De temperatuur wordt in Graden celsius en Fahrenheit aangegeven. Wereldwijd worden in verschillende gebieden deze twee verschillende schalen gebruikt.

Een schaal in temperatuur is gebaseerd op het vries- (0 graden celsius) en koopunt van water (100 graden celsius).

Verschillen tussen Celsius en Fahrenheit

Fahrenheit

Fahrenheit is een temperatuuraanduiding die is bedacht door Gabriel Fahrenheit. In 1724 is hij begonnen aan zijn taak. Aanzienlijk eerder dan Anders Celsius (de naamgever van de bij ons gebruikelijke temperatuuraanduiding Celcius).

Fahrenheit wordt op dit moment alleen nog in de Verenigde Staten en Belize gebruikt als temperatuurschaal.

Celsius
Celsius is temperatuuraanduiding en is bedacht door Anders Celcius in 1942. Het nulpunt van deze aanduiding ligt bij het smeltpunt van water en het kookpunt van water ligt bij ongeveer 100graden Celcius. Celcius wordt in bijna heel de wereld als temperatuuraanduiding gehanteerd alleen de Verenigde Staten en Belize gebruiken Fahrenheit.

Omzetten Celsius naar Fahrenheit

Voor het omzetten van graden Fahrenheit naar Celsius kan de onderstaande overzichtstabel gehanteerd worden.

Meer weten over energie?

Wilt u méér weten over energie en bijbehorende zaken? Dan helpen wij u graag verder! Bekijk bijvoorbeeld eens de veel gestelde vragen over energie en de gevaarlijke energie valkuilen waarvoor wij iedere consument willen waarschuwen.

Of wilt u liever via persoonlijk contact méér te weten komen over energie en aanverwante zaken? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. Wij horen graag van u!