Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Door over te stappen naar verzekeringen zónder provisie
Gemiddelde besparing op alle schadeverzekeringen

Start besparen

Bespaar op Verzekeringskosten

Bespaar € 200,- op je Verzekeringskosten

Door over te stappen naar verzekeringen zónder provisie

Gemiddelde besparing op alle schadeverzekeringen

€200,- p.j

Meer informatie

Een restitutieverzekering is een zorgverzekeringspolis met vrije zorgkeuze. Vrije zorgkeuze houdt in dat u in de keuze van uw zorgverleners niet gebonden bent aan de partijen waarmee uw verzekeraar contracten heeft, maar dat u geheel vrij bent om de zorgpartij te kiezen die u zelf wilt. Een ander woord voor restitutieverzekering is restitutiepolis.

Bij een restitutiepolis/restitutieverzekering dient u de rekeningen voor geboden zorg vaak éérst zelf te voldoen, waarna u de originele factuur opstuurt naar uw verzekeraar die vervolgens - na aftrek van eventueel eigen risico - over zal gaan tot betaling van de factuur. De premie van een restitutiepolis is in de meeste gevallen hoger dan bij een naturaverzekering/naturapolis, omdat bij laatstgenoemde vaak prijsafspraken tussen verzekeraars en zorgverleners worden gemaakt.

Vergelijk restitutieverzekeringen

Via Vereniging de Vastelastenbond kunt u diverse soorten restitutieverzekeringen met elkaar en uw eigen polis vergelijken. Bekijk de polissen en vergelijk eenvoudig de voorwaarden en kosten via de Vastelastenbond zorgvergelijker.

Vragen over restitutieverzekeringen?

Voor al uw vragen over restitutieverzekeringen mag u zich richten tot Vereniging de Vastelastenbond. Bekijk ook onze veel gestelde vragen over verzekeringen, of neem contact met ons op.