UPDATE - JANUARI 2017

Op basis van de huidige marktomstandigheden adviseren wij u te kiezen voor een 3 jaar vaste prijs contract. Doordat u kiest voor een vast contract, hebben prijsstijgingen geen invloed op uw afgesproken tarieven.

Wilt u een 1 jarig contract? Dan kunt u het beste kiezen voor de Switch Service 
Afhankelijk van uw persoonlijke situatie en voorkeur kunt u zo een weloverwogen keuze maken.

 1. 3 jaar lage vaste tarieven: Collectieve korting bij Budget Energie
 2. Switch Service: Elk jaar de laagste prijs

1. Drie jaar lage vaste tarieven

Gezien de huidige marktontwikkelingen kan het verstandig zijn om uw stroom en gas voordelig voor lange tijd vast te zetten. Dat de gasprijs gaat stijgen is waarschijnlijk zeker. Het is alleen de vraag wanneer dit gebeurt. Daarom kan
het verstandig zijn om uw gasprijs op het huidige lage punt voor een 
langere periode vast te zetten. Zo bent u verzekerd van een lage prijs en heeft u geen last van prijsstijgingen.

Energieleveranciers hebben op dit moment hun producten nog ‘goedkoop’ kunnen inkopen. Stijgt de prijs, dan wordt dit doorberekend in de prijs die u als consument betaalt. Vereniging de Vastelastenbond speelde hier vroegtijdig op in en kwam tot een unieke aanbieding met Budget Energie.

2. Unieke dienst: Switch Service contract beheer

Nog meer besparen? De Switch Service  regelt elk jaar pro-actief voor u uw energiecontract. Dit is gebaseerd op de meest aantrekkelijke aanbiedingen die op dat moment in de markt beschikbaar zijn. Daarbij letten wij op prijs, uw situatie en de voorwaarden. 

 

 

Veel actie-aanbiedingen zijn ogenschijnlijk goedkoop. De valkuil (het verdienmodel) is dat energieleveranciers bij dergelijke acties in het tweede jaar de tarieven – ongemerkt – flink verhogen. Of er zijn andere voorwaarden aan het contract verbonden, waardoor het per saldo helemaal niet voordeliger is. Daar komt nu verandering in, met de Vastelastenbond Switch Service. Elk jaar pro-actief een nieuwe leverancier met lage tarieven én correcte voorwaarden. 

Hoe het Vastelastenbond advies tot stand komt

De keuze voor ons adviescontract is onder andere gebaseerd op onze verwachtingen over het prijsniveau van energie. Wij houden constant de energiemarkt in de gaten. Er bestaan 2 verschillende opties. Wanneer de tarieven gaan dalen, of gelijk blijven, adviseren wij onze leden te kiezen voor een 1-jaars energiecontract met vaste tarieven*. Wanneer de tarieven gaan stijgen, adviseren wij onze leden te kiezen voor een 2- of zelfs 3-jaars energiecontract met vaste tarieven, zodat onze leden voor een langere periode kunnen genieten van lage vastgelegde prijzen. 

Over onze samenwerkingspartners

De Vastelastenbond stelt naast lage tarieven strenge voorwaarden aan de leveranciers waar zij mee samen werkt. De belangrijkste randvoorwaarden voor de samenwerkingspartners van de Vastelastenbond zijn:

 1. Scherpe tarieven 
 2. Klantvriendelijke en oplossingsgerichte klantenservice
 3. Administratie op orde
 4. Correcte voorwaarden
 5. Snelle en correcte afhandeling van eventuele klachten

De Vastelastenbond werkt als inkoopcollectief momenteel samen met drie partners binnen de energiebranche: Energiedirect.nl,Budget Energie en Greenchoice.

Greenchoice

Greenchoice is een zéér klantgerichte organisatie. Ze zijn bereikbaar voor lokaal tarief, en helpen hun klanten telefonisch op een opgewekte, open en eerlijke manier. Doordat medewerkers van Greenchoice zich ontwikkelen binnen verschillende afdelingen van het bedrijf, weet u zeker dat u iemand aan de telefoon krijgt die weet waar het over gaat en die bij machte is om maatwerk te leveren. Greenchoice is met haar focus op klantvriendelijkheid, échte groene energie van Hollandse bodem en eerlijke klantvoorwaarden bij uitstek geschikt als partner van de Vastelastenbond.

Budget Energie

Budget Energie legt accent op efficiëntie in combinatie met voordelige tarieven. Ze hebben een klein productassortiment en besteden relatief geen budget aan mediabestedingen. De focus ligt op het voordelig aanbieden van stroom en gas, waardoor ze lage tarieven en goedkope energiecontracten kunnen aanbieden. Dit past bij de visie van de Vastelastenbond. 

Energiedirect.nl

Deze energieleverancier staat bekend om haar voordelige energietarieven en klantvriendelijke website. Met ingang van 1 januari 2017 biedt energiedirect.nl alleen nog maar groene stroom aan bij nieuwe contracten en verlengingen. Zonder dat klanten daar extra voor betalen. De administratie van klantgegevens en dossiers is er goed geregeld en u kunt bij energiedirect.nl online de meeste zaken zelf eenvoudig regelen. Doordat veel zaken online gaan, kunnen ze goedkope energie aanbieden. Energiedirect.nl biedt steevast lage energietarieven. Vereniging de Vastelastenbond biedt het stukje extra service voor onze leden. Door deze lage prijzen en de prettige manier van communiceren, is energiedirect.nl een partij waarmee de Vastelastenbond graag samenwerkt.

Hoe werkt overstappen naar het adviescontract voor energie?

Overstappen naar een voordeliger energiecontract via de Vastelastenbond is vertrouwd en klantgericht:

 1. U meldt zich aan via de aanmeldknop onder het energiecontract, en vult uw gegevens in.
 2. U bent dan direct gratis lid van de Vastelastenbond en maakt gebruik van onze lagere energietarieven en uitgebreide service.
 3. U ontvangt binnen enkele ogenblikken twee e-mails van de Vastelastenbond. Eén met de bevestiging van uw lidmaatschap en persoonlijke gegevens en één met de bevestiging van uw contract keuze.
 4. Wij melden u vervolgens aan bij uw gekozen leverancier, waarna u ook van hen een bevestigingse-mail met klantgegevens ontvangt.
 5. Wij zorgen ervoor dat uw oude energieleverancier wordt opgezegd, en letten hierbij op de einddatum van uw huidige energiecontract, zodat u geen opzegboete krijgt. U hoeft hiervoor dus zelf niets te doen.
 6. U krijgt op de overstapdatum het verzoek om uw beginmeterstanden door te geven aan de door u gekozen energieleverancier.
 7. De beginstand bij uw nieuwe leverancier wordt doorgegeven aan uw oude leverancier, die deze stand hanteert als eindmeterstanden. Zo betaalt u nooit dubbel voor uw verbruikte energie.

*Waarom kiezen voor vaste tarieven, maar niet kiezen voor een contract met variabele tarieven? Omdat variabele energietarieven bij aanvang hoger zijn dan onze vaste tarieven, is dit minder voordelig voor u! Dus: zelfs al dalen de variabele tarieven, dan zijn deze over een periode van 12 maanden nog steeds minder voordelig dan de lagere 1 jaar vast tarieven die door de Vastelastenbond worden aangeboden.

Over de service van de Vastelastenbond

De Vastelastenbond helpt u persoonlijk met al uw eventuele vragen en overige klantenservice gerichte zaken, zodat u zeker weet dat u een voordelig én vertrouwd energiecontract afsluit. De Vastelastenbond is bereikbaar voor lokaal tarief, zonder keuzemenu’s. Met onze bekwame en betrokken medewerkers zorgen wij ervoor dat u niet alleen bespaart, maar ook geniet van uitgebreide persoonlijke service. U kunt ons beschouwen als uw klantenservice, vraagbaak, inkoopcollectief en waakhond in één.

Via onze maandelijkse nieuwsbrief houden wij u daarnaast op de hoogte van opvallende zaken binnen de wereld van vaste lasten en delen wij onze adviescontracten met de achterban. Daarnaast delen we bespaartips en onze onderzoeken naar verschillende aanbieders en hun marketingacties.

Chat met ons