Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Door over te stappen van energieleverancier
Gemiddelde besparing door goedkoopste leverancier en welkomstbonussen

Start besparen

Bespaar op
Energierekening

Bespaar honderden euro's op je Energierekening

Energie vergelijken én overstappen

Stap Gratis over via onze energievergelijker. Compleet, betrouwbaar en met de beste deals!

Bespaar honderden euro's én ontvang een gratis Sparky Energiemeter (twv € 29,95)

Meer informatie

Wat is het Aansluitingenregister, en wat houdt het in voor afnemers van stroom en gas? De Vastelastenbond legt het u graag uit.

In het aansluitingenregister worden de technische en administratieve gegevens bijgehouden door netwerkbeheerders. Zo kan men via het aansluitingenregister bijvoorbeeld raadplegen wat de aansluitwaarde van uw elektriciteit- en gasmeter is, en kan men controleren op welke naam- en adresgegevens de energiemeters op dat moment geregistreerd staan.

Doelen van het aansluitingenregister

De netwerkbeheerders zijn verantwoordelijk voor de gegevens in het aansluitingenregister, dat ook door elke netwerkbeheerder toegankelijk is. Het aansluitingsregister heeft o.a. de volgende doelen:

  • Voorkoming van energieleverantie door twee leveranciers op dezelfde meter

  • Voorkomen van overstappen zonder oude leverancier te betalen

  • Door middel van EAN codes energie op de juiste meters in de juiste woning aan te bieden

Zo ziet u dat het aansluitingenregister doelen dient die zowel de consument als de energieleveranciers in Nederland dienen.

Vragen over het aansluitingenregister?

Als u vragen heeft over het aansluitingenregister in het algemeen, neem dan contact op met Vereniging de Vastelastenbond. Wij helpen u graag verder met bijvoorbeeld vragen over het aansluiten van meters in een nieuw te bouwen woning, of vragen over de gas- en elektriciteitsaansluitingen die op uw woning of werkadres aanwezig zijn.

Voor technische vragen over uw aansluiting of verzoeken voor administratieve wijzigingen in het aansluitingenregister neemt u contact op met uw netbeheerder.

Loopt u tegen problemen aan tijdens uw contact met de netwerkbeheerder, en/of komt u er zelf niet uit? Neem dan telefonisch contact op voor vrijblijvend advies van de Vastelastenbond via 040-7200200 (lokaal tarief, geen keuzemenu)