Bespaar op Energierekening

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Door over te stappen van energieleverancier

Gemiddelde besparing door goedkoopste leverancier en welkomstbonussen

€360,- p.j

Meer informatie

Verlaag jouw gasrekening met onze tips

De gasrekening naar beneden, hoe doe je dat? Een zachte winter zorgt voor een verlaging van de stookkosten. Maar daar wil je natuurlijk niet afhankelijk van zijn. Wat kun je zelf doen om deze kosten van de gasrekening te verlagen? Vereniging de Vastelastenbond zet een paar handige bespaartips op een rij.

1. Een voordelig energiecontract, lage tarieven maken het verschil!

Om te besparen op jouw gasrekening is kijken naar een voordelig energiecontract verstandig. Wist je dat je in de maanden oktober t/m februari het meeste verbruikt? Daarom kan het nooit kwaad om te kijken of je nog goed zit met je energiecontract. Kan je besparen (gemiddeld €200,- tot €400,- euro op jaarbasis), dan is dat mooi meegenomen. Zit je nog goed? Dan is dat ook prettig om te weten. Je kan altijd advies vragen via 040-7200200.

2. Isolatie (na isoleren van de woning)

Woon je in een woning van voor 1980? Dan kun je je huis na-isoleren. Dit kan door spouwmuurisolatie, vloerisolatie of dakisolatie aan te brengen in een bestaande woning. Dit is een grotere investering, maar die heb je wel binnen 3-4 jaar terugverdiend. Een gemiddeld huidhouden bespaart € 400,- per jaar op de gasrekening. En je wooncomfort gaat aanzienlijk omhoog. Ben je geïnteresseerd in woningisolatie? Plan dan een vrijblijvende afspraak in voor een adviesgesprek aan huis. 

3. Thermostaat goed instellen, besparen met je thermostaat

Bij het instellen van de (klok)thermostaat kan je rekening houden met een aantal zaken. Wist je dat ca. 30% van de Nederlandse huishoudens de thermostaat niet gebruikt om energie te besparen? Zonde!

  • Stel de tijden van je thermostaat af op je woonpatroon.
  • Zet de thermostaat ’s avonds een uur eerder lager voordat je naar bed gaat.
  • Schroef de temperatuur niet te ver terug en niet ver omhoog.
  • Stel een afwezigheid/nacht temperatuur in van ca. 16 - 19 graden. Bij een hogere temperatuur bespaar je te weinig. Bij een lagere temperatuur kost het veel energie om het huis op te warmen, omdat de thermostaat een groter temperatuurverschil moet overbruggen. De verwarming op 16 - 19 graden is ideaal. Zo houd je vochtproblemen tegen en kunnen de leidingen bij vorst niet bevriezen. Hiermee bespaar je ca. € 65.- op jaarbasis. (Bron: Nibud)

3. Radiatorfolie, makkelijk en snel

Plaats achter de radiatoren radiatorfolie. Dit is gemakkelijk zelf te doen en zo bespaar je jaarlijks ruim € 23,- op je gasrekening.

4. De tochtstrip is uw vriend

Een andere makkelijke doe-het-zelf klus is het aanbrengen van een tochtstrip bij ramen en deuren. Zo kan de koude lucht niet meer door de kiertjes en is jouw woning beter geïsoleerd. Het wordt vaak vergeten om ook onder deuren en bij de brievenbus een tochtstrip aan te brengen. Terwijl dit juist de kiertjes zijn waardoor warme lucht verloren gaat. Vergeet die dus niet!

5. Was op 30 graden (i.p.v. 40 graden)

Het verwarmen van water kost geld. Een kwart van het gasverbruik wordt gebruikt om water te verwarmen. Wassen op een lagere temperatuur levert al snel €15,- op jaarbasis op.

6. Minder warm en minder lang douchen

In Nederland verbruiken we ca. 121 liter water per persoon per dag (Bron: TNS NIPO). Gemiddeld douchen we 8 minuten. Je kan beginnen met besparen door simpelweg minder lang te douchen.

Ook meer weten over het verlagen van jouw stroomverbruik?