Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar metZonnepanelen

Bespaar € 1680,- op zonnepanelen

Bespaar door zonnepanelen te laten plaatsen. De gemiddelde opbrengst bij zonnepanelen is

€1.680,- p.j

Meer informatie

Importheffing op Chinese zonnepanelen stopt

Maandag 03 september 2018 14:16Margot Boesveld
Importheffing zonnepanelen

Importheffing zonnepanelen

De bescherming van Europese zonnepanelen producenten komt te vervallen. De Europese Commissie heeft besloten om de importheffing af te laten lopen. Hierdoor is het mogelijk om de Chinese zonnepanelen goedkoper aan te bieden op de Europese markt. Verkopers en installateurs van zonnepanelen zijn hier erg blij mee. Producten daarentegen hebben deze keuze zolang als mogelijk gedwarsboomd.

De reden dat de Europese Commissie eerder instemde met een importheffing is de subsidie van de Chinese overheid bij de productie. Zo waren de prijzen veel lager en ontstond er oneerlijke concurrentie. De Europese Commissie zorgde zo voor een minimumprijs.

Nu is er echter de keuze gemaakt om de heffing af te schaffen. Dit moet het belang dienen van het product, de verkoper en consumenten. De minimumprijs werd de laatste jaren al naar beneden bijgesteld. Nu verdwijnt deze heffing geheel.

De verwachting is dan ook dat de prijzen van zonnepanelen gaan dalen. Hierdoor verdient een consument de investering sneller terug.

(bron: nu)

Deel dit artikel
Zonnepanelen Verzekerd Zonder Zorgen
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

piet

waar is het om te doen

Maandag 10 september 2018 23:09

Jeroen Jansen

Nadat de meeste Europese zonnepanel producenten het loodje legden vanwege gesubsidieerde Chinese productie en er geen concurrentie meer is, heft de EU de -in principe - concurrentie beteugelende maatregelen op...duhhh

Donderdag 06 september 2018 22:45

lenie Fransen

Welke merken en garantie In EU.
vr gr Lenie.

Donderdag 06 september 2018 13:15

Plaats een reactie

Lees meer over Zonnepanelen

zonnepanelen op Nederlandse daken

Nederlandse daken hebben nog ruimte voor miljoenen zonnepanelen

Donderdag 09 augustus 2018 11:21

Zonnepanelen kunnen ervoor zorgen dat 50% van de huidige Nederlanderse elektriciteitsbehoefte duurzaam wordt opgewekt. Tot deze conclusie komen onderzoekers van Deloitte. In totaal is er 892 vierkante...

Lees meer
zonnepanelen subsidie

Nieuwe subsidieregeling duurzame energie

Woensdag 20 juni 2018 16:05

Er komt een nieuwe subsidieregeling voor consumenten en bedrijven die zelf duurzaam elektriciteit opwekken. In 2020 verandert de overheid de huidige salderingsregeling naar een nieuwe subsidieregeling...

Lees meer
Zonnepanelen en BTW terugvragen | Hoe werkt dat.

Goed nieuws: Toch btw-teruggave voor alle kopers zonnepanelen!

Donderdag 05 april 2018 10:00

Goed nieuws voor de particuliere huishoudens die de afgelopen jaren hebben geïnvesteerd in zonnepanelen. Wanneer u energie terug levert aan het net, zelfs wanneer de aanschaf langer dan 5 jaar gelede...

Lees meer