. Volgens Hoes moet de minister gemeenten en provincies aansporen om woningen te bouwen. Hij vindt dat Nederland eigenlijk weer terug zou moeten naar de tijd waarin de overheid de regie nam. 

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Vaste lasten | Geldzaken

Gemiddelde vaste lasten berekenen voor 2021.

Vaste lasten in 2021 omhoog

Maandag 04 januari 2021 09:11

Elk jaar is 1 januari het moment dat er financiële veranderingen plaatsvinden die van invloed zijn op je portemonnee. De Vastelastenbond brengt in kaart welke financiële wijzigingen er komend...

Lees meer
Geldtips voor het einde van het jaar

Geldtips voor het einde van het jaar

Donderdag 12 november 2020 10:49

Play your cards right. Een gezegde dat betekent: ga op de juiste manier met een situatie om, zodat je er in slaagt te krijgen wat je wilt. Het einde van het jaar is in zicht. Soms zijn er r...

Lees meer
Groningen en Den Haag sluiten miljardenakkoord voor bevingsgebied

1,5 miljard om 'Groningen goed achter te laten'.

Vrijdag 06 november 2020 11:08

Groningen en Den Haag sluiten miljardenakkoord voor bevingsgebied. Groningse bestuurders en het Rijk presenteren vrijdagmiddag een akkoord ter waarde van iets meer dan 1,5 miljard euro waarmee Gronin...

Lees meer
Wat vinden de leden van de Vastelastenbond. Wat gaat er goed en gaat er ook wel eens iets mis?

Lid aan het woord: 'Ik ben voortaan snel uitgepraat met andere bedrijven'

Maandag 02 november 2020 07:26

Hoe komen leden eigenlijk bij de Vastelastenbond terecht en hoe ervaren ze de dienstverlening? Deze week een interview met Pia, al jarenlang trouw lid.  'Ik ben voortaan snel uitgepraat me...

Lees meer