Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Door over te stappen van energieleverancier
Gemiddelde besparing door goedkoopste leverancier en welkomstbonussen

Start besparen

Bespaar op
Energierekening

Bespaar honderden euro's op je Energierekening

Energie vergelijken én overstappen

Stap Gratis over via onze energievergelijker. Compleet, betrouwbaar en met de beste deals!

Bespaar honderden euro's én ontvang een gratis Sparky Energiemeter (twv € 29,95)

Meer informatie

In de context van elektriciteits- en gasafname, betekent het begrip ‘net’: één of meer verbindingen voor het transport van elektriciteit en de daarmee verbonden transformator-, schakel-, verdeel- en onderstations en andere hulpmiddelen, behoudens voor zover deze verbindingen en hulpmiddelen liggen binnen de installatie van een producent of van een afnemer. Het net is dus het complete energienetwerk in Nederland. Vanuit energieproducenten en energieleveranciers wordt via het net elektriciteit en gas in woningen en bedrijfspanden afgeleverd.

Netkosten

Het onderhoud en de ontwikkeling van het net is de verantwoordelijkheid van verschillende regionale netwerkbeheerders. De kosten die door deze partijen worden gemaakt worden in rekening gebracht bij afnemers van energie. Tegenwoordig zijn deze netwerkkosten een integraal onderdeel van de energierekening, en dus ook van het maandelijks te betalen energievoorschot. Er worden dus géén losse rekeningen voor gas- en elektriciteitsnetwerkkosten aan u verstuurd, alles wordt op één factuur aan u in rekening gebracht.

De Vastelastenbond over energie

Doordat de Vastelastenbond al sinds 2004 een expert is als het gaat het energie net en alles dat daarmee te maken heeft, bieden wij graag zo veel mogelijk informatie over energie, zoals op deze pagina. Daarnaast helpen wij jaarlijks duizenden mensen over te stappen op voordeligere contracten voor vaste lasten, waaronder energiecontracten.

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend overstapadvies betreffende de verschillende contractvormen die wij aanbieden, in samenwerking met verschillende energieleveranciers: