Schadeclaims door autobrand in 4 jaar 45% toegenomen

Publicatie datum: Woensdag 15 mei 2019 10:50:40

Autobrand toename 45 procent verzekerd bij uw verzekeraar of eigen risicoIn de afgelopen 4 jaar is het aantal autobrandclaims met 45% toegenomen. In 2018 hebben verzekeraars 4.359 claims ontvangen naar aanleiding van autobranden. Ten opzichte van 3.012 in 2014. Dat blijkt uit cijfers van het Centrum voor Verzekeringsstatistiek (CVS) van het Verbond van Verzekeraars.

December en januari zijn de maanden waarin de meeste schadeclaims binnenkwamen. In 2018 waren de meeste claims in Zuid-Holland (779) en Noord-Brabant (734). De grootste stijgers ten opzichte van een jaar eerder met een toename van 33 en 27 procent noteerden verzekeraars in de provincie Utrecht en Groningen

Autobrandenclaims 2018 per provincie

Friesland

129

Groningen

163

Drenthe

169

Overijssel

397

Gelderland

501

Flevoland

94

Utrecht

367

Noord-Holland

579

Zuid-Holland

779

Zeeland

96

Noord- Brabant

734

Limburg

334

Hoe zit dat met uw autoverzekering?

Of uw brandschade kan claimen in afhankelijk van welke autoverzekering u heeft. Bij de verplichte WA dekking is er geen dekking op brandschade. Brandschade is wel verzekerd zijn op de WA beperkt casco  en  WA allrisk. Is er sprake van vandalisme? Dan wordt dit alleen gedekt bij een Allrisk autoverzekering. Er kan, afhankelijk van uw verzekeraar, wel een eigen risico van toepassing zijn. Hoe hoog deze bij uw verzekeraar is kan u terugvinden in de voorwaarden. U betaalt bij een eigen risico een deel van de reparatiekosten zelf. Het kan ook zijn dat uw auto volledig is uitgebrand en ‘total loss’ verklaard wordt. Ook hier gaan verzekeraars verschillend mee om.

Schades die u kunt claimen op de WA beperkt casco hebben geen invloed op uw schadevrije jaren. De WA beperkt casco biedt dekking voor schade ontstaan door aansprakelijkheid plus een aantal in de polisvoorwaarden opgenoemde schadeoorzaken. Deze dekkingen zijn bij vrijwel alle verzekeraars gelijk. Autoschades door de volgende schadeoorzaken zijn verzekerd in deze dekkingsvorm:

  • Ruitschade
  • Inbraak of diefstal
  • Schades door loslopende dieren
  • Brand en blikseminslag
  • Stormschade
  • Hagelschade

Benieuwd naar uw autoverzekering of wilt u uw huidige dekking controleren en vergelijken? 

Vraag dan een GRATIS verzekeringscheck aan. 

Share thisShare this
Er zijn geen nog geen reacties geplaatst. Bent u misschien de eerste die een reactie plaatst?