Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar op al je vaste lasten

Bespaar met de Vastelastenbond op al je vaste lasten. De gemiddelde besparing op al je vaste lasten is: 

€1.000,- p.j

Meer informatie

Op vakantie: Laat jouw woning netjes achter

Vrijdag 16 juli 2021 09:53Margot Boesveld
Ga je op vakantie? Zorg dan dat je je woning netjes achter laat. Dieven gaan niet op vakantie. 9 tips om je huis achter te laten.

Ga je op vakantie? Zorg dan dat je je woning netjes achter laat. Dieven gaan niet op vakantie. 9 tips om je huis achter te laten.

Op vakantie? Regel jouw inboedelverzekering. Boeven gaan namelijk niet op vakantie. Vergeet ook je reisverzekering en autoverzekering niet. 

Wellicht denk je goed verzekerd te zijn. Controleer dit voordat je op vakantie gaat nog een keer. Ga je bijvoorbeeld buiten Europa op vakantie? Dan heb je daarvoor een extra (wereld)dekking nodig. Of reis je dit jaar met de auto in plaats van het vliegtuig? Dan is het verstandig om de dekking en premie van jouw autoverzekering nog een keer onder de loep te nemen.

Inboedelverzekering

Ook voor inbrekers is de zomer het hoogseizoen. De Vastelastenbond geeft je praktische tips voor het afsluiten van je huis als je met vakantie gaat. Neem eens de tijd om jouw inboedel te registreren en te fotograferen. De politie heeft registratiekaarten waar je je spullen kan noteren. Wordt er ingebroken, dan is de kans groter dat je je spullen terug krijgt.

9 tips om je woning achter te laten bij vakantie

  • Haal alle stekkers uit het stopcontact. Zeker weten dat je geen stroom verbruikt tijdens de vakantie? Haal de stekker van de wasmachine, droger, computer, koffiezetapparaat etc. uit het stopcontact. Zo heb je geen last van sluipverbruik. Vergeet ook de apparatuur op zolder en in de schuur niet!
  • Tijdschakelaars zijn je beste vriend. Heb je tijdschakelaars? Gebruik deze dan voor lampen in en om je woning. Zo brandt er op gezette tijden licht in jouw woning. Je kunt bijvoorbeeld ook een tijdschakelaar tussen het stopcontact en een radio zetten. Doordat je de tijdschakelaar inschakelt op het moment dat je niet thuis bent, lijkt je woning toch bewoond. En bijkomend voordeel; de kosten voor stroom blijven ook beperkt.
  • Scherm jouw vakantieboodschap op social media af. Richt deze alleen aan je vrienden en familie. Ook inbrekers zitten op facebook en twitter.
  • Vergeet je reserve sleutel niet! Heb je buiten je woning een sleutel liggen? Haal deze weg.
  • Leg kostbare apparatuur uit het zicht. Laptops, iPads en andere audiovisuele en computerapparatuur zijn maar beperkt gedekt. Berg ze netjes op. Ook diefstal van sieraden wordt standaard tot een bepaald maximumbedrag vergoed.
  • Zet je container vast en de ladder in je schuur. Zo kan een dief die niet gebruiken om op je dak of bij je raam te komen.
  • Noteer op het adreslabel van de koffers alléén je telefoonnummer en e-mailadres. Dus niet je huisadres. Deze labels worden soms door de verkeerde mensen gelezen wanneer je nietsvermoedend koffie zit te drinken op het vliegveld.
  • Zorg voor bezoek. Zorg ervoor dat iemand jouw brievenbus leeghaalt en een nieuw koffiekopje en tijdschrift op tafel legt. Zo lijkt het alsof er iemand thuis is.

Je kan er ook voor kiezen om vrienden of familie een vakantie in jouw woning aan te bieden. Zo weet je zeker dat je woning veilig is, je hoeft je geen zorgen te maken over de stopcontacten én je maakt een ander blij.

Reisverzekering regelen

Voordat je op reis gaat, is het ook verstandig om naar de reisverzekering te kijken. Is deze doorlopend? Kijk dan of jouw polis nog overeenkomt met het type reis dat je gaat maken. Heb je geen reisverzekering? Regel dit voordat je op vakantie gaat zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Bij de Vastelastenbond kun je aangeven wat je belangrijk vindt, dan kijken wij voor je welke reisverzekering er bij je past. Je kan ook het artikel lezen: reisverzekering afsluiten. Hier moet je op letten. 

Tip: Neem je tijdens jouw vakantie veel sportuitrusting mee? Kies dan ook voor de dekking uitgebreide sportuitrusting.

Autoverzekering op vakantie

Het aantal reizigers dat met de auto op vakantie gaat neemt toen. Er zijn verschillende opties voor de autoverzekering. Reis je met meerdere personen? Zorg er dan voor dat je een Schade Verzekering Inzittenden hebt afgesloten. Deze verzekering dekt alle schade van de bestuurder en passagiers als gevolg van een verkeersongeval. Er wordt niet gekeken naar de schuldvraag. Het gaat dan bijvoorbeeld om schade aan spullen die in de auto liggen, schade aan kleding en inkomstenderving. Hier lees je meer over autopech op vakantie.

Lees ook: Vakantie: vaste last of lust

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Bespaartips