Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Altijd gunstige tarieven en voorwaarden. Bespaar zelfs met het plafond.

Regel het direct

Altijd het beste Energiecontract

Bespaar € 250,- op je Energierekening

Energie Vanzelf Geregeld

Volledige ontzorging voor je energiecontract. Onze experts regelen voor jou elk jaar de beste tarieven en voorwaarden!

Bespaar honderden euro's en ontvang gratis een Sparky energiemeter (t.w.v. € 29,95).

€5,90 p.m.
(of €59,- p.j.)

Meer informatie

Unicum: Nederland importeert meer gas dan dat het wint

Vrijdag 11 mei 2018 10:28Margot Boesveld
gaswinnen

gaswinnen

Afgelopen jaar is er meer aardgas door Nederland geïmporteerd dan dat er uit eigen bodem gewonnen is. Dit is nog nooit eerder gebeurd.

De gaskraan in Groningen werd door aardbevingsgevaar verder dichtgedraaid. Hierdoor werd er 13 procent minder gas uit de eigen bodem gehaald. Het gebruik van gas steeg vorig jaar wel.

Noorwegen en Groot-Brittannië zorgde voor de extra import van gas. Noorwegen leverde vier keer zoveel gas als normaal en Groot-Brittannië ruim drie keer zoveel.  

De ontwikkeling baart Energie Beheer Nederland (EBN), verantwoordelijk voor de gaswinning in Nederland, zorgen. Gas blijft volgens het bedrijf van groot belang, zeker omdat ‘groene’ bronnen niet kunnen voldoen aan de vraag. Kleinere gasvelden in de Noordzee blijven daarnaast hierdoor onbenut.

Het energieverbruik in Nederland bleef vorig jaar bijna gelijk aan 2016. De fossiele brandstoffen, zoals gas zorgen nog altijd voor 92% van onze energie. In slechts 8% wordt gebruik gemaakt van hernieuwbare energie, zoals zonne- en windenergie.

(bron: cbs)
 

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

A de Jong

Ik als aow.er kan dat niet betalen als ik mag geloven dat het warme water opgepomt en weer terug wat zal dit met de jaren vervuilen ik meende dat ze aan ons nageslacht dachten??? de hele aardbodem gaat vervuid worden over de jaren geen drinkwater meer en dan?

Maandag 14 mei 2018 16:13

P.Dom

Wij Nederlandse Burger worden met Leugens door de Regering wijsgemaakt en op hoge kosten gejaagd voor de afschaffing van Gas. Wij Nederlanders moeten protesteren met handtekening actie.
Met Gevoelens voor de Nederlandse Burgers.

Maandag 14 mei 2018 09:34

Plaats een reactie

Lees meer over Energie

easyenergy past prijzen aan

EasyEnergy past onduidelijke prijzen aan

Vrijdag 11 mei 2018 10:10

Energieleverancier easyEnergy heeft de vermelding van energieprijzen op haar website aangepast. Dit na ingrijpen van de Autoriteit Consument & Markt (ACM). De manier van reclame maken stuitte de t...

Lees meer
energierekening duidelijker

Energieleveranciers duidelijker over energierekening

Vrijdag 04 mei 2018 12:38

Vorig jaar verzocht de ACM 21 energiebedrijven om aanpassingen te doen in de energierekening. Die was in de ogen van de ACM te onduidelijk. Terwijl dat een consument recht heeft op een duidelijke ener...

Lees meer
Vraagtekend bij flexibele energietarieven

Flexibele energietarieven: voordelig of niet?

Dinsdag 24 april 2018 17:30

Er is de laatste tijd veel te doen omtrent het inkopen van flexibele energie. Peggy van Erp nam de proef op de som en regelde een flexibel energiecontract. Vervolgens hield ze de prijsontwikkelingen n...

Lees meer
Alternatieven Cv ketel

BLOG: Het oerwoud van de alternatieven door afschaffing gas en Cv-ketel.

Maandag 23 april 2018 14:00

MARGOT BOESVELD: Het wordt een ware jungle. Minister Wiebes pleit voor het terugdraaien van de gaswinning in Groningen vanaf 2030 en onlangs kwam een groep van ca. 15 organisaties met een manifest voo...

Lees meer