Door over te stappen van energieleverancier
Gemiddelde besparing door goedkoopste leverancier en welkomstbonussen

Start besparen

Bespaar op Energierekening

Bespaar € 360,- op je Energierekening

Door over te stappen van energieleverancier

Gemiddelde besparing door goedkoopste leverancier en welkomstbonussen

€360,- p.j

Meer informatie

Basis informatie Qurrent

Basis informatie Qurrent

Stichting DOEN (opgericht door de Nationale Postcode Loterij) is 100% aandeelhouder van Qurrent. Stichting DOEN heeft met de Natuur- en Milieufederaties en het HIER Klimaatbureau vanuit het Droomfonds van de Nationale Postcode Loterij 13,5 miljoen euro gekregen voor ‘We Generate’, het plan waar het huidige Qurrent uit voort is gekomen. Daarvan is 11,9 miljoen euro is besteed aan het opzetten van Qurrent en 1,6 miljoen euro voor HIER Opgewekt. DOEN heeft additioneel 1,3 miljoen euro geïnvesteerd in de ontwikkeling van de verdere uitrol van Qurrent. DOEN Participaties, het investeringsfonds van DOEN, heeft eveneens een lening aan Qurrent Coöperatie vertrekt van 4,2 miljoen euro voor de aanschaf van windpark Hellegatsplein.

Wat maakt Qurrent anders dan een andere energieleverancier?

Kijkend naar de werkwijze van Qurrent, dan verschilt deze niet van andere energiebedrijven in Nederland. Er zijn meer energiebedrijven die 100% groene energie aanbieden en stimuleren het energieverbruik te verlagen door middel van isolatie of zonnepanelen. Kijk bijvoorbeeld naar Greenchoice. Zij bieden 100% groene stroom aan en hebben inmiddels 370.000 klanten. Overigens zijn in 2013 twee directieleden van Greenchoice overgestapt naar Qurrent.

Winst uit andere bronnen dan levering

Qurrent geeft aan geen winst te maken op het energieverbruik. Ze bieden stroom en gas aan tegen de inkoopprijs. Echter, ze verdienen wel op de vastrechtkosten. Geen onbekend verdienmodel in de energiewereld. Aangezien dit € 145,20 op jaarbasis is, wordt er wel degelijk geld verdient aan de energie die klanten afnemen. Ook wordt er verdiend aan andere producten zoals isolatie en zonnepanelen.

Wilt u meer weten over Qurrent, de oprichting, verdienmodel of klachten: 

Blogbericht: Qurrent goed doel of winstgevend energiebedrijf?