Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Door over te stappen van energieleverancier
Gemiddelde besparing door goedkoopste leverancier en welkomstbonussen

Start besparen

Bespaar op
Energierekening

Bespaar honderden euro's op je Energierekening

Energie vergelijken én overstappen

Stap Gratis over via onze energievergelijker. Compleet, betrouwbaar en met de beste deals!

Bespaar honderden euro's én ontvang een gratis Sparky Energiemeter (twv € 29,95)

Meer informatie

Een meetinrichting is – in de context van de Nederlandse energiemarkt en het energienetwerk – een technische inrichting die alle componenten, software, et cetera omvat die nodig zijn voor het registreren van uitgewisselde energie (elektriciteit of aardgas)en eventueel blindenergie tussen het netwerk en de eindgebruiker.

De energieterm meetinrichting is in het kort de verzamelnaam voor alle onderdelen waarmee de door u verbruikte elektriciteit en aardgas kunnen worden gemeten, om vervolgens in rekening gebracht te kunnen worden door uw energieleverancier, die daarvan weer een deel afdraagt aan de overheid én de lokale en nationale netwerkbeheerders.

Vragen over meetinrichtingen?

Heeft u algemene vragen over meetinrichtingen, elektriciteits- en/of aardgasmeter in uw woning of pand? Neem dan contact op met Vereniging de Vastelastenbond via 040-7200200 of het contactformulier.

Heeft u vragen over de specifieke meetinrichting in uw pand of woning? Neem dan contact op met de verantwoordelijke voor meetinrichtingen in uw regio: de netwerkbeheerder.

Meer over energie

Vereniging de Vastelastenbond is van mening dat hoe méér consumenten weten, des te beter zij zich kunnen wapenen tegen bijvoorbeeld onzinpraatjes van deur-aan-deur of telefonische verkopers, onduidelijke en/of te hoge energierekeningen en onduidelijke antwoorden vanuit klantenservice medewerkers.

Met dat in ons vizier, helpen wij u daarom aan zo veel mogelijk informatie over de Nederlandse energiemarkt en alles dat daarmee te maken heeft.

Klik op de links voor meer informatie: