Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar op al je vaste lasten

Bespaar met de Vastelastenbond op al je vaste lasten. De gemiddelde besparing op al je vaste lasten is: 

€1.000,- p.j

Meer informatie

Isolatie en woning na 1982

Dinsdag 11 september 2018 09:47Margot Boesveld
woning 1982 of later isoleren

woning 1982 of later isoleren

Woningen die in 1982 of later gebouwd zijn, zijn beter geïsoleerd dan woningen die voor 1982 gemaakt werden. In deze woningen uit de jaren 80 is dak-, gevel- en vloerisolatie aanwezig en in veel huizen is - zeker beneden - ook gebruikgemaakt van dubbel glas. Huizen die in 1992 het daglicht zagen, zijn nog beter geïsoleerd en woningen die sinds 2000 zijn gebouwd zijn uitstekend geïsoleerd.

Forse besparing

Doordat er in alle huizen vanaf 1982 al isolatie is aangebracht, bespaart u al fors op uw energierekening. Huizen die voor 2000 zijn gebouwd, kunnen vaak nog wel een upgrade gebruiken en dat geldt zeker voor een energieneutrale woning. Denk hierbij aan HR++ glas en dikkere dak-, gevel- en muurisolatie. Bij een grote verbouwing is het slim om dit uit te voeren.

Het isoleren van de woning kan in een aantal jaar terugverdiend worden door een lagere energierekening. De exacte terugverdientijd is onder andere afhankelijk van het gebruikte materiaal, de dikte hiervan en het type woning.

Isolatie verbeteren

Als u uw huis verder wilt verduurzamen, is het slim om eerst te bekijken welke mogelijkheden u nog heeft om uw woning te verduurzamen. Bekijk hiervoor eens www.verbeteruwhuis.nl. Daarnaast is het mogelijk om een adviseur in te schakelen van een isolatiebedrijf.

Het is belangrijk om voor de hoogst mogelijke isolatiewaarde te kiezen. De extra kosten wegen zeker op tegen de extra besparing die mogelijk is. Bij dakisolatie heeft dit een minimale RC-waarde van 4,0. De dikte ligt rond de twaalf centimeter en is afhankelijk van het gebruikte materiaal. Goede vloerisolatie heeft een RC-waarde van 3,5 en ook hierbij ligt de dikte rond de twaalf centimeter. Bij spouwmuurisolatie isoleert u perfect met een RC-waarde van 4,5.

De genoemde waarden zijn niet bij alle huizen mogelijk en/of zorgen voor dermate hoge kosten dat het geen financieel voordeel heeft. Laat u daarom altijd goed adviseren.

Voordelen van isoleren

Isoleren biedt u als huizenbezitter een aantal voordelen:

1. Grote besparing op uw energierekening
2. Snelle terugverdientijd van de investering
3. Extra wooncomfort
4. Beter voor het milieu

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Ad Pluijm

Mijn huis is van 2007 en heeft energielabel A

Maandag 01 oktober 2018 10:49

C van Vliet

Ons appartement wordt nog gebouwd, is nog niet klaar

Maandag 01 oktober 2018 08:21

J ten Hoope

isoleren is ruim 2 jaar geleden gedaan. daarvoor heb ik zelf binnenmuur bekleed met isolerend matriaal, en dit weggewerkt achter platen, en dit behangen. later de spouw overal is volgeblazen met korrelig ligt matriaal, en is de beglazing dubbel ingezet. na deze ingrepen merken wij al dat verwarmen veel minder gebeurd dan voor isoleren, en dat warmte veel langer binnen blijft.

Zaterdag 29 september 2018 15:01

T.Ellen

Mijn huis is gebouwd in 2001en helemaal geisoleerd.Wat kan ik nu nog doen ? Graag uw reactie.

Zaterdag 29 september 2018 10:35

Plaats een reactie

Lees meer over Bespaartips

autovakantie in europa

Tips voor een autovakantie in Europa

Woensdag 04 juli 2018 09:37

Komende zomer gaan er weer duizenden Nederlanders met de auto op vakantie. Niet vreemd want de auto heeft een groot aantal voordelen t.o.v. het vliegtuig, namelijk zelf bepalen wanneer u vertrekt, u b...

Lees meer
klachtenafhandeling onduidelijk bij telecombedrijven

Misleidende informatie en slechte klachtenafhandeling telecombedrijven

Dinsdag 22 mei 2018 11:37

Uit onderzoek van diverse Europese toezichthouders, waaronder de ACM, blijkt dat het voor klanten onduidelijk is waar ze met klachten terecht kunnen. Telecombedrijven geven dit online niet duidelijk g...

Lees meer
Elektrische auto is populair

Elektrisch rijden | Voor en nadelen, laadpassen en meer

Donderdag 15 maart 2018 17:00

Elektrisch rijden wint de laatste jaren aan populariteit. Op dit moment zijn de elektriciteitskosten lager dan de brandstofkosten, wat rondrijden in een elektrische auto aantrekkelijk maakt. Echter zi...

Lees meer
Fijn wonen doe je in een goed onderhouden huis

Onderhoud | vaste lasten woning. Dit kost het.

Maandag 26 april 2021 12:52

Heb je een eigen huis dan heb je jaarlijks veel vaste lasten. Naast jouw hypotheek, gas, water en licht, krijg je ook te maken met andere vaste lasten zoals het onderhoud aan jouw woning. Je...

Lees meer