Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Kies voor de VasteLastenBundel

Bespaar € 360,- op je Energierekening

Besteed je vaste lasten uit 

Besteed het regelen en bewaken van je vaste lasten uit aan onze experts. Profiteer altijd van de beste prijs en voorwaarden! Geen gedoe én meer vrije tijd voor slechts:

€15,- p.m.

(of €150,- p.j.)

Meer informatie

Pas op: Nepfactuur Waternet

Vrijdag 27 maart 2020 09:10Margot Boesveld
Let op: er is een spookfactuur in omloop van waterbedrijf Waternet

Let op: er is een spookfactuur in omloop van waterbedrijf Waternet

In deze tijden van crisis slaan criminelen ook jammer genoeg hun slag. Er zijn diverse spookfacturen in omloop. Zo kreeg een klant van de Vastelastenbond, wonende in Almelo een factuur van waterbedrijf Waternet (regio Amsterdam). Let op: Er gaat een  spookfactuur rond uit naam van Waternet, de overheidsinstelling die de gemeente Amsterdam en het Waterschap Amstel, Gooi en Vecht van drinkwater voorziet.

Let op nepfactuur Waternet

Er wordt in de brief gesuggereerd dat er nog een bedrag openstaat. Uitgangspunt van deze factuur is dat de indruk wordt gewekt dat je eigenlijk een meevaller hebt omdat het grootste bedrag volledig wordt kwijtgescholden. Daarom ben je misschien een stuk eerder geneigd om het resterende bedrag maar zo spoedig mogelijk te voldoen onder het mom van 'dan hebben we dat maar weer gehad'. Het bedrag moet naar het Duitse rekeningnummer DE49100110012621690682 en het bedrag dient te worden voldaan vóór 28 maart 2020.

Uit onze adminsitratie blijkt...

De meeste brieven zijn gestuurd onder vermelding van aanslagnummer 3527665 en incassantnummer 7457835 krijg je een rekening. Er staat het logo van Waternet boven. Waternet is op de hoogte en waarschuwt op twitter en de website voor deze nepfactuur. Opvallend is dat er op de factuur wordt gesproken van kwijtschelding: over het jaar 2020 heb je de maximale kwijtschelding gekregen, waardoor je een bedrag van € 122,85 niet hoeft te betalen. Dit bedrag staat echter los van de zuiveringvoltage. Daarvoor geldt dat kwijtschelding niet mogelijk is, om die reden moet je nog wel een bedrag van € 86,34 voldoen. Er worden verschillende zinnen gebruikt en bedragen genoemd. De strekking van de brief is hetzelfde.

Waternet geeft aan dat deze mail vals is en waarschuwt op de eigen website en op Twitter voor deze factuur.

Heb je de factuur ook gekregen? Betaal dan niet!

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Vaste lasten | Geldzaken

Handige tips om je administratie en vaste lasten onder de loep te nemen. De 50-30-20 regel.

Zo breng je op een simpele manier je vaste lasten in kaart!

Woensdag 18 maart 2020 21:25

Wil je weten of je méér of minder dan gemiddeld kwijt bent aan jouw vaste lasten? Gebruik de 50-30-20 regel (50% Noodzakelijk, 30% Plezier, 20% Sparen). Verdeel jouw ne...

Lees meer
Waarom kiezen mensen voor een aflossingsvrije hypotheek

Aflossingsvrije hypotheek wint weer aan populariteit

Maandag 17 februari 2020 10:52

Huiseigenaren die hun hypotheek oversluiten kiezen er steeds vaker voor om hun aflossingsvrije hypotheek te behouden. Vorig jaar was bij bijna 55% van de oversluiters het aflossingsvrij gedeelte van d...

Lees meer
1 op de 7 Nederlanders heeft geen spaargeld voor grote onverwachte uitgaven

Grote groep Nederlanders financieel kwetsbaar

Maandag 27 januari 2020 15:26

Een deel van de Nederlandse bevolking kan zich financieel weinig tegenslag veroorloven. Vooral huurders, alleenstaande ouders en personen die al rood staan op de betaalrekening zijn financieel kw...

Lees meer
Toename verborgen gebreken door krapte woningmarkt. Wat te doen bij een verborgen gebrek?

Toename verborgen gebreken door krapte woningmarkt

Maandag 27 januari 2020 14:08

Meer dan 67% van de starters op de huizenmarkt is bang om een huis te kopen waar vanalles mis mee blijkt te zijn. En dat is niet onterecht. Het komt steeds vaker voor dat er een woning wordt gekoc...

Lees meer