Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Door over te stappen van energieleverancier
Gemiddelde besparing door goedkoopste leverancier en welkomstbonussen

Start besparen

Bespaar op
Energierekening

Bespaar honderden euro's op je Energierekening

Energie vergelijken én overstappen

Stap Gratis over via onze energievergelijker. Compleet, betrouwbaar en met de beste deals!

Bespaar honderden euro's én ontvang een gratis Sparky Energiemeter (twv € 29,95)

Meer informatie

Koolstof monoxide is een kleurloos, geurloos en zeer giftig en vervuilend gas dat ontstaat bij onvolledige verbranding van fossiele brandstoffen. Het is belangrijk om een koolstofmonoxidemelder te installeren. Deze zijn niet duur en kunnen het leven van mensen redden. Doordat koolstofmonoxide geurloos en kleurloos is, zal een detector het te allen tijde eerder waarnemen dan een mens dat kan.

Koolmonoxidevergiftiging

Als men koolstofmonoxide inademt kan men klachten krijgen als duizeligheid, misselijkheid, hoofdpijn, plotselinge griepklachten en sufheid. Door het inademen van koolstofmonoxide wordt het voor het bloed steeds moeilijker om zuurstof op te nemen waardoor zuurstoftekort kan optreden. Vaak komt dit in het nieuws bij slecht geventileerde woningen met een gas kachel. Ook open haarden met een slecht onderhouden schoorsteen kunnen een oorzaak zijn.

Tip: plaats de koolmonoxide melder vlak bij uw ketel. Indien u de koolmonoxidemelder aan de muur plaatst, bevestig deze dan hoog aan de muur tot maximaal 2 meter van het verbrandingstoestel. Zorg er ook voor dat de melder altijd hoger is geplaatst dan de deurpost of het raamkozijn en voer regelmatig een controle uit door een erkend bedrijf. 

Koolmonoxide testen | brandveiling wonen

U kunt via de brandweer gemakkelijk een test doen. Hier komt duidelijk naar voren welk risico er in uw woning is op koolmonoxide. Klik hier voor de test

De Vastelastenbond adviseert

Doordat de Vastelastenbond al sinds 2004 een expert is als het gaat om energie en alles dat daarmee te maken heeft, bieden wij graag zo veel mogelijk informatie over energie, zoals op deze pagina. Daarnaast helpen wij jaarlijks duizenden mensen over te stappen op voordeligere contracten voor vaste lasten, waaronder energiecontracten.

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend overstapadvies betreffende de verschillende contractvormen die wij aanbieden, in samenwerking met verschillende energieleveranciers: