Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Door over te stappen van energieleverancier
Gemiddelde besparing door goedkoopste leverancier en welkomstbonussen

Start besparen

Bespaar op
Energierekening

Bespaar honderden euro's op je Energierekening

Energie vergelijken én overstappen

Stap Gratis over via onze energievergelijker. Compleet, betrouwbaar en met de beste deals!

Bespaar honderden euro's én ontvang een gratis Sparky Energiemeter (twv € 29,95)

Meer informatie

Belasting Toegevoegde Waarde energie houdt in dat u bovenop uw energierekening 21% BTW betaalt. U betaalt zowel BTW over uw verbruikte stroom en gas, maar ook over de netwerk- en transportkosten voor energie.

BTW is een belastingheffing. Specifieker gezegd is BTW algemene verbruiksbelasting. Energieleveranciers en netbeheerders brengen deze BTW bij u in rekening en dragen deze vervolgens af aan de belastingdienst.

Energie vergelijken? Let op BTW!

Als u energiecontracten goed wilt vergelijken, zorg er dan voor dat u álle bedragen die leveranciers u opgeven inclusief of juist exclusief BTW vergelijkt.

Leveranciers maken er namelijk soms ‘handig’ gebruik van om tarieven exclusief BTW te vermelden in reclamecampagnes en zelfs op hun eigen websites! Iedereen betaalt uiteindelijk BTW, het is dus misleidend om de prijzen exclusief BTW weer te geven, is de mening van Vereniging de Vastelastenbond.

Eerlijke energie via Vastelastenbond

Op zoek naar een partij die wél open, helder én correct omgaat met energietarieven, communicatie en vragen van haar klanten? Zoek dan niet verder!

Ook ú kunt uw energie afnemen via Vereniging de Vastelastenbond. Enkele voordelen van het afsluiten van een collectief onderhandeld energiecontract via ons inkoopcollectief:

  • Uitgebreid persoonlijk advies

  • Veilig overstappen

  • Wij zijn uw aanspreekpunt

  • Eén centrale vraagbaak én belangenbehartiger voor al uw vaste lasten

Wilt een persoonlijk advies vóórdat u gaat overstappen? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag op weg!