Wat is het Aansluitingenregister, en wat houdt het in voor afnemers van stroom en gas? De Vastelastenbond legt het u graag uit.

In het aansluitingenregister worden de technische en administratieve gegevens bijgehouden door netwerkbeheerders. Zo kan men via het aansluitingenregister bijvoorbeeld raadplegen wat de aansluitwaarde van uw elektriciteit- en gasmeter is, en kan men controleren op welke naam- en adresgegevens de energiemeters op dat moment geregistreerd staan.

Doelen van het aansluitingenregister

De netwerkbeheerders zijn verantwoordelijk voor de gegevens in het aansluitingenregister, dat ook door elke netwerkbeheerder toegankelijk is. Het aansluitingsregister heeft o.a. de volgende doelen:

  • Voorkoming van energieleverantie door twee leveranciers op dezelfde meter

  • Voorkomen van overstappen zonder oude leverancier te betalen

  • Door middel van EAN codes energie op de juiste meters in de juiste woning aan te bieden

Zo ziet u dat het aansluitingenregister doelen dient die zowel de consument als de energieleveranciers in Nederland dienen.

Vragen over het aansluitingenregister?

Als u vragen heeft over het aansluitingenregister in het algemeen, neem dan contact op met Vereniging de Vastelastenbond. Wij helpen u graag verder met bijvoorbeeld vragen over het aansluiten van meters in een nieuw te bouwen woning, of vragen over de gas- en elektriciteitsaansluitingen die op uw woning of werkadres aanwezig zijn.

Voor technische vragen over uw aansluiting of verzoeken voor administratieve wijzigingen in het aansluitingenregister neemt u contact op met uw netbeheerder.

Loopt u tegen problemen aan tijdens uw contact met de netwerkbeheerder, en/of komt u er zelf niet uit? Neem dan telefonisch contact op voor vrijblijvend advies van de Vastelastenbond via 040-7200200 (lokaal tarief, geen keuzemenu)

Onze missie is om de wereld van vaste lasten voor iedereen helder en overzichtelijk te maken. We zijn 100% onafhankelijk en dus niet gebonden aan leveranciers. We kunnen bestaan door de verschillende abonnementen die we aanbieden. Zo kunnen we altijd eerlijk zijn en ook echt het verschil maken.

Samen zijn we een team van 20 experts met een club van ruim 150.000 leden.

Meer weten over ons?