Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Kies voor de VasteLastenBundel

Bespaar € 360,- op je Energierekening

Besteed je vaste lasten uit 

Besteed het regelen en bewaken van je vaste lasten uit aan onze experts. Profiteer altijd van de beste prijs en voorwaarden! Geen gedoe én meer vrije tijd voor slechts:

€15,- p.m.

(of €150,- p.j.)

Meer informatie

Vaste lasten regelen verhuizing

Woensdag 21 juli 2021 14:11Margot Boesveld
Welke woonlasten moet je bij een verhuizing direct regelen? Deze checklist helpt je.

Welke woonlasten moet je bij een verhuizing direct regelen? Deze checklist helpt je.

‌Verhuizen? Denk aan je vaste lasten!

We verhuizen gemiddeld acht keer in ons leven. Een nieuwe woning brengt ook nieuwe vaste maandlasten met zich mee. Zo ben je bijvoorbeeld verplicht om je binnen vijf dagen na je verhuizing in te schrijven bij jouw nieuwe gemeente en heb je veertien dagen de tijd om een energiecontract op jouw naam te zetten. Welke vaste lasten moet je direct regelen en welke kun je later nog regelen? 
 

Direct regelen bij verhuizing!

Er zijn vier belangrijke stappen die je op het gebied van jouw vaste lasten moet ondernemen bij een verhuizing. De rest kan wachten en kun je als je op je nieuwe adres woont regelen. De vier vaste lasten die je direct moet regelen en niet kunnen wachten zijn: 
 

1. Stroom en gas (je energiecontract)

Het levert vaak meer voordeel op om een nieuw energiecontract te kiezen, dan om je huidige energiecontract mee te verhuizen. Dit hangt echter wel af van de looptijd van je huidige energiecontract. Als de einddatum van je contract verder dan anderhalf jaar in de toekomst ligt, dan kun je vaak beter meeverhuizen. Als de looptijd korter is dan is  overstappen een goede beslissing. De Vastelastenbond biedt de beste keus door een combinatie van service, aantrekkelijke voorwaarden en een scherpe prijs. 
 

Moet ik een nieuw energiecontract kiezen bij een verhuizing?

Je hebt als nieuwe bewoner circa veertien dagen de tijd om een nieuw energiecontract te sluiten. Heb je op je huidige adres een contract dat maandelijks opzegbaar is, dan kun je voor de nieuwe woning het beste een nieuw goedkoop energiecontract regelen. Loopt jouw huidige contract langer dan één jaar door dan is het verstandig om jouw huidige energiecontract mee te nemen naar het nieuwe adres. Er zijn verschillende mogelijkheden:
 • Nieuw energiecontract regelen;
 • Huidig energiecontract meeverhuizen;
 • Tijdelijk op twee adressen leveren;
 • Bouwaansluiting in verband met nieuwbouwwoning.

 Wil je persoonlijk advies over wat je het beste in jouw situatie kan doen? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag. 

Denk ook aan het energielabel van je woning. Dat is bij de verkoop van je woning verplicht.

2. Nieuw internetabonnement bij verhuizing? 

Het duurt vaak circa twee tot vier weken voordat een provider op jouw nieuwe adres kan leveren. Tegenwoordig gaat de aansluiting vaak sneller, maar het is heel irritant als je na een drukke verhuisdag ter ontspanning een leuke tv-serie wilt kijken en ontdekt dat dit niet kan. Wij raden je dus aan om zo snel mogelijk op het nieuwe adres een internetpakket te kiezen. Via onze postcodecheck kun je dat direct online regelen!

3. Opstal- en inboedelverzekering

Dit is een vaste last waarmee je niet kan wachten. Regel zo snel mogelijk een woonverzekering voor je nieuwe huis. Wanneer je een nieuwe woning betrekt, heb je een (nieuwe) opstal- en inboedelverzekering nodig. Ook dit kun je gemakkelijk en voordelig via de Vastelastenbond regelen!

4. Water aanmelden

Het is nodig om je als nieuwe bewoner aan te melden bij het waterschapsbedrijf dat in uw regio actief is. Klik hier om te kijken welk waterbedrijf in uw regio actief is. Vaak kun je jouw aanmelding per e-mail of telefoon doorgeven. Bij sommige bedrijven kan het ook online. 
 

Later regelen

Er zijn ook maandelijkse woonlasten die je later kunt regelen. Tijdens een verhuizing heb je veel aan je hoofd dus het is fijn als sommige regelzaken minder haast hebben. Schrijf wel in je agenda op welke zaken je nog moet regelen, zodat je dit niet vergeet. 
 

Checklist verhuizen

De Vastelastenbond helpt je met een handige checklist voor jouw verhuizing. Hiermee regel je binnen twintig minuten alle vaste lasten voor in jouw nieuwe woning. Voordelig, vertrouwd en gemakkelijk! Volg de stappen en regel alles om de vaste lasten van jouw verhuizing goed te laten verlopen. Dan kun je je daarna volledig op jouw verhuizing richten.

Aan wie moet je je verhuizing doorgeven?

 • Werkgever, collega’s
 • Familie en vrienden
 • Gemeenten
 • School/opleiding
 • Huisarts/tandarts
 • Banken
 • Zorgverzekeraar
 • Uitvaartverzekeraar
 • Sportvereniging
 • Dagbladen
 • Internet en telefoonprovider
 • Online abonnementen (Bezorgadres aanpassen naar jouw nieuwe adres)
 • DUO (indien je een studentenlening heeft/had)
 • Spaarprogramma’s
 • Centraal Bureau Motorrijtuigenbelasting
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Vaste lasten | Geldzaken

Vakantie voorbereiden voor deze zomer. Zo heb je alles goed geregeld in 5 stappen.

5 handige apps voor een onbezorgde vakantie

Maandag 12 juli 2021 12:47

‌Je vakantie voorbereiden gaat dit jaar wat anders dan voorgaande jaren. Wil je op vakantie in corona-tijd en wil je weten hoe je veilig op reis kunt? Deze handige tips kunnen je helpen...

Lees meer
Lege parkeerplaatsen bij autoverhuurbedrijven drijven de prijzen op.

Woekerprijzen autoverhuur vakantie verwacht

Donderdag 01 juli 2021 13:46

‌Prijzen autoverhuur verdriedubbeld door tekort Einde aan de overcapaciteit op de autoverhuurmarkt. De huidige schaarste zorgt voor woekerprijzen. Vooral op de vakantie-eilanden gaan de pr...

Lees meer
Ga je er op vooruit of op achteruit? Je leest de nieuwe regels per 1 juli hier

Financiële veranderingen die invloed hebben op je vaste lasten

Woensdag 30 juni 2021 16:24

Wat verandert er allemaal op 1 juli 2021 en welke invloed heeft het op je financiële situatie? Traditiegetrouw is 1 juli een jaarlijks moment dat veel nieuwe, regels en prijzen&nbs...

Lees meer
Vakantiegeld 2021 valt lager uit, terwijl de prijzen van vakanties stijgen

Vakantiegeld is dit jaar voor modale inkomens lager

Dinsdag 11 mei 2021 08:23

‌Vakantiegeld 2021:  Het vakantiegeld valt dit jaar voor de mensen die gemiddeld drie keer meer verdienen dan modaal fors lager uit, berekende loonstrookjesverwerker ADP. Dat komt door aan...

Lees meer