Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Door over te stappen van energieleverancier
Gemiddelde besparing door goedkoopste leverancier en welkomstbonussen

Start besparen

Bespaar op
Energierekening

Bespaar honderden euro's op je Energierekening

Energie vergelijken én overstappen

Stap Gratis over via onze energievergelijker. Compleet, betrouwbaar en met de beste deals!

Bespaar honderden euro's én ontvang een gratis Sparky Energiemeter (twv € 29,95)

Meer informatie

Heeft u een nieuwbouw woning? Dan kunt u deze stappen volgen om een energiecontract aan te vragen. Ook uw andere vaste lasten kunt u via onze vereniging regelen. Heeft u vragen? Schroom niet om ons te bellen op 040-7200200. Wij staan met raad en daad voor u klaar!

1. Controleer uw huidige contract

Of u een nieuwe energieleverancier mag kiezen voor uw nieuwe adres is afhankelijk van uw huidige contract. Als u zich niet houdt aan uw huidige contract riskeert u een boete.
Controleer het volgende om zeker te zijn van een soepele energielevering:

  • Uw huidige leverancier(s)
  • Heeft u een vast contract?
  • Zo ja, wilt u aan het einde van het contract overstappen om een boete te voorkomen?

Mogelijkheden 

  1. Wanneer u een vast contract heeft bent u verplicht dit mee te nemen naar uw nieuwe adres. Wanneer u dit niet wilt, of wanneer uw leverancier u hiervoor kosten in rekening brengt, neem dan telefonisch contact met ons op 040-7200200 om u te laten adviseren.
  2. Wanneer u een variabel contract (dat maandelijks opzegbaar is) heeft, kunt u dit op uw oude adres opzeggen en een nieuw energiecontract sluiten voor uw nieuwsbouw woning. 
  3. Is dit uw eerste woning? Dan heeft u nog geen energiecontract en bent u vrij te kiezen voor een nieuw energiecontract.

2. Meld u aan voor energie

  • Meld u aan op onze website en selecteer de optie energie.
  • Kies voor de situatie: ‘ik wil een nieuwbouw woning aanmelden’.
  • Vul als datum sleuteloverdracht een datum in die twee weken eerder ligt dan uw sleuteloverdracht (bijvoorbeeld: de sleuteloverdracht is 21 januari, u vult dan 7 januari in).

Het kan voorkomen dat u geen energie blijkt te hebben, of geen goede aansluiting. In dit geval kan dit in deze twee weken worden opgelost. Het kan ook zijn dat u voor uw nieuwbouwwoning ook bouwstroom moet aanvragen. Vraag dit voor de zekerheid ook na bij uw aannemer of projectontwikkelaar.

U krijgt een bevestiging per e-mail zodra u de aanmelding goed heeft afgerond. In de bijlage van deze e-mail vindt u tevens uw overeenkomst voor energie.

3. Zeg uw oude leverancier op

U dient uw huidige contract zelf op te zeggen wanneer u verhuist. U kunt dit tot twee weken voordat u de oude woning verlaat telefonisch doen. U krijgt dan van de oude leverancier een eind meterstanden kaart opgestuurd.

4. Uw aanmelding wordt verwerkt

Wij melden u aan bij de beste leverancier voor uw situatie. U ontvangt binnen een aantal dagen een bevestiging van de leverancier.

5. Start levering en voorschotbedrag

Per e-mail ontvangt u het voorschotbedrag en de leverdatum.

6. Verhuizing

Geef de begin meterstanden van uw nieuwe woning door aan de leverancier binnen 2 weken na de werkelijke sleuteloverdracht. Wanneer u uw oude woning verlaat geef dan de eindmeterstanden door via de eindmeterstanden kaart die u van uw oude leverancier heeft ontvangen. U ontvangt binnen 8 weken de eindnota van de oude leverancier.

7. Check het voorschotbedrag

Uw voorschot wordt berekend op basis van het gemiddelde verbruik in uw wijk. Dit kan afwijken van uw verbruik.