Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Kies voor de VasteLastenBundel

Bespaar € 360,- op je Energierekening

Besteed je vaste lasten uit 

Besteed het regelen en bewaken van je vaste lasten uit aan onze experts. Profiteer altijd van de beste prijs en voorwaarden! Geen gedoe én meer vrije tijd voor slechts:

€15,- p.m.

(of €150,- p.j.)

Meer informatie

5 handige apps voor een onbezorgde vakantie

Maandag 12 juli 2021 12:47Margot Boesveld
Vakantie voorbereiden voor deze zomer. Zo heb je alles goed geregeld in 5 stappen.

Vakantie voorbereiden voor deze zomer. Zo heb je alles goed geregeld in 5 stappen.

‌Je vakantie voorbereiden gaat dit jaar wat anders dan voorgaande jaren. Wil je op vakantie in corona-tijd en wil je weten hoe je veilig op reis kunt? Deze handige tips kunnen je helpen. Zo ga je toch onbezorgd op vakantie.
 

Voorkom onaangename verrassingen en ga wijs op reis. 

 1. Handige apps
 2. Belangrijke nummers
 3. Reisverzekering (nu extra belangrijk)
 4. Zorgverzekering
 5. Met de auto op vakantie

1. Handige apps voor vakantie

Je kan overal informatie vinden over reizen naar een vakantieland in de Corona periode. Zorg dat je de correcte informatie hebt. Deze websites en apps zijn erg handig. 

 1. Reisapp BZ: Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak jouw vakantieland favoriet, dan ontvang je een bericht als het reisadvies verandert. Met de app heb je ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand. 
 2. Nederland wereldwijd: Hier vind je per land welke documentatie je nodig hebt. Voor sommige landen moet je naast je coronabewijs ook een vooraf ingevulde (!) Digital Passenger Locator Form laten zien. 
 3. ANWB reiswijzer: Ook de ANWB beschikt over een handige reiswijzer. Als de maatregelen worden gewijzigd voor Nederlandse vakantiegangers dan krijg je een email. Op de website van de ANWB staat ook heel veel informatie over de verkeersregels van je vakantieland.
 4. App van je vliegtuigmaatschappij: Bijvoorbeeld RyanAir, KLM of Transavia. Je blijft op de hoogte van de regels. Je kan online inchecken en je boardingpass downloaden.
 5. CoronaCheck: Dit jaar ontkom je niet aan de officiële bewijs-app van Nederland. Met deze app kun je reizen naar andere landen. Dat kan als je gevaccineerd bent, op het moment van de test geen corona had of kunt bewijzen dat je eerder al corona hebt gehad.
 6. App van je (zorg)verzekeraar. Bijna elke verzekeraar heeft een app. Hier kun je je polisnummer en dekking van de verzekering inzien en contact opnemen, mocht er iets gebeuren.

Neem dit jaar ook alles uitgeprint mee. Sommige landen zijn nog niet ingericht het scannen van QR codes. 

2. Belangrijke nummers

Dit jaar is het nog belangrijker om de noodnummers te noteren. Denk bijvoorbeeld aan je huisarts en apotheek. Een thuisadres en telefoonnummer van een familielid. Bewaar deze ook op meerdere plekken. Bijvoorbeeld in het dashboard kastje van je auto én op je telefoon. 
Maak een ICE aan (de onder hulpverleners gangbare afkorting van In Case of Emergency. Zet dit voor de naam van je contactpersoon in je telefoon. 

3. Reisverzekering

Sluit een goede reisverzekering af, die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. De basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Lees onze tips waar je op moet letten bij een reisverzekering.

4. Zorgverzekering

Download de app van jouw zorgverzekeraar. Noteer je klantnummer en vergeet je zorgpas niet. 

5. Met de auto op vakantie

Ga je met de auto op vakantie? Lees dan deze algemene tips. Ga je naar Frankrijk? We hebben speciaal voor een autovakantie naar Frankrijk ook een blog geschreven. 

Laat je huis netjes achter

Leer ook het artikel: Zo laat je je woning netjes achter. 

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Vaste lasten | Geldzaken

Lege parkeerplaatsen bij autoverhuurbedrijven drijven de prijzen op.

Woekerprijzen autoverhuur vakantie verwacht

Donderdag 01 juli 2021 13:46

‌Prijzen autoverhuur verdriedubbeld door tekort Einde aan de overcapaciteit op de autoverhuurmarkt. De huidige schaarste zorgt voor woekerprijzen. Vooral op de vakantie-eilanden gaan de pr...

Lees meer
Ga je er op vooruit of op achteruit? Je leest de nieuwe regels per 1 juli hier

Financiële veranderingen die invloed hebben op je vaste lasten

Woensdag 30 juni 2021 16:24

Wat verandert er allemaal op 1 juli 2021 en welke invloed heeft het op je financiële situatie? Traditiegetrouw is 1 juli een jaarlijks moment dat veel nieuwe, regels en prijzen&nbs...

Lees meer
Vakantiegeld 2021 valt lager uit, terwijl de prijzen van vakanties stijgen

Vakantiegeld is dit jaar voor modale inkomens lager

Dinsdag 11 mei 2021 08:23

‌Vakantiegeld 2021:  Het vakantiegeld valt dit jaar voor de mensen die gemiddeld drie keer meer verdienen dan modaal fors lager uit, berekende loonstrookjesverwerker ADP. Dat komt door aan...

Lees meer
Hoogtepunt huizenprijzen betekent dieptepunt voor huizenmarkt

Huizenprijs in jaar tijd met bijna 15 procent omhoog, sterkste stijging in 20 jaar

Donderdag 15 april 2021 13:20

‌ De regionale verschillen qua prijsontwikkelingen zijn groot. Zo zijn met name in Noord-Nederland de huizenprijzen flink gestegen. In de gemeente Opsterland in Friesland en de regio Zuidwest Dre...

Lees meer