Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Kies voor de VasteLastenBundel

Kies voor de VasteLastenBundel<

Jouw vaste lasten onder één dak geregeld.

Eén aanspreekpunt voor je vaste lasten. Regel je energie, verzekeringen en meer via ons.

€150,- p.j

Of €15,-p.m

Meer informatie

U bent helemaal tevreden, want u heeft het voordeligste mobiele contract afgesloten. Toch blijkt aan het einde van de maand de rekening hoger uit te vallen dan verwacht. Meestal komt dit door een onverwacht hoog dataverbruik. Hoe kunt u dit voorkomen? Lees deze tips om uw mobiele datagebruik in de hand te houden. Zo zorgtu dat uw goedkope mobiele abonnement ook daadwerkelijk goedkoop blijft!

Tips voor een goedkoop mobiel abonnement

 

Op zoek naar meer tips met betrekking tot mobiele abonnementen? Lees dan onze tips over het vergelijken van mobiele abonnementen.

Gebruikers van 4G internetten vaker mobiel

Let op of u gebruik maakt van mobiel internet via het 3G of 4G netwerk. Het is een fabeltje dat het snellere 4G netwerk meer mobiele data verbruikt. Wel heeft onderzoek aangetoond dat 80% van de consumenten meer mobiel internetten als zij gebruik maken van het 4G netwerk.

 

Wifi in de buurt? Dat scheelt u mobiele MB's

Maak waar mogelijk gebruik van internet via een wifi-verbinding. Zo verbruikt u geen mobiele data uit uw bundel. Zeker als u geregeld video's kijkt of muziek luistert kan dit veel mobiele MB's besparen.

 

Schakel dataroaming uit en voorkom ongewenst dataverbruik

Uw mobiele telefoon gaat automatisch op zoek naar andere providers als u via uw eigen provider geen bereik heeft. Dit wordt ook wel roaming genoemd. Binnen Nederland zijn hier geen extra kosten aan verbonden. In het buitenland, daarentegen, wel. Ook voor mobiel internet zoekt uw telefoon naar beschikbare netwerken. Dit wordt dataroaming genoemd. Dit kan zorgen voor extra kosten voor uw mobiele datagebruik, omdat sommige apps ongemerkt verbinding maken met het internet. 

Zet dataroaming daarom, vooral in het buitenland, uit via de instellingen van uw telefoon. Zo verbruikt u niet onnodig extra MB's.

 

Automatisch updaten handig? Er kan een prijskaartje aan hangen...

Zorg ervoor dat uw apps niet automatisch updaten. Doe dit handmatig, en het liefst via wifi. Zo beperkt u uw mobiele datagebruik.

 

Houd uw mobiele datagebruik en uw belminuten in de gaten

Installeer een app die uw datagebruik in de gaten houdt. De meeste providers hebben hier tegenwoordig een eigen app voor. Als u deze regelmatig in de gaten houdt, komt u nooit voor verrassingen te staan aan het einde van de maand. Mocht u toch elke maand over uw bundel heen gaan? Vraag dan een hogere bundel aan.

 

Kinderen en hun mobiel. Een gouden combinatie?

Vanaf een jaar of 12 hebben de meeste kinderen een mobiele telefoon. Denk eraan dat ze hun mobiel liever voor veel interessantere zaken gebruiken dan bereikbaar zijn. Het is hun computer, wekker, fototoestel, muziekspeler en hun contact met de rest van de wereld. De kosten kunnen ongemerkt de pan uit rijzen. Maak heldere afspraken over de kosten en het gebruik van het mobiel, en neem eventueel onze tips even samen door.