Heeft u een nieuwbouw woning? Dan kunt u deze stappen volgen om een energiecontract aan te vragen. Ook uw andere vaste lasten kunt u via onze vereniging regelen. Heeft u vragen? Schroom niet om ons te bellen op 040-7200200. Wij staan met raad en daad voor u klaar!

1. Controleer uw huidige contract

Of u een nieuwe energieleverancier mag kiezen voor uw nieuwe adres is afhankelijk van uw huidige contract. Als u zich niet houdt aan uw huidige contract riskeert u een boete.
Controleer het volgende om zeker te zijn van een soepele energielevering:

  • Uw huidige leverancier(s)
  • Heeft u een vast contract?
  • Zo ja, wilt u aan het einde van het contract overstappen om een boete te voorkomen?

Mogelijkheden 

  1. Wanneer u een vast contract heeft bent u verplicht dit mee te nemen naar uw nieuwe adres. Wanneer u dit niet wilt, of wanneer uw leverancier u hiervoor kosten in rekening brengt, neem dan telefonisch contact met ons op 040-7200200 om u te laten adviseren.
  2. Wanneer u een variabel contract (dat maandelijks opzegbaar is) heeft, kunt u dit op uw oude adres opzeggen en een nieuw energiecontract sluiten voor uw nieuwsbouw woning. 
  3. Is dit uw eerste woning? Dan heeft u nog geen energiecontract en bent u vrij te kiezen voor een nieuw energiecontract.

2. Meld u aan voor energie

  • Meld u aan op onze website en selecteer de optie energie.
  • Kies voor de situatie: ‘ik wil een nieuwbouw woning aanmelden’.
  • Vul als datum sleuteloverdracht een datum in die twee weken eerder ligt dan uw sleuteloverdracht (bijvoorbeeld: de sleuteloverdracht is 21 januari, u vult dan 7 januari in).

Het kan voorkomen dat u geen energie blijkt te hebben, of geen goede aansluiting. In dit geval kan dit in deze twee weken worden opgelost. Het kan ook zijn dat u voor uw nieuwbouwwoning ook bouwstroom moet aanvragen. Vraag dit voor de zekerheid ook na bij uw aannemer of projectontwikkelaar.

U krijgt een bevestiging per e-mail zodra u de aanmelding goed heeft afgerond. In de bijlage van deze e-mail vindt u tevens uw overeenkomst voor energie.

3. Zeg uw oude leverancier op

U dient uw huidige contract zelf op te zeggen wanneer u verhuist. U kunt dit tot twee weken voordat u de oude woning verlaat telefonisch doen. U krijgt dan van de oude leverancier een eind meterstanden kaart opgestuurd.

4. Uw aanmelding wordt verwerkt

Wij melden u aan bij de beste leverancier voor uw situatie. U ontvangt binnen een aantal dagen een bevestiging van de leverancier.

5. Start levering en voorschotbedrag

Per e-mail ontvangt u het voorschotbedrag en de leverdatum.

6. Verhuizing

Geef de begin meterstanden van uw nieuwe woning door aan de leverancier binnen 2 weken na de werkelijke sleuteloverdracht. Wanneer u uw oude woning verlaat geef dan de eindmeterstanden door via de eindmeterstanden kaart die u van uw oude leverancier heeft ontvangen. U ontvangt binnen 8 weken de eindnota van de oude leverancier.

7. Check het voorschotbedrag

Uw voorschot wordt berekend op basis van het gemiddelde verbruik in uw wijk. Dit kan afwijken van uw verbruik.