Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Door over te stappen van energieleverancier
Gemiddelde besparing door goedkoopste leverancier en welkomstbonussen

Start besparen

Bespaar op
Energierekening

Bespaar honderden euro's op je Energierekening

Energie vergelijken én overstappen

Stap Gratis over via onze energievergelijker. Compleet, betrouwbaar en met de beste deals!

Bespaar honderden euro's én ontvang een gratis Sparky Energiemeter (twv € 29,95)

Meer informatie

De EAN code is een uniek identificatiegetal van 18 cijfers. Iedere elektriciteits- of gasaansluiting in Nederland heeft zijn eigen EAN-code. De EAN-code wordt toegekend door de netbeheerder.

Waarvoor dient de EAN code?

Met de EAN code kunnen zowel consument, als leverancier en netwerkbeheerder met zekerheid weten dat men over dezelfde meter spreekt in het geval van overstappen, calamiteiten, algemene vragen betreffende energiemeters et cetera. In de onderlinge communicatie tussen netbeheerder en energieleverancier wordt dus handig gebruik gemaakt van deze EAN code. Ook als consument is het handig om uw EAN codes te noteren voorafgaand aan communicatie met uw netwerkbeheerder en/of energieleverancier. Zo weet u zeker dat u over de juiste aansluitingen praat.

EAN code nodig bij overstappen?

Ook kan het sporadisch voorkomen dat u bij een overstap naar een nieuwe energieleverancier wordt verzocht uw EAN code zélf door te geven. Doe dit altijd als uw nieuwe leverancier hierom vraagt, anders kan de overstap niet plaatsvinden! U kunt uw EAN codes opvragen via uw netwerkbeheerder of inzien op voorgaande energierekeningen die gericht zijn aan het adres waar de meters geplaatst zijn.

Wat is mijn EAN code?

Het kan voorkomen dat u niet weet wat u EAN code is. Richt u voor vragen over uw EAN code ten eerste tot uw netbeheerder. U kunt uw EAN code ook opzoeken in het online codeboek. Als eigenaar van uw energiemeters hebben zij inzicht in de juiste informatie omtrent uw EAN codes. Heeft u uw energiecontract via Vereniging de Vastelastenbond afgesloten? Neem dan contact met ons op voor al uw vragen of opmerkingen met betrekking tot uw EAN code(s).