Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar met Duurzame oplossingen

Bespaar met Duurzame oplossingen

Gemiddelde besparing bij het isoleren van je woning

€450,- p.j.

+

€840,- p.j.

Gemiddelde opbrengst bij Zonnepanelen

Meer informatie

Subsidie op isolatie verlengd!

Zondag 12 februari 2017 08:53Benny Moonen
Subsidie op isolatie verlengd. Dat is goed nieuws voor de huiseigenaar...

Subsidie op isolatie verlengd. Dat is goed nieuws voor de huiseigenaar...

Veel woningbezitters ervaren een drempel om te investeren in de isolatie van hun huis. Subsidie werkt drempelverlagend en de aanvragen zijn de afgelopen vijf maanden – mede door het toekennen van subsidie –  toegenomen. Meer dan 10.000 huiseigenaren hebben subsidie aangevraagd met een geschatte waarde van 30 miljoen euro. In de eerste ronde was 20,5 miljoen euro beschikbaar.

Per 1 januari 2017 is dit subsidiebedrag verhoogd met 21,2 miljoen naar 41,7 miljoen euro. Daarnaast is besloten dat de eerste tranche doorgaat tot 1 januari 2018 - in plaats van tot 1 maart 2017. U kunt via RVO subsidie aanvragen.

Twee miljoen huishoudens nog niet geïsoleerd

In vrijwel alle huizen in Nederland is wel iets aan isolatie gedaan, maar meestal waren de uitgevoerde werkzaamheden niet grondig genoeg. Veel oudere huizen, gebouwd vóór 1992, zijn slechts gedeeltelijk of matig geïsoleerd. Vooral de isolatie van de gevel en de vloer ontbreekt. In ruim één miljoen koopwoningen is nog geen sprake van spouwmuurisolatie en in bijna twee miljoen huishoudens is geen vloerisolatie gerealiseerd. Het verbeteren van woningisolatie past in het beleid van de overheid om de uitstoot van CO2 te verlagen. Bovendien scheelt het in de stookkosten en levert het meer comfort op. Bij toekenning krijg je gemiddeld twintig procent van de investeringskosten terug van twee of meer isolatiemaatregelen in huis.


 

Drempel om te investeren in isolatie 

Uit onderzoek blijkt dat mensen vaak opzien tegen investeren in isolatie wegens ‘te duur', 'geen geld' of 'lange terugverdientijd’. Tegelijkertijd weten eigenaren niet goed wat woningisolatie kost en schatten ze de besparing die het oplevert veel te laag in. Via Vereniging de Vastelastenbond kunt u vrijblijvend een afspraak maken met een isolatie-adviseur die u precies kan uitleggen welke mogelijkheden er zijn en welke kosten en opbrengsten daarbij horen.

Subsidie aanvragen voor isolatie? Hoe werkt dat? 

U kunt subsidie aanvragen via het digitale portal op de website van Rvo.nl. Hier staat een aanvraagformulier dat u kunt invullen. Het is dan van belang dat u al akkoord heeft gegeven op de offerte van het isolatiebedrijf dat bij u de werkzaamheden gaat uitvoeren. Lees meer over de voorwaarden.

De subsidie moet digitaal door klant zelf aangevraagd worden: aanvragen kan met uw DigiD, daarbij moet u meesturen:

Offerte: Hier moet duidelijk in staan:

  1. Aantal meters
  2. Isolatiewaarde per product dat u laat uitvoeren
  3. Bedrag
  4. Handtekening akkoord offerte
  5. Uitvoerdersformulier: deze kunt u aanvragen met uw DigiD en door het isolatiebedrijf laten ondertekenen. U kunt het uitvoerdersformulier voor aanvullende maatregelen ook hier downloaden

Het is niet zeker of de subsidie wordt toegekend. U mag de isolatie pas laten uitvoeren, nádat bekend is of u subsidie ontvangt. Dit krijgt u per e-mail te horen uiterlijk dertien weken na uw aanvraag. U heeft dan maximaal vier maanden de tijd om het te laten uitvoeren. Controleer ook altijd bij uw gemeente of u subsidie kan krijgen. Dat kan via deze website

Update: Helaas is het subsidiepotje leeg. Er kan geen subsidie meer aangevraagd worden.

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Duurzaamheid