Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar metZonnepanelen

Bespaar € 1680,- op zonnepanelen

Bespaar door zonnepanelen te laten plaatsen. De gemiddelde opbrengst bij zonnepanelen is

€1.680,- p.j

Meer informatie

Maak zonnepanelen rendabel door je eigen consumptie op te krikken

Donderdag 18 maart 2021 12:25Margot Boesveld
Elektrische auto opladen met je eigen zonnepanelensysteem

Elektrische auto opladen met je eigen zonnepanelensysteem

‌Zonnepanelen zijn bijzonder interessant wanneer je veel van je opgewekte energie onmiddellijk verbruikt. Het komt erop neer om je stroomverbruik zo efficiënt mogelijk in te richten. In dit artikel geven we een paar tips zodat je de opgewekte zonne energie optimaal gebruikt. 

Zonnepanelen brengen het meeste op tussen 11.00 en 15.00 uur. De meeste mensen werken dan en zijn niet thuis. (dit is door de corona wel veranderd, maar dan nog steeds gelden de volgende tips). Zo ga je nog slimmer op met de energie van je zonnepanelen. Daarnaast kun je bij je energieleverancier met een teruglevering een vergoeding krijgen voor elke kWh die je op het net teruglevert. 

1. Gebruik de uitstel- of programmeerfunctie van apparaten

Heb je zonnepanelen, dan is het veel voordeliger om die huishoudelijke apparaten overdag te laten werken. Laat je huishoudapparaten overdag draaien door simpelweg de een klok in te stellen, zodat je apparaat vanzelf een paar uur later begint. Heb je nog geen zonnepanelen? Neem dan deze tips in acht. Wellicht helpen ze om je woning volledig op zonne-energie te laten draaien.

2. Home management systeem

Wil je nog een stapje verder gaan, kies dan voor een home management system en je hebt te allen tijde controle over je energieverbruik. Slimme toestellen beginnen immers vanzelf te werken op het moment dat jouw digitale meter aangeeft dat je zonnepanelen een piekmoment beleven.

3. Combineer je zonnepanelen met een elektrische boiler of warmtepomp

Een elektrische of slimme boiler of een warmtepomp kan je zo instellen dat die overdag water opwarmt met de energie uit je zonnepanelen. Verwarm je water dus overdag. Dat warme water wordt dan opgeslagen in een reservoir zodat jij ’s avonds kan genieten van een warme douche, zonder dat je daar elektriciteit voor hoeft te verbruiken.

4. Koppel je elektrische auto

Zonnepanelen en elektrische auto’s zijn een goede match. Doordat je een zonnepanelen systeem en een eigen oplaadpunt thuis hebt, profiteer je optimaal van je zonnepanelen. Probeer zoveel mogelijk de elektrische auto overdag op te laten. Is dat door je werk lastiger? Lees dan tip 5. 

Heb je nog geen elektrische auto? Dan is deze constructie wellicht een goede reden om er een aan te schaffen ;-)

5. Gebruik een thuisbatterij 

De thuisbatterij is in opkomst. Een thuisbatterij slaat overdag de energie op die je niet onmiddellijk hebt kunnen verbruiken op de bovenstaande manieren. Wanneer je dan ’s avonds elektriciteit nodig hebt, verbruikt het systeem automatisch eerst de opgeslagen stroom van de batterij i.p.v. het elektriciteitsnet. Batterijen zijn een extra investering, maar ze hebben een groot effect op je zelfconsumptie. Of een thuisbatterij in jouw situatie rendabel is, hangt af van meerdere factoren: de capaciteit en de levensduur van de thuisbatterij, de opbrengst van je zonnepanelen en je verbruik.

Interesse in Zonnepanelen? Laat je eens informeren door een adviseur.  

Deel dit artikel
Zonnepanelen Verzekerd Zonder Zorgen
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

N. Doodeman

Ga naar iemand toe die ook zonnepanelen heb laten instaleren.

Donderdag 25 maart 2021 08:38

Rodenburg

Heb je meer info over een goede thuis batterij??

Woensdag 24 maart 2021 21:08

Veenhuizen

Hele goede tips, ga ze in de praktijk brengen. We wachten nog even op een akku met grote capaciteit ,en lage prijs,ze zijn ermee bezig,

Woensdag 24 maart 2021 20:26

Plaats een reactie

Lees meer over Zonnepanelen

Zonnepanelen en geschikte daken in Nederland

In deze provincies staan de meeste geschikte huizen voor zonnepanelen

Maandag 16 november 2020 13:36

Steeds meer gemeenten zijn overtuigd van het benutten van daken voor zonne-energie. Zowel dakoppervlakken van woningen (zowel huur als koop), maar ook daken van gebouwen zoals scholen,  sporthal...

Lees meer
Zonnepanelen nog steeds populair

Steeds meer huiseigenaren kiezen voor zonnepanelen

Dinsdag 10 november 2020 13:37

Op dit moment heeft 12 procent van de huishoudens heeft zonnepanelen op het dak liggen. In 2019-2020 zijn er bijna 77 duizend meer woningen bijgekomen. En op die nieuwe daken liggen meestal...

Lees meer
Zonnepanelen voor huurwoningen ook toegankelijk door regeling kabinet.

D66 en CDA willen 100 miljoen euro voor nieuwe PostCodeRoosregeling zonnepanelen

Donderdag 05 november 2020 08:54

Deze week wordt in de Tweede Kamer weer gesproken over de Begroting Economische Zaken en Klimaat. Op de agenda: zonnepanelen voor iedereen mogelijk maken, aldus het standpunt van D66: 'Het o...

Lees meer
Slim omgaan met subsidie. Er zijn momenteel geen landelijke aankoopsubsidies voor zonnepanelen meer. Wel zijn er lokale subsidies beschikbaar

Subsidie en leningen zonnepanelen per gemeente

Dinsdag 15 september 2020 15:40

Er zijn momenteel geen landelijke aankoopsubsidies voor zonnepanelen meer. Wel zijn er lokale subsidies beschikbaar. Bijvoorbeeld voor het organiseren van een gezamenlijke actie met buurtbewoners. D...

Lees meer