Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Kies voor de VasteLastenBundel

Bespaar € 360,- op je Energierekening

Besteed je vaste lasten uit 

Besteed het regelen en bewaken van je vaste lasten uit aan onze experts. Profiteer altijd van de beste prijs en voorwaarden! Geen gedoe én meer vrije tijd voor slechts:

€15,- p.m.

(of €150,- p.j.)

Meer informatie

Vakantiegeld is dit jaar voor modale inkomens lager

Dinsdag 11 mei 2021 08:23Margot Boesveld
Vakantiegeld 2021 valt lager uit, terwijl de prijzen van vakanties stijgen

Vakantiegeld 2021 valt lager uit, terwijl de prijzen van vakanties stijgen

‌Vakantiegeld 2021: 

Het vakantiegeld valt dit jaar voor de mensen die gemiddeld drie keer meer verdienen dan modaal fors lager uit, berekende loonstrookjesverwerker ADP. Dat komt door aangepaste belastingtarieven, de afbouw van de arbeidskorting is veranderd, waardoor mensen die 3 x modaal verdienen dit jaar 6 procent meer belasting moet betalen dan vorig jaar.
 

Mensen met een modaal inkomen krijgen iets minder, mensen met een minimumloon iets meer

In vergelijking met vorig jaar kunnen mensen met een modaal inkomen op een paar euro vakantiegeld minder rekenen. Mensen met een minimumloon en mensen met een parttime-inkomen tot aan het minimumloon gaan er met 15 euro extra vakantiegeld juist op vooruit.

Werkgevers verplicht vakantiegeld in juni uit te keren

ADP denkt dat het uitbetalen van vakantiegeld nog lastig kan worden bij werkgevers die ondanks de steunmaatregelen van de overheid in financiële problemen dreigen te komen. Een eventuele verlaging van het loon als gevolg van de coronacrisis werkt volgens ADP door naar het vakantiegeld. Werkgevers zijn in ieder geval wettelijk verplicht het vakantiegeld uiterlijk in juni uit te keren.

Vakantie naar buitenland fors duurder

Vandaag kwam ook in het nieuws dat de vakanties naar het buitenland dit jaar duurder zullen uitvallen. Het aanbod blijft dus beperkt, terwijl de vraag enorm is. CEO Steven van der Heijden van Corendon denkt dat een vakantie hierdoor per persoon wel 100 tot 200 euro duurder kan zijn.  Normaal gesproken hebben touroperators veel langer de tijd om reizen in te kopen én te verkopen. "De zomervakanties worden van oktober tot en met juni geboekt. Nu komt dat allemaal in een hele korte periode."

Ook dat zal de prijzen opjagen, net zoals de testverplichtingen die links en rechts nog gelden. De brancheorganisatie ANVR zal op de achtergrond proberen de prijzen wat lager te houden door collectieve inkoop, maar zodra een bestemming door het kabinet wordt 'vrijgegeven', wordt verwacht dat er een een run op komt.

Besteed je vakantiegeld nuttig

Je hoeft je vakantiegeld natuurlijk niet aan een vakantie uit geven. Je kan er ook andere slimme dingen mee doen. Lees het artikel: 6 tips om je vakantiegeld nuttig te besteden. 

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Vaste lasten | Geldzaken

Hoogtepunt huizenprijzen betekent dieptepunt voor huizenmarkt

Huizenprijs in jaar tijd met bijna 15 procent omhoog, sterkste stijging in 20 jaar

Donderdag 15 april 2021 13:20

‌ De regionale verschillen qua prijsontwikkelingen zijn groot. Zo zijn met name in Noord-Nederland de huizenprijzen flink gestegen. In de gemeente Opsterland in Friesland en de regio Zuidwest Dre...

Lees meer
Tanken, kleren kopen en energierekening zijn duurder geworden. Voeding daarentegen goedkoper

Energie, kleding en benzine maken het dagelijks leven duurder

Donderdag 08 april 2021 10:28

‌We betalen meer voor kleding, energie en bezine. Het dagelijks leven is in de afgelopen maand bijna 2 procent duurder geworden ten opzichte van een jaar eerder. De inflatie kwam in maart uit o...

Lees meer
SGR gaat uitbetaling reisvouchers registreren

Reisvoucher verlopen? Meld je bij het garantiefonds.

Vrijdag 12 maart 2021 12:24

‌Reisvouchers 16 maart 2020 zorgen voor kopzorgen. Op 16 maart vorig jaar begonnen reisbureaus met het verstrekken van de tegoedbonnen voor pakketreizen die niet doorgingen. Er staat in totaal ...

Lees meer

Interview: 'Ik heb geen zin om in mijn vrije tijd kleine lettertjes te lezen'

Donderdag 25 februari 2021 08:35

‌ Naam: Wilhelm Hansen  Leeftijd: 54  Woonplaats: Eindhoven Gezinssamenstelling: Samenwonend Waarom heeft u zich aangemeld bij de Vastelastenbond? ,,Als je lid wordt, ontzorg ...

Lees meer