Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Meld je aan voor eengratis adviesgesprek

Bespaar € 200,- op Verzekeringskosten

Heb je vragen over
jouw verzekeringen?

Onze adviseurs helpen je graag en kijken naar de mogelijkheden in een gratis adviesgesprek. Houd je huidige polissen bij de hand en plan een gesprek in op jouw voorkeurstijd.

Meer informatie

Persbericht: Vastelastenbond: ‘Stap over van verzekeraar en voorkom slapersboete’

Vrijdag 26 mei 2023 08:34Frank van de Ven
Directeur Dirk-Jan Wolfert van de Vastelastenbond roept consumenten op om – ongeacht de hoogte van de besparing – altijd over te stappen: “Voorkom een slapersboete en steek het te besparen bedrag in eigen zak.”

Directeur Dirk-Jan Wolfert van de Vastelastenbond roept consumenten op om – ongeacht de hoogte van de besparing – altijd over te stappen: “Voorkom een slapersboete en steek het te besparen bedrag in eigen zak.”

De Vastelastenbond raadt aan om jaarlijks over te stappen van verzekeraar als dat financieel voordeel oplevert. Veel mensen vinden het regelen van een overstap te veel ‘gedoe’ en blijven daarom bij hun te dure verzekeraar zitten, waardoor ze honderden euro’s laten liggen. Een snelle rekensom levert direct een besparing van circa 350 euro op. Directeur Dirk-Jan Wolfert van de Vastelastenbond roept consumenten op om – ongeacht de hoogte van de besparing – altijd over te stappen: “Voorkom een slapersboete en steek het te besparen bedrag in eigen zak.”

Een slapersboete is de winst die verzekeraars opstrijken als klanten niet in beweging komen terwijl er wel voordeel te behalen is”, verduidelijkt Wolfert. “Verzekeraars gaan er eigenlijk standaard van uit dat mensen blijven zitten en niet in actie komen. Deze inactieve klanten worden in de markt ‘slapers’ genoemd en daar profiteren verzekeraars van.”

Veel mensen zien overstappen voor een kleine besparing niet zitten. Zij vinden het regelen van de overstap te veel werk. Dat is jammer, want daardoor lopen consumenten veel geld mis, stelt Wolfert: “Vaak zijn er meerdere verzekeringen waarop te besparen valt. Op jaarbasis kunnen mensen honderden euro’s besparen door over te stappen van autoverzekering, schadeverzekering, inboedelverzekering en opstalverzekering.”


Geld in zakken verzekeraars

In mei steeg de autoverzekering bijvoorbeeld al acht procent. Een overstap naar een andere aanbieder kan winst opleveren, blijkt uit een rondje vergelijkingssites doorlopen. “Het verschil tussen de duurste en goedkoopste inboedelverzekering is circa 17 euro per maand. Vermenigvuldig dat bedrag met 12 en kom tot een besparing van 204 euro op jaarbasis”, zegt Wolfert.

Autoverzekeringen vergelijken, levert ook besparingen op. “Een WA-verzekering kost bij de ene verzekeraar 35 euro en bij een ander 23 euro. Dat is een verschil van 12 euro per maand. 12 keer 12 is 144 euro. Deze kleine rekensom levert honderden euro’s op. In dit geval 204 + 144 en dat komt neer op 348 euro”, stelt Wolfert.


Meer concurrentie

Verzekeraars zijn maar wat blij met klanten die het te veel ‘gedoe’ vinden om over te stappen. Dat is jammer vindt de directeur van de consumentenorganisatie. Wolfert raadt consumenten aan om hun verzekeringspolissen goed te onderzoeken en gebruik te maken van onafhankelijke vergelijkingssites en de expertise van hun tussenpersonen: “Geen enkele consument wil onnodig veel betalen, maar toch gebeurt het. Overstappen loont en het is zeker de moeite waard om lopende verzekeringen te blijven controleren.”

Naast financieel voordeel levert een jaarlijkse overstap volgens Wolfert nog een groot voordeel op: “Wanneer consumenten vaker overstappen, is er meer concurrentie en houden verzekeraars elkaar scherp. Om de gunst van de klant te winnen, gaan de prijzen omlaag. Verzekeraars zullen beter hun best moeten doen om hun klanten aan zich te binden. Uiteindelijk profiteren consumenten daarvan.”
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Verzekeringen | Afspraak maken

In deze editie van ‘Onderaan de Streep’ gaan we dieper in op klantvragen over schadevrije jaren. Onze verzekeringsadviseur Amber van Beers vertelt hoe schadevrije jaren worden opgebouwd.

Podcast geeft antwoord op al je vragen over schadevrije jaren

Maandag 22 mei 2023 11:23

‌Er bestaan bij onze klanten veel vragen over de opbouw en het behoud van schadevrije jaren. Hoog tijd dus om deze te beantwoorden en dat doet onze verzekeringsadviseur Amber van Beers in een po...

Lees meer
Onze adviseur Amber van Beers legt uit wat er veranderd is op het gebied van schadevrije jaren bij de autoverzekering.

Alles wat je moet weten over de opbouw en het behoud van je schadevrije jaren

Dinsdag 16 mei 2023 16:38

‌Het Customer Care team van de Vastelastenbond krijgt veel vragen over de autoverzekering en de opbouw van schadevrije jaren. Onze adviseur Amber van Beers legt uit hoe het nu precies zit met d...

Lees meer
Hoe het komt dat de premie van je autoverzekering stijgt en wat je eraan kunt doen, vertelt onze verzekeringsadviseur Amber van Beers.

De premie van je autoverzekering stijgt en dit zijn de redenen!

Donderdag 11 mei 2023 10:43

‌Voor het afsluiten van een autoverzekering betaal je in mei dit jaar gemiddeld 82 euro meer dan in dezelfde periode het jaar ervoor. Dat is een stijging van circa acht procent. De hoogte van d...

Lees meer
Voorkom dat je 'onderverzekerd' bent en lees de tips van onze verzekeringsadviseur Amber.

Alles wat je moet weten over onderverzekerd zijn, maar nooit durfde te vragen!

Maandag 01 mei 2023 16:06

‌ De Vastelastenbond krijgt veel vragen over verzekeringen en veel van die vragen (en antwoorden) zijn te mooi om niet te delen. Onze verzekeringsadviseur Amber van Beers gaat in dit blog dieper...

Lees meer