Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Olieprijs op laagste niveau sinds 11 jaar

Woensdag 06 januari 2016 16:24Margot Boesveld

 

De olieprijzen stonden woensdag 6 januari, in de aanloop naar de presentatie van cijfers over de Amerikaanse voorraden, flink onder druk. De prijs van Brentolie zakte daarbij tot het laagste niveau in elf jaar.

Voorraden stijgen (hoger aanbod betekent lagere prijs)

Naar verwachting maakt de Amerikaanse overheid woensdagmiddag bekend dat de olievoorraden vorige week met 500.000 vaten zijn toegenomen. De oplopende spanningen tussen Saudi-Arabië en Iran, in de afgelopen dagen, hebben de al maanden durende prijsdaling geen halt toegeroepen. Dat is vooral te wijten aan het feit dat het aanbod nog steeds veel groter is dan de vraag. Een lage olieprijs betekent ook dat de prijs van aardgas daalt. 

 

 

Voorspelling van de banken 

Analisten van grote banken als Citigroup en UBS voorspelden dat de olieprijzen in de komende maanden wellicht dalen tot 30 dollar en dat de Amerikaanse voorraden ongeveer 130 miljoen vaten boven het 5-jarige gemiddelde zullen blijven. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde even na 11.00 uur 2 procent tot 35,27 dollar en Brentolie werd 2,7 procent goedkoper op 35,44 dollar per vat.

Invloed op gasprijs

De gasprijs is 1 op 1 gekoppeld op de olieprijs. Dat betekent dat de gasprijs ook gaat dalen. Voor consumenten is dit goed nieuws, die kunnen profiteren van lage tarieven. Onlangs kwam ook al in het nieuws dat de prijzen ford waren gedaald!Lees meer

Uw voorschotbedrag en besparing berekenen?

  Begin hier
 

 

Bron: ANP 

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over