Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Kies voor de VasteLastenBundel

Bespaar € 360,- op je Energierekening

Besteed je vaste lasten uit 

Besteed het regelen en bewaken van je vaste lasten uit aan onze experts. Profiteer altijd van de beste prijs en voorwaarden! Geen gedoe én meer vrije tijd voor slechts:

€15,- p.m.

(of €150,- p.j.)

Meer informatie

1,5 miljard om 'Groningen goed achter te laten'.

Vrijdag 06 november 2020 11:08Margot Boesveld
Groningen en Den Haag sluiten miljardenakkoord voor bevingsgebied

Groningen en Den Haag sluiten miljardenakkoord voor bevingsgebied

Groningen en Den Haag sluiten miljardenakkoord voor bevingsgebied. Groningse bestuurders en het Rijk presenteren vrijdagmiddag een akkoord ter waarde van iets meer dan 1,5 miljard euro waarmee Groningen ‘goed moet worden achtergelaten’ als de gaswinning stopt. Het heeft maanden De overheid heeft drie speerpunten in de overeenkomst: 

  • Tegengaan ongelijkheid
  • Tegemoetkoming voor onderhoud
  • Geld voor infrastructuur

Er is veel onduidelijkheid en ongelijkheid een wijk of straat. Het ene huis wordt namelijk versterkt en een andere woning wordt gesloopt en opnieuw gebouwd. Bij weer een andere woning is er niets nodig. Hoe dit wordt bepaald is voor veel huiseigenaren nog onduidelijk. De provincie en gemeenten willen dat die ongelijkheid wordt tegengegaan, en dat bewoners een gelijke behandeling krijgen. In totaal worden er daarvoor meer dan 2.000 huizen toegevoegd aan de versterkingsoperatie.  Naast het geld voor huizen en de openbare inrichting gaat er tot slot ook geld naar de woningcorporaties (135 miljoen euro), komt er een pot om knelpunten op te lossen (100 miljoen euro), is er geld voor boeren, erfgoed en het mkb (50 miljoen euro), het oplossen van schrijnende situaties (50 miljoen euro) en krijgen de provincie en gemeenten geld (70 miljoen euro) voor alle extra kosten die zij maken voor de organisatie van dit alles.

Of de 1,5 miljard genoeg is, daar zijn de meningen over verdeeld. Er is namelijk door de jaren heen meer dan 400 miljard verdiend met de gaswinning is Groningen. En naast dat het financieel een probleem heeft veroorzaakt, ervaren veel huiseigenaren ook een beschadiging in het vertrouwen.

Is het hiermee afgedaan? Nee, de NEM blijft verantwoordelijk voor geleden schade. Ook als deze pas over 15 jaar zichtbaar wordt. 

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Vaste lasten | Geldzaken

Wat vinden de leden van de Vastelastenbond. Wat gaat er goed en gaat er ook wel eens iets mis?

Lid aan het woord: 'Ik ben voortaan snel uitgepraat met andere bedrijven'

Maandag 02 november 2020 07:26

Hoe komen leden eigenlijk bij de Vastelastenbond terecht en hoe ervaren ze de dienstverlening? Deze week een interview met Pia, al jarenlang trouw lid.  'Ik ben voortaan snel uitgepraat me...

Lees meer
klant over de vastelastenbnd. ,,Ik heb altijd een heel lief hondje gehad. Dus dan zou ik voor een hond kiezen; lief en betrouwbaar.

Lid aan het woord: 'De Vastelastenbond, lief en betrouwbaar'

Maandag 12 oktober 2020 14:23

De komende periode zullen we een aantal leden van de Vastelastenbond interviewen om te vertellen over hun ervaring met onze organisatie. Bart Hoffman ging er (telefonisch) op uit om mevrouw Liebrecht...

Lees meer
Bijgewerkt op: 14-09-2020 Voor 2021 is ruim 336 miljard euro aan uitgaven ingeboekt. Vooral de zorgkosten en de uitgaven aan werkloosheidsuitkeringen liggen fors hoger

Voorspellingen miljoenennota 2021

Maandag 14 september 2020 10:01

Voorspellingen miljoenennota 2021. Onzekerheid voert de boventoon.  Bijgewerkt op: 13-09-2020 De troonrede is dit jaar op de derde dinsdag van september niet in Ridderzaal, maa...

Lees meer
WOZ-waarde is de basis voor veel belastingen

Achtergrond: Huizenmarkt, WOZ-waarde en woningtekort in een notendop

Donderdag 10 september 2020 09:24

Het zijn gekke tijden op de huizenmarkt. Afgelopen weken kwamen er veel berichten in het nieuws over de WOZ-waarde, huizenprijzen en het aanhoudende woningtekort. De Rabobank verwacht de komende tw...

Lees meer