Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Door over te stappen van internetprovider
Gemiddelde besparing door goedkopere provider

Start besparen

Bespaar op Internet en TV

Bespaar € 200,- op je Internet en TV

Door over te stappen van internetprovider

Gemiddelde besparing door goedkopere provider

€200,- p.j

Meer informatie

Virus filters zijn programma’s die uw binnenkomende e-mail en andere bestanden (bijvoorbeeld gedownloade content) controleren op virussen. Naast een firewall is een virusfilter een vereist programma voor veilig internetten.

Gratis antivirusfilters

Er bestaan zowel gratis als bestaande virusfilters. Het gebruik van gratis virusfilters biedt goede bescherming, die in veel gevallen niet onder doet aan de bescherming van betaalde pakketten. Enkele voorbeelden van gratis antivirussoftware zijn:

  • AVG

  • Avast!

  • Microsoft Essentials

  • Panda Cloud

Bovenstaande programma’s zijn eenvoudig te vinden en te downloaden door in een online zoekmachine de termen ‘Download [naam gewenste antivirusfilter]’ in te voeren.

Betaalde antivirusfilters

Betaalde antivirussoftware kunt u in veel gevallen wat meer afstemmen op uw persoonlijke voorkeuren, maar neemt daarentegen ook meestal meer werkgeheugen in beslag. Zoals gezegd is de bescherming tegen virussen bij betaalde antivirusprogramma’s niet significant beter dan die van gratis antivirussoftware.

U kunt via alle Nederlandse providers kiezen voor antivirussoftware, vaak tegen een maandelijkse meerprijs. Bekijk de verschillen in pakketten voor antivirussoftware bij de in uw regio aangeboden contracten voor internet (en evt. tv & bellen) via de Vastelastenbond vergelijker.

Tips voor antivirusfilters

Enkele handige tips tegen virussen en voor een veilige online ervaring, keer op keer:

  • Let erop dat u nooit twee antivirusfilters tegelijk installeert. Deze kunnen conflicterend werken, waardoor storingen op kunnen treden.

  • Zorg ervoor dat u naast een antivirusfilter ook een deugdelijk firewall programma installeert en activeert alvorens u gaat internetten.