Het gasverbruik is de hoeveelheid die u aan gas verbruikt in uw huishouden. Gas wordt in veel huishoudens gebruikt voor o.a. het koken, de verwarming en het opwarmen van water. Wilt u meer weten over het gasverbruik in uw huishouden?

Gasverbruik | m3

Het gasverbruik wordt uitgedrukt in m3. De hoeveelheid dat u aan m3 verbruikt hangt af van uw woning, de woonsituatie en de samenstelling van uw huishouden. Hebt u een gezin met 5 personen en woont u op een vrijstaande woning, dan zal uw gasverbruik hoger dan gemiddeld liggen, omdat er meer warmte uit uw woning kan ontsnappen en er vaker wordt gedoucht etc. Woont u op een appartement op een tussengelegen verdieping en bent u alleen of met twee personen. Dan zal uw gasverbruik lager dan gemiddeld zijn. Bij een appartement heeft u het voordeel dat andere appartementen ook hun woning verwarming

Via de Vastelastenbond kunt u uw energie prijs berekenen. Zo weet u binnen enkele minuten hoeveel u op jaarbasis betaalt of kunt betalen voor uw gasverbruik. U kunt ook enkele bespaartips nalezen om het gasverbruik te verlagen.

energie prijs berekenen