Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Altijd gunstige tarieven en voorwaarden. Bespaar zelfs met het plafond.

Regel het direct

Altijd het beste Energiecontract

Bespaar € 250,- op je Energierekening

Energie Vanzelf Geregeld

Volledige ontzorging voor je energiecontract. Onze experts regelen voor jou elk jaar de beste tarieven en voorwaarden!

Bespaar honderden euro's en ontvang gratis een Sparky energiemeter (t.w.v. € 29,95).

€5,90 p.m.
(of €59,- p.j.)

Meer informatie

Met het prijsplafond wordt het 1 jaar vast contract nóg interessanter

Dinsdag 27 september 2022 14:15Frank van de Ven

De compensatie van de overheid, in combinatie met het 1 jaar vast contract, helpt mee aan een betaalbaardere energierekening. De Vastelastenbond zorgt voor vaste lage tarieven. Daarbovenop gaat de overheid voor een gedeelte van de kosten compenseren. Deze combinatie zorgt voor verlichting van de vaste lasten, zeker voor huishoudens met een bovengemiddeld verbruik.

Met het ingestelde prijsplafond compenseert de overheid de kosten boven een bepaald tarief en tot een bepaald verbruik.

Het is daarom belangrijk om goed te begrijpen wat de maatregel inhoudt voor jouw situatie. Daarvoor moet je weten wat je energieverbruik is en welke tarieven je betaalt.

Hoe werkt het met je verbruik?
"Tot een verbruik van 2.900 KWh stroom en 1.200 M3 gas wordt er gecompenseerd. Daarboven betaal je het tarief dat in je contract is vastgelegd. Met een bovengemiddeld verbruik kan de rekening dus nog steeds fors oplopen ondanks de compensatie."

Hoe werkt het met de tarieven?
"Voor gas krijg je alles boven de € 1,45 gecompenseerd, uiteindelijk betaal je dus € 1,45 tot 1.200 M3. Voor stroom word je gecompenseerd voor alles boven de € 0,40. Per KWh betaal je tot een verbruik van 2.900 kWh dus maximaal € 0,40 per kWh."

De variabele tarieven voor stroom en zijn op dit moment aanzienlijk hoger (tot wel € 1,00 per kWh voor stroom en € 3,00 per m3 voor gas, hier rekent de overheid mee). De verwachting is dat deze tarieven in 2023 hoog blijven.

Hoe werkt het voor mijn Energie Vanzelf Geregeld contract bij Gewoon Energie?
“Stroom enkeltarief kost € 0,46950 per kWh. Stroom dubbeltarief kost je € 0,50044 per kWh (normaal) en € 0,45233 per kWh (dal). Voor een kuub gas betaal je € 1,54473. Deze tarieven hanteert Gewoon Energie gedurende een jaar.” (update 1 maart 2023. red

Let op! Een contract met lage vaste tarieven is ook nu interessant. Een prijsplafond is een compensatiemaatregel, maar heeft geen effect op de energieprijzen. De energietarieven zullen nog steeds hard stijgen als er ondanks de opgebouwde Europese voorraden, tekorten ontstaan.


Bericht voor EVG klanten met een Gewoon energie contract

Gewoon Energie en het prijsplafond, gunstig of niet?

Ja, dit contract is in alle gevallen gunstig. En wel om de volgende reden:

  • Compensatie geldt tot een verbruik van 2.900 KWh en 1.200 M3. Voor elke KWh of M3 die je meer verbruikt, betaal je de reguliere prijs. De variabele tarieven liggen op dit moment 50% tot 100% boven het Gewoon Energie tarief.

  • De variabele tarieven kunnen nog verder oplopen in de winterperiode. Het Gewoon Energie contract heeft vaste tarieven voor 1 jaar.

  • Hoe lager jouw tarief, des te minder de overheid hoeft te compenseren (met belastinggeld)

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

W.J.Boom

Ik vind dat er wel laat word gereageerd als ik een mail stuurt en vooral dat jullie niet mijn gegevens hebben en er om gevraagd word terwijl ik wel in jullie bestand moet staan, vind dit niet in orde.

Maandag 03 oktober 2022 14:54

Reactie Vastelastenbond:

Maandag 03 oktober 2022 14:57
Onze oprechte excuses voor de verlate reactie. Wegens de extreme drukte zijn we er niet aan toe gekomen om eerder te reageren.

kroon

kan ik ook alleen gas 1 jaar vast afsluiten?

Groet,
Carlo

Donderdag 29 september 2022 15:50

Reactie Vastelastenbond:

Maandag 03 oktober 2022 12:38
Dat is helaas niet mogelijk.

W.J.Boom

ik wilde graag weten wat het mij gaat kosten per maand als ik nu overstap naar gewoon energie met mijn verbruik die jullie weten

Woensdag 28 september 2022 16:17

Reactie Vastelastenbond:

Maandag 03 oktober 2022 12:52
Onze deal met Gewoon Energie is 'op'. Het aantal contracten dat we konden aanbieden, is inmiddels vervuld. Op deze pagina kunt u een berekening maken als we een nieuwe deal kunnen sluiten. Als u geen deal meer wilt missen, kunt u zich het beste inschrijven voor een abonnement op onze service Energie Vanzelf Geregeld. Voor € 49,- per jaar zoeken onze experts naar het beste energieaanbod. Als er niets is, creëren we zelf een goed aanbod!

https://www.vastelastenbond.nl/energie-vanzelf-geregeld/

Plaats een reactie

Lees meer over Energie

In de energiemarkt wordt echter niet over ‘boetes’ gesproken maar over ‘opzegvergoedingen’.

Vastelastenbond: ‘Verhogen overstapboete voor energiecontracten verzacht impact energiecrisis’

Donderdag 22 september 2022 06:40

‌ De lage overstapboetes die consumenten moeten betalen als ze tijdens de contractduur van energieleverancier overstappen, hebben ervoor gezorgd dat er momenteel geen vaste contracten op de ...

Lees meer
De verkeersboetes stijgen in 2023. Zo stijgt de boete voor bellen achter het stuur van 350 naar 380 euro.

Verkeersboetes stijgen met inflatie mee in 2023

Donderdag 15 september 2022 13:48

‌ Het kabinet verandert niet van standpunt en laat verkeersboetes meestijgen met de inflatie en dat betekent dat je volgend jaar negen procent meer betaalt voor een boete. Minister van Justitie ...

Lees meer
Het is slechts een kwestie van tijd voordat de energietarieven na en korte daling weer de hoogte inschieten. Het optimisme van de economen van Goldman Sachs is misplaatst, stelt directeur Dirk-Jan Wolfert van de Vastelastenbond.

Vastelastenbond: ‘Optimisme over dalende gasprijzen is misplaatst’

Donderdag 15 september 2022 11:48

‌Economen van de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs denken dat de Europese gasprijs binnenkort fors gaat dalen. De verwachting van de Amerikanen is dat de gasprijs tegen het eerste kwartaal va...

Lees meer
PrikEnergie kwam in de problemen na de overname van Discount Energie dat eerder dit jaar faillissement aanvroeg.

PrikEnergie gaat door! Energiebedrijf overeind gehouden door klantenbestand

Woensdag 14 september 2022 09:30

‌ Klanten van PrikEnergie zijn meegegaan met de tariefverhoging die het energiebedrijf voorstelde om een faillissement te voorkomen. Circa 83,2 procent van het klantenbestand stemde in met d...

Lees meer