Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op Verzekeringskosten

Bespaar € 200,- op Verzekeringskosten

Verzekerd Zonder Zorgen

Besteed je verzekeringen aan onze experts uit en profiteer altijd van de beste dekking! Geen gedoe en meer vrije tijd voor:

€10,- p.m.
(of €100,- p.j.)

Meer informatie

Verzekeraars verlagen dekking smartphones

Dinsdag 18 juni 2019 16:59Margot Boesveld
Verzekeraars verhogen eigen risico

Verzekeraars verhogen eigen risico

Beeldscherm smartphone kapot? Let op je dekking. Veel verzekeraars passen hun dekking voor smartphones, tablets en laptops bij inboedelverzekeringen aan vanwege de al jaren stijgende schadelast van mobiele elektronica.

Zo verhoogt een aantal verzekeraars het eigen risico bij schade aan mobiele elektronica. Bij 9 van de 32 allriskverzekeringen geldt dit voor schade aan een telefoon. Het eigen risico bij schade na een val is hoger dan bij brand- of diefstalschade. Dit bedrag varieert van 50 tot 250 euro. Ook kiezen sommige verzekeraars ervoor om de dekking voor bepaalde apparaten alleen nog apart aan te bieden, en dus uit de reguliere pakketten te halen. "Op dit moment is het bij 16 procent van de onderzochte inboedelverzekeringen mogelijk om een aanvullende dekking af te sluiten voor alleen mobiele elektronica", aldus het onderzoek.

Verschillende interpretatie van 'mobiele elektronica'

Er blijken wel grote verschillen te zitten in de maximale dekkingen en de apparaten die onder deze aanvullende dekkingen vallen. Bij de ene verzekeraar vallen alleen smartphones en tablets onder de noemer "mobiele elektronica", bij de andere zijn ook laptops en accessoires zoals koptelefoons verzekerd. Sommige inboedelverzekeringen gelden zelfs ook nog voor medische hulpmiddelen zoals gehoorapparaten. Omdat de dekkingen van inboedelverzekeringen zo van elkaar verschillen, en omdat mensen steeds meer duurdere mobiele elektronische apparaten bezitten, is het verstandig om de voorwaarden van een inboedelverzekering kritisch te bekijken, stelt het onderzoeksbureau.

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Verzekeringen

45 procent stijging schadeclaims door brand

Schadeclaims door autobrand in 4 jaar 45% toegenomen

Woensdag 15 mei 2019 10:50

In de afgelopen 4 jaar is het aantal autobrandclaims met 45% toegenomen. In 2018 hebben verzekeraars 4.359 claims ontvangen naar aanleiding van autobranden. Ten opzichte van 3.012 in 2014. Dat blijkt ...

Lees meer
Denk bij verhuur van uw woning goed aan uw hypotheek en uw opstal -en inboedelverzekering.

Huis verhuren? 10 handige tips | Hier moet u op letten

Woensdag 01 mei 2019 10:01

Huis verhuren? 10 handige tips | Hier moet u op letten Veel mensen verhuren gedurende het jaar of tijdens de vakantieperiodes hun woning. Bent u van plan om uw woning te verhuren? Denk dan goed aan...

Lees meer
Handige tips voor uw reis en reisverzekering

Reisverzekering; extra belangrijk in de zomermaanden

Maandag 15 april 2019 12:27

In mei, juni, juli en augustus gaan veel Nederlanders op vakantie. Het is belangrijk om u goed te verzekeren, zodat u in geval van schade, nood of diefstal terug kunt vallen op de verzekering. Bekijk...

Lees meer
verzekeringen kunnen goedkoper

Kosten tussenpersonen verzekeringen rijzen de pan uit

Donderdag 11 april 2019 11:01

Tussenpersonen strijken 25% of meer aan provisie op bij verzekeringen en dat iedere maand weer. Uw verzekering kan dus goedkoper. Daarnaast controleren de meeste tussenpersonen niet jaarlijks de verze...

Lees meer