Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Altijd gunstige tarieven en voorwaarden. Bespaar zelfs met het plafond.

Regel het direct

Altijd het beste Energiecontract

Bespaar € 250,- op je Energierekening

Energie Vanzelf Geregeld

Volledige ontzorging voor je energiecontract. Onze experts regelen voor jou elk jaar de beste tarieven en voorwaarden!

Bespaar honderden euro's en ontvang gratis een Sparky energiemeter (t.w.v. € 29,95).

€5,90 p.m.
(of €59,- p.j.)

Meer informatie

Verkeersboetes stijgen met inflatie mee in 2023

Donderdag 15 september 2022 13:48Frank van de Ven
De verkeersboetes stijgen in 2023. Zo stijgt de boete voor bellen achter het stuur van 350 naar 380 euro.

De verkeersboetes stijgen in 2023. Zo stijgt de boete voor bellen achter het stuur van 350 naar 380 euro.

Het kabinet verandert niet van standpunt en laat verkeersboetes meestijgen met de inflatie en dat betekent dat je volgend jaar negen procent meer betaalt voor een boete. Minister van Justitie Dilan Yesilgöz laat dit aan de Tweede Kamer weten. Er kwam kritiek vanuit het kabinet over dit besluit maar de minister blijft bij haar standpunt: “Je hoeft niet te hard of door een rood licht te rijden."

De verkeersboetes stijgen, ondanks het enorme koopkrachtverlies van Nederlandse huishoudens, volgend jaar mee met de inflatie. Yesilgöz vindt boetes als ze niet meestijgen met de inflatie relatief minder zwaar worden. Onveilig rijgedrag wordt daardoor minder hard ontmoedigd.

De stijging van de verkeersboetes is ruim vier keer zo hoog als afgelopen jaar. Dat komt omdat de hoogte van de boetes gekoppeld is aan de gemiddelde inflatiestijging. Door de oorlog in Oekraïne en de sancties van de Europese Unie tegen Rusland is de inflatie omhooggeschoten.
 

Per 2023 hogere boetes

Yesilgöz wil de zeer hoge inflatie doorberekenen in verschillende boetes. Ze gaat de bedragen met 8,6 procent verhogen. Als de Kamer haar voornemen steunt, gaat de verhoging op 1 januari van kracht. In 2021 steeg het tarief van verkeersboetes nog met 1,6 procent. Dit jaar was de stijging 2 procent.
 
De minister van Justitie stuurde vorige week een lijst met de nieuwe boetebedragen naar de Tweede Kamer. Als deze voorstellen worden aangenomen, betekent dit dat door rood rijden met de auto 280 euro gaat kosten. Nu is dat nog 250 euro, exclusief administratiekosten. De boete voor bellen achter het stuur stijgt van 350 naar 380 euro. Wie een appje stuurt op de fiets riskeert straks een bekeuring van 150 euro, waar je nu nog 140 euro voor moet betalen.

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Energie

Het is slechts een kwestie van tijd voordat de energietarieven na en korte daling weer de hoogte inschieten. Het optimisme van de economen van Goldman Sachs is misplaatst, stelt directeur Dirk-Jan Wolfert van de Vastelastenbond.

Vastelastenbond: ‘Optimisme over dalende gasprijzen is misplaatst’

Donderdag 15 september 2022 11:48

‌Economen van de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs denken dat de Europese gasprijs binnenkort fors gaat dalen. De verwachting van de Amerikanen is dat de gasprijs tegen het eerste kwartaal va...

Lees meer
PrikEnergie kwam in de problemen na de overname van Discount Energie dat eerder dit jaar faillissement aanvroeg.

PrikEnergie gaat door! Energiebedrijf overeind gehouden door klantenbestand

Woensdag 14 september 2022 09:30

‌ Klanten van PrikEnergie zijn meegegaan met de tariefverhoging die het energiebedrijf voorstelde om een faillissement te voorkomen. Circa 83,2 procent van het klantenbestand stemde in met d...

Lees meer
Het jaarcontract bij Gewoon Energie biedt je de zekerheid dat je twaalf maanden lang niet te maken krijgt met tariefwijzigingen.

Wat je moet weten over het jaarcontract van de Vastelastenbond

Dinsdag 13 september 2022 14:18

‌ De Vastelastenbond sloot een deal met Gewoon Energie en kan een energiecontract met een looptijd van een jaar met vaste gunstige tarieven aanbieden. Dit contract geeft je de zekerheid dat je...

Lees meer
Er komt een noodfonds om het afsluiten van energie te voorkomen.

Kabinet werkt aan noodfonds voor energiecrisis

Dinsdag 13 september 2022 12:47

‌ Het kabinet werkt aan een noodfonds om energieafsluitingen te voorkomen en sneller energietoeslagen uit te kunnen keren. De kosten van dit steunpakket - dat dit jaar ingaat - bedragen 150 ...

Lees meer