De Vastelastenbond is sinds de liberalisering van de energiemarkt in 2004 actief op deze markt. Wij volgen de markt op de voet en kunnen u hierdoor perfect informeren en adviseren over alle ontwikkelingen en gebruiken in de energiemarkt. Hierdoor kunnen wij u goed helpen bij het afsluiten van een nieuwe energiecontract en/of de overstap naar een nieuwe energieleverancier. 

Onze belangrijkste energie adviezen

1. Stap ieder jaar over
Energiemaatschappijen geven hoge kortingen als u klant bij hen wordt. Het doel is dat u daarna ook nog klant blijft en dat men de korting dan ruimschoots terugverdient. De tarieven stijgen in het 2e jaar namelijk altijd. Door ieder jaar over te stappen krijgt u altijd de laagste tarieven en een hoge korting. Zo bent u het goedkoopste uit.

2. Vergelijk aanbieders
Door aanbieders te vergelijken komt u er achter bij wie u het gunstigste contract krijgt. Let hierbij altijd wel op de voorwaarden. Als deze niet goed zijn dan kan goedkoop ook duurkoop blijken. Voor advies over de voorwaarden kunt u ons altijd bellen. Onze deskundige medewerkers helpen u graag.

3. Hou de einddatum goed in de gaten
U dient op het juiste moment over te stappen. Dit betekent niet te vroeg, maar ook niet te laat. Stapt u te vroeg over dan mag de energiemaatschappij u een boete opleggen. Stapt u te laat over dan betaalt u, zolang u niet overstapt, het duurst mogelijke tarief. 

Energie altijd goed geregeld 

Wilt u dat uw energie altijd goed geregeld is en dat u de laagste prijs hebt? Dan dient u te kiezen voor de Switch Service. De Switch Service is een unieke dienst van de Vastelastenbond waarbij wij uw energiezaken geheel overnemen. De einddatum van uw contract houden wij in de gaten. Wij vergelijken tijdig alle aanbieders in de markt en regelen voor u de overstap naar de goedkoopste energieleverancier met goede voorwaarden. Zo betaalt u nooit te veel. Deze dienst kost slechts €29,50 per overstap en levert u een gemiddelde besparing op van ruim € 300,- per keer.

Meer zekerheid bij energie

Met de Switch Service garanderen wij de laagste prijs op het moment van afsluiten, echter kan het zijn dat u toch liever een vast tarief wenst voor langere tijd. Hiervoor bieden wij het 3 jarige contract aan van Budget Energie. Drie jaar lang betaalt u dezelfde prijs voor uw energie bij gelijk verbruik. Dit collectieve contract is het beste 3 jarige contract in de markt. Wilt u dus zekerheid voor een langere periode? Kies dan voor 3 jaar Budget Energie

Onze adviseurs

De adviseurs van de Vastelastenbond zijn kenners op het gebied van energie. U kunt ons alle vragen aangaande energie stellen en wij geven u dan snel en gedegen antwoord.