Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Altijd gunstige tarieven en voorwaarden. Bespaar zelfs met het plafond.

Regel het direct

Altijd het beste Energiecontract

Bespaar € 250,- op je Energierekening

Energie Vanzelf Geregeld

Volledige ontzorging voor je energiecontract. Onze experts regelen voor jou elk jaar de beste tarieven en voorwaarden!

Bespaar honderden euro's en ontvang gratis een Sparky energiemeter (t.w.v. € 29,95).

€5,90 p.m.
(of €59,- p.j.)

Meer informatie

Juli 2018: energietarieven stijgen met 10 procent

Woensdag 13 juni 2018 08:57Margot Boesveld
energieprijzen stijgen juli 2018

energieprijzen stijgen juli 2018

De energietarieven gaan per 1 juli fors stijgen. Iedere Nederlander met een variabel contract gaat direct meer betalen. De Vastelastenbond ging op onderzoek uit en legde contact met diverse energieleveranciers over de verwachte prijsstijging.

Onvermijdelijke stijging

De prijsstijging is voor de energieleveranciers onvermijdelijk, aldus energiespecialist Dirk-Jan Wolfert van de Vastelastenbond. Wolfert: “Alle leveranciers die wij spraken gaven onafhankelijk van elkaar aan dat zij de tarieven fors gaan verhogen. De stijgende inkoopprijzen zijn hier de oorzaak van. Iedereen met een variabel contract zal vanaf 1 juli geconfronteerd worden met een prijsstijging.”

Uit het onderzoek blijkt verder dat de gemiddelde stijging uitkomt op 10%. Dit betekent dat Nederlanders tientallen euro's extra gaan betalen voor gas en stroom. Tel daar de belastingverhoging van begin dit jaar bij op en de energierekening is voor veel Nederlanders honderden euro’s hoger dan in 2017.

Prijsstijging ontlopen 

Het is mogelijk om de prijsstijging te ontlopen en nog te profiteren van de huidige tarieven. Dirk-Jan Wolfert legt uit: “Wie nu een nieuw contract aangaat en de tarieven vastzet voor een afgesproken periode is de prijsstijging voor. Doe dit dus wel voor 1 juli. Daarna gaat u gegarandeerd meer betalen.” Zet dus nu uw energietarieven vast of vraag een energiecheck aan en wij helpen u hierbij.

Vaste tarieven voordeliger

In een stijgende energiemarkt is het verstandiger om de tarieven voor langere tijd vast te zetten. U blijft dan de tarieven betalen van dit moment en niet de hogere prijzen van morgen of volgende week.

Neemt u al jaren stroom en gas af bij dezelfde leverancier dan heeft u variabele tarieven. Door dit om te zetten naar vaste tarieven zorgt u er dus voor dat u niet die tientallen euro's extra gaat betalen. Dit kan bij dezelfde leverancier maar vaak loont het om direct over te stappen naar een andere leverancier. Dit kan nog eens besparing van 200 tot 400 euro extra opleveren.

Overstappen steeds populairder

Steeds meer Nederlanders stappen dan ook over van energieleverancier. Loyaliteit wordt door energieleveranciers niet beloond en dit zien steeds meer consumenten in. Met de stijgende energietarieven worden de prijsverschillen tussen leveranciers ook steeds groter.

De prijs is voor 78% van de Nederlanders ook de belangrijkste reden om over te stappen. Voor 91% van de Nederlanders is de overstap ook nog eens succesvol. Zij zijn tevreden met de verwerking van de overstap naar een nieuwe leverancier.  

Veel nieuwe overstappers stappen aan het einde van het contract weer over. Zo voorkomt men dat men vervalt in de variabele tarieven. In de energiemarkt ook wel slaperstarieven genoemd. Dit zijn de duurste tarieven in de markt en deze tarieven worden ieder half jaar stilzwijgend verhoogd door uw leverancier. Zet dus uw tarieven vast.

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Vastelastenbond

Beste Loes van Beugen,

U kunt of zelf bij Nuon vragen om de tarieven vast te zetten of u kunt overstappen naar een andere leverancier. Overstappen is in alle gevallen de voordeligste oplossing. Wij kunnen u hier altijd bij helpen. U kunt ons bereiken op 040-7200200 of uw gegevens invullen dan bellen wij u op: https://www.vastelastenbond.nl/contact-formulier/

Jasper
Vastelastenbond

Maandag 18 juni 2018 16:03

john

hef alle leveranciers op en breng ze onder in een staatsbedrijf i.p.v. al die directeuren, managers en noem maar op die uit de ruif eten. Vele kosten zijn juist door het zgn marktwerking systeem wat in feite ook een piramide vorming is van zusterbedrijven die zgn elkaar beconcurreren maar in feite dit niet doen.
Twee zaken beconcurreren elkaar in een straat (marktwerking) de aanbiedingen vliegen je om de oren de ene aanbieding nog mooier dan de andere. Op een moment worden deze zaken wonderlijk genoeg tegelijkertijd opgeheven. Wat blijkt zelfde eigenaar en zo werken de diverse leveranciers ook, net als de verzekeringsmaatschappijen.

Zaterdag 16 juni 2018 20:30

j.plomp

als die 39 energie leveranciers er eens 5 leveranciers van maken ,dat scheelt een slok op een borrel.

Zaterdag 16 juni 2018 15:02

Loes van Beugen

Al jaren bij Nuon, maar met variabele tarieven. Kan ik als nog veranderen om de tarieven vast te laten zetten ?

Zaterdag 16 juni 2018 13:05

karel

Een groepje mensen is van mening dat zij de wereld kunnen redden met allerlei onzinnige uitspraken. De eerste mens moet nog geboren worden die de natuur de baas is ,die doet reeds ontelbare eeuwen wat zij wil, daar is niet aan te ontkomen. Men is van mening dat, als je alles maar duur maakt het vanzelf oplost maar men vergeet dat al die miljarden de lucht niet zuiverder maken. We hebben de ijstijd gehad , palmbomen op de Veluwe , er zijn nieuwe zee-en en er is nieuw land ontstaan en de evolutie staat nog lang niet stil. Het gaat om jou en mijn geld, daar worden bepaalde groepen schatrijk van maar de natuur doet wat zij wil, daarin is de mens slechts een mosterdzaadje in het gehele gebeuren.

Zaterdag 16 juni 2018 09:55

E.J. Mulder

Ik stap altijd over na contract periode en de laatste keer eerder omdat ik de verhoging aan zag komen.
Nu willen al die organisaties dat je over stapt maar er niet een die goedkoper kan leveren.
Er was er een die dacht die ouwe zullen we strikken bieden hem wat goedkoop aan en laten hem gelijk over zetten.
Dan krijg je bericht van de maatschappij en schrik je je eigen dood.
Dus gelijk gebeld met ze dat dit feest niet doorging en hoop dat ze die gasten aanpakken.

Zaterdag 16 juni 2018 08:22

Plaats een reactie

Lees meer over Energie

bouwwereld in de problemen door gasbesluit

Gasbesluit brengt bouwwereld in problemen

Donderdag 24 mei 2018 16:23

Vanaf 1 juli mogen er geen nieuwbouw woningen meer gebouwd worden die aangesloten zijn op gas. Dit tot ergernis van projectontwikkelaars, bouwbedrijven en woningcorporaties. Eerder had de over...

Lees meer
boete gas afsluiten onterecht

Afsluitboete gasvrij wonen onterecht

Woensdag 23 mei 2018 12:19

Er mogen geen hoge kosten in rekening worden gebracht als Nederlanders hun gasaansluiting willen laten afsluiten. De overheid is voorstander van het in de toekomst afsluiten van gas in alle wonin...

Lees meer
transport kosten gas stijgen

Transportkosten gas gaan stijgen

Dinsdag 22 mei 2018 11:33

Gasunie Transport Services (GTS) zal volgend jaar haar tarieven met 2 procent verhogen. Het bedrijf heeft hiervoor toestemming gekregen van de ACM. GTS verzorgt het transport voor gasleveranciers. De ...

Lees meer
olie oppompen

Oorzaken en gevolgen extreme olieprijs stijging

Vrijdag 11 mei 2018 13:03

De prijzen aan de benzinepomp zijn de laatste maand met 2,7% gestegen. De brandstofadviesprijs ligt daarmee inmiddels op € 1,749. Dit komt door de stijging van de prijs van een vat olie. De prijs...

Lees meer