Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar op al je vaste lasten

Bespaar met de Vastelastenbond op al je vaste lasten. De gemiddelde besparing op al je vaste lasten is: 

€1.000,- p.j

Meer informatie

Woning voor 1982 isoleren

Dinsdag 25 september 2018 09:48Margot Boesveld
Woning voor 1982 isoleren

Woning voor 1982 isoleren

Woningen van voor 1982 zijn standaard slecht - of niet - geïsoleerd, waardoor je onnodig veel energie verbruikt. Voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal heeft berekend dat in een niet-geïsoleerde eengezinswoning 3.300 m3 gas wordt verbruikt, terwijl dit bij een perfect geïsoleerd huis maar 600 m3 gas is. Dit scheelt ongeveer € 1700,- per jaar.  Isoleren kan dus zorgen voor een forse besparing op de energierekening.

Woningen tussen 1920 en 1982 hebben een spouwmuur en deze kan dan ook gemakkelijk geïsoleerd worden. Dit kan van buitenaf, waardoor je geen ingrepen in jouw huis hoeft te doen. Naast het isoleren van de spouwmuur is het ook verstandig om de vloer en het dak te isoleren. Ook hierdoor gaat veel warmte verloren en komt veel kou de woning binnen. Combineer meerdere manieren van isoleren voor het beste resultaat. Tevens is de vervanging van enkel of dubbel glas naar HR++ glas een forse verbetering voor de duurzaamheid van de woning.

Rendement isoleren

De overheid heeft uitgerekend dat het isoleren van een woning een besparing van honderden euro’s per jaar kan opleveren. Vergeleken met het rendement van de spaarrekening is het voor spouwmuurisolatie tien procent, dak- en vloerisolatie zeven procent en HR++ glas vijf procent. In veel gevallen wordt een investering in isolatie binnen vier jaar terugverdiend.

Een combinatie van maatregelen zorgt voor een hoger rendement. Begin altijd met spouwmuurisolatie en breidt daarna uit met alle andere mogelijkheden. 

Ventileren belangrijk

Bij woningisolatie is het extra belangrijk om goed te ventileren. Dit kan elektronisch, maar ook door zelf geregeld een raam open te zetten en ventilatieroosters te plaatsen.

Energieneutrale woning

Wil je jouw woning echt verduurzamen en wil je minder afhankelijk worden van de energieleverancier? Kies er dan voor om je huis energieneutraal te maken. Dit is ook mogelijk bij woningen die gebouwd zijn tussen 1950 en 1980. Dit geldt niet voor iedere woning dus let op!

De overheid is een project gestart waarbij het 100.000 koopwoningen uit de periode 1950 tot en met 1980 energieneutraal gaat maken. Huiseigenaren zetten hierbij de energierekening om naar een lening of extra hypotheek. Het doel hiervan is dus dat de besparing op de energierekening wordt ingezet om de kosten van het energieneutraal maken van de woning terug te betalen. Zo heeft men direct voordeel van extra wooncomfort en zijn er geen grote uitgaven die in een keer opgehoest hoeven te worden.

Voordelen van isoleren

Isoleren bied jou als huizenbezitter een aantal voordelen:

1. Grote besparing op jouw energierekening
2. Snelle terugverdientijd van de investering
3. Extra wooncomfort
4. Beter voor het milieu

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Bertus

Hallo,
Wij hebben een woning van 1938 en hebben deze zo goed mogelijk geïsoleerd. Wij hebben dubbel glas, dak- en muurisolatie. Vloer helaas nog niet. Ook hebben we 12 zonnepanelen die veel kWh's opleveren.
Wij hebben een laag voorschot voor gas en electra en kregen vorig jaar nog geld retour.

Dinsdag 02 oktober 2018 18:37

Dimitri van Veen

Mijn hui is voor 1880 gebouwd en heeft een steensmuur. Om te isoleren zou ik er een muur binnenin tegenaan moeten bouwen of aan de buitenkant zodat er een spouw ontstaat. De steensmuur is opgebouwd uit losse stenen met leem er tussen. Het zou wel € 75.000,00 kosten om dit te doen. Ik stook een houtkachel en heb centrale verwarming. Hiermee houdt ik het warm. Isoleren is geen optie, ondanks alle plannen van de regering ben ik niet van plan om verder te isoleren.
Groeten, Dimitri

Dinsdag 02 oktober 2018 14:37

Gerrie C

Hallo
Isoleren en aanschaf van energie zuinige apperaten bv hr cv ketel en hr ++ glas heeft zeker zijn voordeel.
Mijn huis is van 1975 verbruikte toen ongev 3400 M3gas.nu nog maar 1325 M3
Ook electra is van 4250kwh nu naar 2650 kwh gedaald ivm ledlampen en zuinige koel en vries apperatuur en koken op inductie.
Vanaf aug heb ik zonnepanelen zodat mijn verbruik terug gaat naar ong 350 kwh per jaar.
Investeren loont maar je moet wel de middelen .

Dinsdag 02 oktober 2018 12:56

w.Lagerwaard

Dit staat hier allemaal heel leuk vermeld vastenlastenbond .
Maar waarom spreken jullie mij hier op aan zouden jullie niet beter de huur coöperaties hier op aanspreken.
Jullie als bond moeten daar toch enige druk op uit moeten kunnen oefenen.
Dit net zoiets als met zonnepanelen van energie bedrijven daar kunnen wij ook niks mee omdat ik geen huis bezit maar huur.
Als de overheid wil dat wij huurders onze huizen aan passen en ervoor willen zorgen dat wij Nederlanders minder gas verbruiken moeten ze de woon coöperaties aan pakken .
Dus vastenlanden bond val mij niet lastig met deze onzin mails want hier kan ik dus niks mee.

Dinsdag 02 oktober 2018 12:40

Eddy

Hallo,

Ook ik bezit een woning uit 1951. En is niet geïsolleerd en heeft enkel glas.
@ Mimoun dat getal van 3300m3 klopt zeker wel. Ik woon alleen en ik kom ook aan de 2500 m3.

Wat hier boven staat is allemaal mooi beschreven. Maar ik kan het simpel gewoon niet betalen! Allemaal mooie praat dat je dit in 4 jaar hebt terug verdiend.

Maar wat er niet vermeld wordt is dat we ook bijna verplicht zijn om zonnepanelen te nemen en je CV-ketel om te gooien zodat je helemaal geen gas nodig is.
En dat moet ook betaald worden.
Dit allemaal kost mij al tussen de 20000 en 35000 euro.
Sorry hoor maar dit kan ik iig niet opbrengen.

En dan niet eens te spreken over de woning markt. Als alleenstaande kan je bijna niets meer. Je wordt in wwn hoekje gestopt.

Verdien te veel om te huren maar kan tegenwoordig te weinig lenen om een beter huis te kopen. Dus moet alleen maar een stap achteruit.

Er wordt door verschillende instanties zo makkelijk gedacht. ow dit is zo terug verdiend en dat is zo terug verdiend. maar dat moet je eerst een dikke spaarpot hebben om het eerst allemaal te realiseren.

Als de overheid gestart is met een project energieneutraal wil ik me daar graag voor aanmelden.

De Groeten.

Eddy G.

Dinsdag 02 oktober 2018 08:58

Sevindzj

De meeste gevallen is ons huis altijd wel koud, meestal vliegt de warmte weg van de dak en er komt veel koude lucht onder de deuren.

Maandag 01 oktober 2018 18:32

Tevreden

Huren van Mitros. Heel tevreden. Het is aan te raden. iedere dag even een raam in de kamer open te doen. De koude lucht wordt sneller warm als vochtige lucht!

Maandag 01 oktober 2018 16:27

Branda van Kampen

Mijn huis is uit 1952, wel de vloer geissoleerd 2jr terug. Verder zit er in de muren wel spouwmuurissolatie, maar dat is naar beneden gezakt. Zou wel willen verbeteren, en issoleren, maar woon alleen, en mijn vaste lasten zijn al hoog. Ondanks mijn kritische kijk op mijn uitgaven. Ik hou het geld gewoon niet over om te verbeteren.
Ondanks dat er dan subsidie op zit op sommige dingen. En een 2e hypotheek is denk ik niet de bedoeling.


Maandag 01 oktober 2018 11:58

L.B.

Het huurhuis (een zgn 'arbeidershuisje') waar wij met 3 personen in wonen is een 2-onder-1 kap uit 1937. Jaarlijks verbruiken wij rond de 5.500 m3 aan gas. Dat dit veel te veel is, blijkt uit bovenstaande cijfers. Deze week komt er een zgn. energie-coach langs om samen te kijken waar dit hoge verbruik aan kan liggen. Ik ben beniewd, daarnaast ook beniewd of de woningbouw bij wil dragen aan eventuele oplossingen.
Word vervolgd!

Maandag 01 oktober 2018 08:39

Dwars

Voor bovenstaande reacties adviseer ik om eens wat (beter) te "goegelen". Desalniettemin zou ik dit eens nalezen.
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/huurwoning/vraag-en-antwoord/is-de-verhuurder-verplicht-energiebesparende-voorzieningen-aan-een-woning-aan-te-brengen

https://nos.nl/artikel/2150245-huisbaas-moet-isolatie-badkamer-en-vocht-in-huis-aanpakken.html

Succes

Zaterdag 29 september 2018 17:52

G.C. van Delft

Ons huis is van voor de oorlog. Wel goed gebouwd, maar geen spouwmuren wel dubbele ramen en vloerisolatie. Al met al dus moeilijk verder te isoleren denk ik.

Vrijdag 28 september 2018 20:01

Mimoun

Natuurlijk is isoleren besparend maar waar is dat getal van 3300 m3 op gebaseerd. Ik woon met gezin van 5 personen en ik kom nauwelijks boven 1200 m3 gas verbruik

Vrijdag 28 september 2018 11:55

Azouaghe

ik ben eer huurder van de Corporatie Mitros.
woon in een woning van uit 1961.twee onder een Kaap. er is wat gedaan aan de onderhoud van de woning, zoals schilderen kozijnen vervangen, deze woning is niet makkelijk schimmel vrij te maken de corporatie wel niet investeren en een duurzaam woningen?
er is warmtemetingen gedaan door de gemeente, er is duidelijk op kaart te zien dat deze woning veel warmte verliest. door de kou lucht. maar ja wordt niks aan gedaan ben er klaar mee,

Donderdag 27 september 2018 11:00

aharon ben-david

dag , bij mij is jaar in jaar uit dat ik extra geld moet betalen aan gas in licht , laatste heb ik rekening gehad van bijna 481,00 Euro ik heb voor deze bedraag regeling kunnen krijgen van 47,50,Euro p m , mijn huis is van 1958 ,enkel gels,ik zat bij energie direct ,, mijn huis bas eigen hard wil het huis renovatie , ik leef van mijn WAO,, ik zal willen weten bij wie kan ik deze rekening verhalen

Donderdag 27 september 2018 09:39

Plaats een reactie

Lees meer over Bespaartips

woning 1982 of later isoleren

Isolatie en woning na 1982

Dinsdag 11 september 2018 09:47

Woningen die in 1982 of later gebouwd zijn, zijn beter geïsoleerd dan woningen die voor 1982 gemaakt werden. In deze woningen uit de jaren 80 is dak-, gevel- en vloerisolatie aanwezig ...

Lees meer
autovakantie in europa

Tips voor een autovakantie in Europa

Woensdag 04 juli 2018 09:37

Komende zomer gaan er weer duizenden Nederlanders met de auto op vakantie. Niet vreemd want de auto heeft een groot aantal voordelen t.o.v. het vliegtuig, namelijk zelf bepalen wanneer u vertrekt, u b...

Lees meer
klachtenafhandeling onduidelijk bij telecombedrijven

Misleidende informatie en slechte klachtenafhandeling telecombedrijven

Dinsdag 22 mei 2018 11:37

Uit onderzoek van diverse Europese toezichthouders, waaronder de ACM, blijkt dat het voor klanten onduidelijk is waar ze met klachten terecht kunnen. Telecombedrijven geven dit online niet duidelijk g...

Lees meer
Elektrische auto is populair

Elektrisch rijden | Voor en nadelen, laadpassen en meer

Donderdag 15 maart 2018 17:00

Elektrisch rijden wint de laatste jaren aan populariteit. Op dit moment zijn de elektriciteitskosten lager dan de brandstofkosten, wat rondrijden in een elektrische auto aantrekkelijk maakt. Echter zi...

Lees meer