“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | oprichter van de Vastelastenbond

Lees meer over ons

Door over te stappen van energieleverancier
Gemiddelde besparing door goedkoopste leverancier en welkomstbonussen

Start besparen

Bespaar op Energierekening

Bespaar € 360,- op je Energierekening

Door over te stappen van energieleverancier

Gemiddelde besparing door goedkoopste leverancier en welkomstbonussen

€360,- p.j

Meer informatie

Energie veiling Power to the People is een van de bekendere energie veilingen in Nederland. Op deze pagina legt inkoopcollectief en belangenbehartiger Vereniging de Vastelastenbond u graag uit hoe deze veiling werkt, als ook de voordelen en nadelen van deze energie veiling.

Hoe werkt energieveiling Power to the People?

Een aantal keer per jaar organiseert Power to the People energieveilingen, waarvoor men zich gratis en vrijblijvend kan inschrijven.

Op haar beurt laat Power to the People aan de inschrijvers weten wat de best geboden tarieven voor de veiling zijn geweest, en kan de consument besluiten om wel of niet mee te doen met het aanbod uit de energieveiling.

Let op misleidende energieveilingen

Helaas merkt de Vastelastenbond dat energie veilingen niet altijd even doorzichtig en klantgericht te werk gaan.

Zo blijken de tarieven eigenlijk nooit de laagst mogelijke in de markt, en maken veilende partijen afspraken met energieleveranciers om hun eigen leden niet meer te benaderen met nieuwe veilingen tot wel 4 jaar na afloop van het energiecontract – zodat klanten hopelijk ‘in slaap vallen’ en ongemerkt te veel betalen voor hun energie.

Meer weten over misleiding rond energieveilingen? Klik dan hier.

Voor- en nadelen energieveilingen

Wilt u weten wat voor u persoonlijk de beste keus is als het aankomt op energieveilingen, collectieve inkoop of juist zelf jaarlijks overstappen? Neem dan eens contact op met de onafhankelijke adviseurs van Vereniging de Vastelastenbond!

Ook voor uw overige vragen over energie, verzekeringen, internet bellen & televisie staan wij u graag te woord, of vergelijken wij voor u een aanbieding met uw huidige contract(en).