Subsidie op isolatie verlengd!
Zondag 12 februari 2017 08:53:09

Veel woningbezitters ervaren een drempel om te investeren in isolatie van hun huis. Subsidie werkt drempelverlagend en de aanvragen zijn de afgelopen 5 maanden – mede door de subsidie toegenomen. Meer dan 10.000 huiseigenaren subsidie aangevraagd voor een opgetelde waarde van 30 miljoen euro. In de eerste ronde was € 20,5 miljoen beschikbaar.

Per 1 januari 2017 is dit subsidiebedrag verhoogd met € 21,2 miljoen naar € 41,7 miljoen. Daarnaast is besloten dat de eerste tranche doorloopt tot 1 januari 2018 - in plaats van tot 1 maart 2017. U kan via RVO subsidie aanvragen.

2 miljoen huishoudens nog niet geïsoleerd

In vrijwel alle huizen in Nederland is wel iets aan isolatie gedaan, maar meestal nog niet grondig. Veel oudere huizen, gebouwd vóór 1992, zijn slechts gedeeltelijk of matig geïsoleerd. Vooral de isolatie van de gevel en de vloer ontbreekt. In ruim 1 miljoen koopwoningen is nog geen spouwmuurisolatie, en in bijna 2 miljoen geen vloerisolatie. Het verbeteren van woningisolatie past in het beleid van de overheid om de uitstoot van CO2 te verlagen. Bovendien scheelt het in de stookkosten en levert het meer comfort op. Bij toekenning krijg je gemiddeld 20% van de investeringskosten terug van 2 of meer isolatiemaatregelen in huis.


 

Drempel om te investeren in isolatie 

Uit onderzoek blijkt dat mensen vaak opzien tegen investeren in isolatie: ‘te duur, geen geld, lange terugverdientijd’. Tegelijkertijd weten eigenaren niet goed wat woningisolatie kost en schatten ze de besparing die het oplevert veel te laag in. Via Vereniging de Vastelastenbond kunt u vrijblijvend een afspraak maken met een isolatie adviseur die u precies kan uitleggen welke mogelijkheden er zijn en welke kosten en opbrengsten daarbij .

Hoe werkt dat? Subsidie aanvragen isolatie

U kunt subsidie aanvragen via het digitale portal op de website van Rvo.nl. Hier staat een aanvraagformulier dat u kunt invullen. Het is dan van belang dat u al akkoord heeft gegeven op de offerte van het isolatiebedrijf dat bij u de werkzaamheden gaat uitvoeren. Lees meer over de voorwaarden.

De subsidie moet digitaal door klant zelf aangevraagd worden: aanvragen kan met uw DigiD, daarbij moet u meesturen:

Offerte: Hier moet duidelijk in staan:

  1. Aantal meters
  2. Isolatiewaarde per product dat u laat uitvoeren
  3. Bedrag
  4. Handtekening akkoord offerte
  5. Uitvoerdersformulier: deze kunt u aanvragen met uw DigiD en door het isolatiebedrijf laten ondertekenen. U kunt het uitvoerdersformulier voor aanvullende maatregelen ook hier downloaden

Het is niet zeker of de subsidie wordt toegekend. U mag de isolatie pas uit laten voeren, nádat bekend is of u subsidie ontvangt. Dit krijgt u per e-mail te horen uiterlijk 13 weken na uw aanvraag. U heeft dan maximaal 4 maanden de tijd om het uit te laten voeren. Controleer ook altijd bij uw gemeente of u subsidie kan krijgen. Dat kan via deze website

Update: Helaas is het subsidiepotje leeg, er kan geen subsidie meer aangevraagd worden.

 

 

Share thisShare this
Er zijn geen nog geen reacties geplaatst. Bent u misschien de eerste die een reactie plaatst?