Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Twee energieleveranciers op één adres - vanaf 2018 mogelijk

Maandag 27 februari 2017 16:48Margot Boesveld

 

Twee energieleveranciers op één adres. Vanaf 2018 is dat mogelijk. Consumenten en bedrijven kunnen vanaf 2018 meerdere elektriciteitsleveranciers tegelijk op één aansluiting contracteren. Dat betekent dat u bijvoorbeeld een andere leverancier kiezen voor de laadpaal van uw elektrische auto dan voor de stroomvoorziening thuis. Vanaf volgend jaar kunt u de zonne-energie die u opwekt verkopen aan een andere leverancier dan de leverancier waar u stroom en gas van ontvangt. Vooral vanuit het bedrijfsleven was er veel vraag naar meerdere energieleveranciers, zegt een woordvoerder van de ACM.

Zelf opgewekte stroom en keuzevrijheid

Dit besluit is gebaseerd op een voorstel van bedrijven in de energiesector en is tot stand gekomen na een intensieve samenwerking tussen de ACM en de sector. Henk Don, bestuurslid van de ACM: "Consumenten en bedrijven hebben op deze manier meer keuzes in leveranciers van wie zij stroom afnemen of aan wie zij stroom leveren. Dat kan hen geld opleveren. En het draagt bij aan de energietransitie, want het stimuleert elektrisch vervoer en zorgt voor meer concurrentie in duurzaam geproduceerde elektriciteit.”

Kanttekening 

Vereniging de Vastelastenbond heeft in eerste instantie gemengde gevoelens over het besluit. Zo kan het zijn dat de ene leveranciers een gunstig teruglevertarief voor zonne energie heeft en een andere leverancier juist een heel voordelig gastarief. Dat kan inderdaad, zoals ACM aangeeft, geld opleveren. Aan de andere kant wordt de markt nog complexer. De energiemarkt is al best lastig te begrijpen voor de consument. Veel consumenten vergeten nu al vaak om over te stappen. Ook het aanbod van energieleveranciers is nu zo verschillend. We verwchten dat men onze hulp in 20-18 dan nog beter kan gebruiken, alsdus Dirk-Jan Wolfert. 

Ook interessant

Energierekening, hoe zit dat? 

Energie berekenen

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over