Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Vakantie: Vaste last of lust?

Maandag 13 juli 2015 12:05Margot Boesveld

 

Ook op vakantie kunnen de vaste lasten oplopen. Hoe houdt u toch een beetje uw vakantiebudget onder controle? Vereniging de Vastelastenbond zet een aantal bespaartips voor uw vakantie op een rij.

Voorbereidingen

 1. Vertrek op een doordeweekse dag: Veel mensen willen op zaterdag vertrekken. Het is voordeliger om op een doordeweekse dag te reizen, dan in het weekend. Zo schreef de Vastelastenbond al eerder een artikel met handige tips om een goedkoop vliegticket te bemachtigen. Lees hier het hele artikel.
 2. Sluit een goede reisverzekering af. Kijk niet alleen naar de premie, maar kijk ook naar de voorwaarden. Kijk goed welke dekking u nodig heeft voor uw vakantie. Vaak is de dekking voor reizen binnen Europa. Gaat u buiten Europa op vakantie, controleer dat dan even of sluit een tijdelijke extra wereld dekking af.
 3. Regel een aanvullende annuleringsverzekering. In sommige situaties biedt een annuleringsverzekering uitkomst. Dit is een aanvullend pakket op uw reisverzekering. Gemiddeld is de gedekte reissom € 1500 tot € 6000,- . Kunt u het risico van een annulering financieel dragen? Verzeker dan alleen een dure vakantie. Laat u niet verleiden om een annuleringsverzekering af te laten sluiten bij een reisbureau. Deze zijn vaak duurder.
 4. Boek met korting: Auto huren of hotel boeken? Via kortingsprogrammas van je credit card, wielrijdersvereniging, zorgverzekering of bank kan je vaak voordeel krijgen .
 5. Zoek een reismaatje: Samen reizen is vaak goedkoper dan alleen. Zo kunt u bijvoorbeeld van te voren een reisgenoot zoeken. Maar ook op vakantie kunt u behoorlijk op de kosten besparen door bijvoorbeeld een taxi te delen of te kiezen voor een accommodatie met een slaapzaal.

Besparen tijdens uw vakantie

 1. Vlucht vertraagd? Vraag compensatie aan. Via www.euclaim.nl kunt u gemakkelijk controleren of u recht heeft op compensatie. Zo kunt u bijvoorbeeld schadevergoeding ontvangen wanneer uw vlucht geannuleerd is, u uw aansluitende vlucht heeft gemist of wanneer u niet mee mocht door overboeking. Het bedrijf werkt op basis van ‘no cure no pay’, dus u betaalt pas voor de dienst wanneer u daadwerkelijk geld terug krijgt.
 2. Ga naar de lokale (super)markt in plaats van ergens (duur) lunchen: Het is altijd voordeliger om uw boodschappen in een lokale (super) markt te doen. Bent u in een land met tropische temperaturen? Dan heeft u even gratis verkoeling. Daarnaast is het ook een leuk uitstapje om te zien welke producten er in het land van bestemming in de keuken worden gebruikt.
 3. Pin niet te vaak: Voor transacties wordt vaak een geldbedrag gevraagd. Contact geld opnemen met een creditcard is vaak nog duurder. Zit de vakantie er bijna op? Probeer dan zo min mogelijk geld over te houden, want het terug wisselen naar de euro kost ook geld. Houdt er ook rekening mee dat munten niet worden teruggenomen, dus probeer de laatste dagen van de vakantie zo veel mogelijk met muntgeld te betalen
 4. Bezoek gratis attracties: Ook op vakantie zijn er vaak leuke activiteiten in het dorp of lokale markten om te bezoeken. Op internet en de website www.tripadvisor.nl kun u gemakkelijk gratis attracties vinden plus de ervaringen van andere reizigers lezen.

Vergeet het thuisfront niet

 1. Haal alle stekkers uit het stopcontact. Zeker weten dat u geen stroom verbruikt tijdens u vakantie. Haal de stekker van de wasmachine, droger, computer, koffie apparaat etc. uit het stopcontact. Zo heeft u geen last van sluipverbruik in uw huishouden.
 2. Zet uw dataroaming uit.Tegenwoordig zijn we op vakantie 24/7 bereikbaar via onze smartphones. Maar het telefoongebruik op vakantie, kan u vervelende verrassingen opleveren bij thuiskomst. Namelijk een hoge telefoonrekening. Bijvoorbeeld omdat u uw internet ‘per ongeluk’ aan heeft laten staan, of geen rekening heeft gehouden met de hogere buitenlandse tarieven. Zet daarom uw data-roaming uit en maak gebruik van gratis WiFi netwerk in uw hotel. Contact met het thuisfront? Bellen of berichten versturen is veel goedkoper via een gratis telefonie app. Lees hier nog meer tips over telefoonverbruik in het buitenland.
 3. Souvenirs kopen? Denk goed na over een souvenir. Is het gebruikelijk om in een land af te dingen, maak daar gebruik van. Bepaal van tevoren een maximaal bedrag dat u uit wilt geven aan cadeaus en blijf daarbij.

Overige handige vakantie tips

Maak een scan van uw paspoort en bankpasjes of geef deze gegevens door aan een thuisblijver/familielid. Verliest u uw bagage, of wordt deze gestolen? Zo heeft u in een handomdraai alle gegevens bij de hand en kunt u op tijd de bank kunt waarschuwen. Let op: Dek uw BSN nummer af bij het maken van een kopie en zet duidelijk op de scan dat het een kopie betreft.

Heeft u meerdere pinpassen? Verdeel de verschillende pinpassen onder uw reisgezelschap. Wordt er een pinpas gestolen of raakt u een tas kwijt, dan hoeft u maar één pas te blokkeren en kunt u uw andere betaalpas tijdelijk gebruiken.

 De Vastelastenbond wenst u een onbezorgde vakantie.

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over