Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Door over te stappen van energieleverancier
Gemiddelde besparing door goedkoopste leverancier en welkomstbonussen

Start besparen

Bespaar op
Energierekening

Bespaar honderden euro's op je Energierekening

Energie vergelijken én overstappen

Stap Gratis over via onze energievergelijker. Compleet, betrouwbaar en met de beste deals!

Bespaar honderden euro's én ontvang een gratis Sparky Energiemeter (twv € 29,95)

Meer informatie

Het gas transport net is een met elkaar verbonden netwerk van leidingen en hulpmiddelen die bestemd zijn of gebruikt worden voor het transport van gas vanuit energieproducenten richting particuliere en zakelijke eindafnemers.

Kosten gas transport

Om het gasnetwerk veilig, up-to-date en zo veel mogelijk storingsvrij te houden betaalt elke afnemer van gas jaarlijks netwerk- & transport kosten voor aardgas.

De meeste leveranciers presenteren deze netwerk kosten tegenwoordig op de jaarrekening voor energie. De netwerk kosten zijn dus voor de meeste mensen een onderdeel van het maandelijkse voorschot dat aan ze de energie leverancier betalen. In uitzonderlijke gevallen ontvangt men aparte rekeningen voor energie en netwerk kosten.

Voorheen ontvingen afnemers van energie nog wél twee aparte rekening voor netwerk/transport & energielevering. Sinds de wijziging van het netbeheerdersmodel naar het leveranciersmodel is hier echter verandering in gekomen, wat de overzichtelijkheid en klantgerichtheid naar onze mening flink ten goede is gekomen.

Bereken energiekosten inclusief gastransport

Wilt u weten hoeveel de gastransport kosten inhouden bij uw verbruik in uw postcode? Via Vereniging de Vastelastenbond berekent, bekijkt, vergelijkt én sluit u collectief voordelige energiecontracten af, inclusief de klantgerichte voorwaarden én de uitgebreide service waar wij inmiddels om bekend staan.

Bereken energiekosten inclusief gastransport

Vragen over gastransport?

U kunt voor vragen over gastransport en de kosten daarvan zich richten tot de volgende partijen:

  1. Uw energieleverancier

  2. Uw netwerkbeheerder

  3. Vereniging de Vastelastenbond