Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar opInternet en TV

Bespaar € 200,- op je Internet en TV

Door over te stappen van internetprovider

Gemiddelde besparing door goedkopere provider 

€200,- p.j

Meer informatie

Ook T-mobile zet in op glasvezel

Woensdag 07 april 2021 13:01Margot Boesveld
T-Mobile investeert in aanleg van glasvezel. Ook KPN zet 1,4 miljoen euro in op glasvezel.

T-Mobile investeert in aanleg van glasvezel. Ook KPN zet 1,4 miljoen euro in op glasvezel.

‌Glasvezelnetwerk voor T-Mobile een speerpunt in vijf-jarenplan.

T-Mobile wil de komende 5 jaar inzetten om een miljoen huishoudens in "overwegend stedelijke gebieden", op glasvezel-internet aan te sluiten. Hiervoor is telecom- en internetprovider een samenwerking aangegaan met Open Dutch Fiber, dat het netwerk gaat aanleggen. Komend jaar beginnen de grootste drie providers in Nederland met het verbeteren van het netwerk. Er zullen een hoop stoeptegels overhoop gehaald worden om alle steden en dorpen in Nederland van snel internet te kunnen voorzien.

Concurrentie voor Ziggo en KPN

Met deze stap gaat T-Mobile nadrukkelijk de strijd aan met KPN. Die provider kondigde vorig jaar aan vaart te willen maken met glasvezel-aansluitingen. Gisteren nog meldde het bedrijf dat in de eerste drie maanden van dit jaar "ruim 100.000 huishoudens" zijn aangesloten op glasvezel van KPN. KPN wil ook ca. duizend dorpen eerder van glasvezel wil gaan voorzien. Ze gaan samenwerken met pensioenfonds ABP. De twee partijen steken 1 miljard euro in een nieuwe joint venture.

Niet iedereen staat te juichen 

Niet iedereen staat te juichen van enthousiasme, zo blijkt uit een enquête van het Eindhovens Dagblad. Slechts 44 procent van de mensen, overweegt om van provider te wisselen. De reden daarvoor is negen van de tien keer het onderdeel tv.

Ziggo zet in op sneller maken bestaand netwerk

Concurrent VodafoneZiggo zet in op sneller internet. Die provider kiest een andere route: het bedrijf legt geen glasvezel aan, maar kiest voor wat het zelf "gigabit zonder graven" noemt. Oftewel: het bestaande netwerk sneller maken zonder de straten open te breken.

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Internet

Prijzen abonnementen Vodafone omhoog

Vodafone verhoogt prijzen en snelheid Red - én Start- abonnementen

Maandag 01 februari 2021 15:17

Vanaf 1 februari veranderen de prijzen, voorwaarden en bundels van Vodafone. Vodafone verhoogt de databundels in zijn Start M- en Start L-abonnementen. Het Start M-abonnement wordt van 1 GB naa...

Lees meer
Telecom monitor ACM biedt inzicht in de ontwikkelingen telecommarkt 2020

ACM: Dataverbruik Nederlandse huishoudens boven de 200 miljard

Maandag 06 juli 2020 16:22

In het eerste kwartaal van 2020 steeg het verbruik van mobiele data via 4G voor het eerst boven de 200 miljard MB. Het verbruik van mobiele data via 3G en 4G was in totaal 214 miljard MB, tegenover 1...

Lees meer
Telecombedrijven verhogen wegens stijgend dataverbruik en investeringen in het netwerk de prijzen. Consument betaalt voor ontwikkeling aan het netwerk.

Ziggo en KPN gooien wederom prijzen omhoog per 1 juli

Woensdag 01 juli 2020 07:00

KPN verhoogt prijzen KPN verhoogt per 1 juli prijzen van veel internetabonnementen met 2,6 procent. De oudere KPN abonnementen gaan ook allemaal omhoog in prijs. De hoogste stijg...

Lees meer
KPN in zwaar weer?

KPN verliest in 3 maanden tijd 31.000 klanten

Zaterdag 27 juli 2019 14:16

Er lijkt geen einde te komen aan de dalende omzet van KPN.  Ook dit jaar is het weer zover. In de eerste helft van 2019 werd 3,3 procent minder omgezet dan een jaar geleden. Dit komt omdat KPN...

Lees meer