Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar met Duurzame oplossingen

Bespaar met Duurzame oplossingen

Gemiddelde besparing bij het isoleren van je woning

€450,- p.j.

+

€840,- p.j.

Gemiddelde opbrengst bij Zonnepanelen

Meer informatie

Financiële steun nodig voor gasvrije wijken

Vrijdag 04 mei 2018 12:14Margot Boesveld
Gasvrij wonen? Wethouders trekken aan de bel!

Gasvrij wonen? Wethouders trekken aan de bel!

De Nederlandse overheid wil alle huizen in Nederland op termijn gasvrij hebben. Echter de investeringen die gedaan moeten worden door consumenten zijn dermate hoog dat dit niet vanzelf gaat. Het aanpassen van de woning is voor veel bewoners een hoge drempel. Zo ook in Utrecht, Woerden en Wageningen. In deze gemeente liggen zogenoemde proefwijken waarbij alle woningen van 2030 aardgasvrij moeten zijn.

De wethouders van deze gemeenten trekken nu aan de bel. De inwoners kunnen en/of willen niet aan de wens van de overheid voldoen. Het aanpassen kost een bewoner minimaal een paar duizend euro oplopend tot 30.000 euro. Zonder financiële steun van de overheid is deze transitie gedoemd te mislukken aldus de wethouders van Utrecht, Woerden en Wageningen.

De overheid wil dat er in 2050 geen enkele woning meer is aangesloten op het gasnet. Dit moet de C02 uitstoot terugdringen. De wethouders van de proefwijken geven nu een signaal af dat kennis en geld ontbreken om de wijken aardgasvrij te krijgen in 2030.

Ondertussen is het plan om dit jaar nog twintig wijken toe te wijzen als proefwijk. Het ministerie van Binnenlandse Zaken stelt voor deze twintig wijken 90 miljoen euro beschikbaar. De kosten die de consument dan nog zelf moet bijdragen zijn niet bekend gemaakt. 

Bron: Volkskrant

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Duurzaamheid

smog alarm houtkachels schadelijk

Afschaffen van de houtkachel

Zaterdag 07 april 2018 15:49

Er is veel ophef over het stoken van hout en de gezondheid. Het kan overlast opleveren in de vorm van geurhinder, gezondheidsklachten en roetneerslag. Het Platform Houtrook en Gezondheid heeft daarom ...

Lees meer
Hoe duurzaam is uw gemeente?

Duurzaamheid, klimaat en energie | Groene gemeenten

Dinsdag 13 maart 2018 17:10

Dagelijks worden we met onze neus op de feiten gedrukt als het gaat om de klimaatverandering en smelting van de ijskappen. Verduurzaming staat hoog op de (politieke) agenda en is gezien de gemeenteraa...

Lees meer
Verduurzaming in Nederland. Zo ga je zelf aan de slag

Groen en duurzaam leven | makkelijke praktische tips

Dinsdag 24 september 2019 10:10

Ruim veertig organisaties, waaronder de overheid, werkgevers, vakbeweging, natuur- en milieuorganisaties, maatschappelijke organisaties en financiële instellingen, hebben zich aan het Energieakkoord ...

Lees meer
Warmtepomp, pelletkachel en andere duurzame energiebronnen?

Warmtepomp, zonneboiler of pelletkachel rendabel of niet?

Zondag 16 april 2017 12:05

Duurzaamheid staat anno 2017 hoog op de agenda van Nederlandse huishoudens.  Veel mensen zijn bezig met het ‘vergroenen’ van hun woning en kiezen dan vaak voor isolerende maatregelen...

Lees meer