Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar met Duurzame oplossingen

Bespaar met Duurzame oplossingen

Gemiddelde besparing bij het isoleren van je woning

€450,- p.j.

+

€840,- p.j.

Gemiddelde opbrengst bij Zonnepanelen

Meer informatie

Nederland krijgt Klimaatwet

Donderdag 28 juni 2018 14:48Margot Boesveld
afspraken klimaat in klimaatwet

afspraken klimaat in klimaatwet

Na maandenlange onderhandelingen zijn de politieke partijen VVD, CDA, D66, CU, GL, SP en PVDA erin geslaagd om een akkoord te bereiken over een klimaatwet. Dit is de eerste Klimaatwet in Nederland en heeft als doel de CO2 uitstoot met 95 procent te verminderen.

Doelstellingen Klimaatwet

In de klimaatwet zijn de volgende doelstellingen opgenomen:

  •  95 procent minder CO2 uitstoot in 2050 t.o.v. 1990
  • 49 procent minder CO2 uitstoot in 2030 t.o.v. 1990
  • 100 procent CO2-neutrale elektriciteitsproductie in 2050

Keuring Klimaatwet

De wet dient nog wel goedgekeurd te worden door de Eerste Kamer, maar dat ligt door de brede coalitie van ondertekenaars niet voor de hand. Ook de Raad van State gaat zich nog buigen over de nieuwe wet.

Unieke Klimaatwet

Nederland is het niet het eerste land met een Klimaatwet. Finland, Denemarken, Verenigend Koninkrijk en Mexico gingen Nederland o.a. voor. De betrokken Nederlandse partijen spreken echter van een uniek akkoord. De meest ambitieuze klimaatwet van de wereld aldus een van de ondertekenaars.

Klimaatdag

Nederland krijgt voortaan een klimaatdag. Op deze dag wordt dan de jaarlijkse klimaatnota gepresenteerd en wordt bekeken of Nederland op de goede weg is om de doelen in 2030 en 2050 te halen. De klimaatdag zal ieder jaar in oktober gehouden worden.

Doelstellingen kosten geld

Het verduurzamen van Nederland en het terugdringen van de CO2 uitstoot zorgt voor extra kosten voor burgers en bedrijven. De overheid bekijkt momenteel hoe dit vormgegeven dient te worden. Later dit jaar komt Nederland ook nog met een nieuw klimaatakkoord. Hierin zullen meer praktische oplossingen staan voor het terugdringen van de CO2 uitstoot en de energietransitie.

De Vastelastenbond houdt de klimaatontwikkelingen nauwlettend in de gaten en bericht hierover op haar blog.

Bron: Nos en AD
 

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Joop Roos

Het enigste wat er gebeuren gaat is dat de belasting omhoog gaat, verder niks. Want CO 2 doet gewoon helemaal niks. Maar let op, als men dan eindelijk ziet dat die CO 2 vermindering niks doet gaat de belasting natuurlijk niet weg,,! Er is nog nooit een belasting opgeheven!

Donderdag 05 juli 2018 07:18

Plaats een reactie

Lees meer over Duurzaamheid

tips voor duurzaamheid

10 tips om duurzamer te leven

Vrijdag 15 juni 2018 09:32

De overheid en milieuorganisaties zijn druk bezig met het terugdringen van de CO2-uitstoot. Hoe Nederland duurzamer gaat worden beschrijft men in het klimaatakkoord. Natuurlijk is het zelf ook mogelij...

Lees meer
Gasvrij wonen? Wethouders trekken aan de bel!

Financiële steun nodig voor gasvrije wijken

Vrijdag 04 mei 2018 12:14

De Nederlandse overheid wil alle huizen in Nederland op termijn gasvrij hebben. Echter de investeringen die gedaan moeten worden door consumenten zijn dermate hoog dat dit niet vanzelf gaat. Het aanpa...

Lees meer
smog alarm houtkachels schadelijk

Afschaffen van de houtkachel

Zaterdag 07 april 2018 15:49

Er is veel ophef over het stoken van hout en de gezondheid. Het kan overlast opleveren in de vorm van geurhinder, gezondheidsklachten en roetneerslag. Het Platform Houtrook en Gezondheid heeft daarom ...

Lees meer
Hoe duurzaam is uw gemeente?

Duurzaamheid, klimaat en energie | Groene gemeenten

Dinsdag 13 maart 2018 17:10

Dagelijks worden we met onze neus op de feiten gedrukt als het gaat om de klimaatverandering en smelting van de ijskappen. Verduurzaming staat hoog op de (politieke) agenda en is gezien de gemeenteraa...

Lees meer