Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Kies voor de VasteLastenBundel

Kies voor de VasteLastenBundel<

Jouw vaste lasten onder één dak geregeld.

Eén aanspreekpunt voor je vaste lasten. Regel je energie, verzekeringen en meer via ons.

€150,- p.j

Of €15,-p.m

Meer informatie

Bij het vergelijken van mobiele abonnementen komt er veel informatie op u af. Of u nu overstapt naar een nieuwe provider of juist verlengt bij uw huidige provider: het kan lastig zijn om de juiste beslissing te maken. Daarom geeft de Vastelastenbond u enkele handige tips waar u op moet letten bij het vergelijken van een mobiel abonnement. Zo kunt u met een gerust hart een weloverwogen keuze maken.

Tips bij het vergelijken van mobiele abonnementen

Vergelijk mobiele abonnementen

 

U heeft nu alle informatie om het beste en goedkoopste mobiele abonnement voor uw situatie te kiezen. U kunt nu zorgeloos gaan bellen, sms'en en internetten op uw mobiel. Toch zijn er enkele dingen waar u voor op dient te letten. Lees onze tips over mobiel gebruik.

 

Vergelijk altijd het aanbod van uw eigen provider met andere aanbiedingen

Er wordt vaak gedacht dat verlengen bij uw huidige provider de goedkoopste optie is. Het verleng aanbod is echter lang niet altijd het goedkoopst. Het is daarom altijd verstandig om het aanbod van alle leveranciers met elkaar te vergelijken. Dit kan heel eenvoudig, bijvoorbeeld via de vergelijker van Vereniging de Vastelastenbond.

 

Overstappen voor de einddatum van uw contract kan u geld kosten

Let bij het overstappen van providers op de einddatum van uw contract. Als u namelijk vóór deze datum overstapt, dan kunnen er extra kosten in rekening worden gebracht.

 

Een contractverlenging gaat pas in ná de einddatum van uw contract

Bij de meeste providers kunt u vaak al enkele maanden voor de einddatum van uw contract verlengen. Dit nieuwe contract met de bijbehorende belminuten, sms'jes en MB's gaat pas in op de einddatum van uw huidige contract. Houd hier rekening mee, bijvoorbeeld als u in uw nieuwe contract mobiele data heeft toegevoegd. Deze kunt u pas gaan gebruiken op de einddatum van uw huidige contract.

 

Uw contract wordt na afloop automatisch maandelijks opzegbaar

Als u na afloop van uw mobiele abonnement niets doet, wordt het steeds stilzwijgend met een maand verlengd. U zit dan niet vast aan het contract. U kunt op elk moment overstappen of verlengen. Wel dient u rekening te houden met de wettelijke opzegtermijn van een maand.

 

Een nieuwe provider? Houd rekening met eenmalige aansluitkosten

Als u overgaatop een nieuwe provider, betaalt u eenmalige aansluitkosten. Deze kosten worden altijd weergegeven in het contract, en verschillen per provider. In de sim-only vergelijker van de Vastelastenbond worden deze kosten altijd getoond.

Uw nieuwe provider regelt het nummerbehoud

U hoeft bij het overstappen naar een nieuwe provider niet bang te zijn dat u een nieuw mobiel nummer krijgt. In vrijwel alle gevallen kunt u met nummerbehoud overstappen, dit wordt door uw nieuwe provider geregeld. Wel dient u dit aan te geven bij het afsluiten van uw nieuwe abonnement.

Vergelijk mobiele abonnementen