Contract Controle Protocol (CCP)

Je hebt gezocht op het woord: Contract Controle Protocol (CCP)


De Vereniging Contract Controle Protocol Energie Sector (CCP) is opgericht door erkende leveranciers van energie in Nederland. Leden hebben een convenant gesloten waarin verschillende processen beschreven staan voor de afhandeling van switchopdrachten.

Met het protocol worden overlappende contracten en contractbreuk zo veel mogelijk voorkomen doordat leveranciers elkaars contracten respecteren en samenwerken in het switchproces.

Aangesloten energieleveranciers houden een centrale databank met daarin alle lopende contracten. Hierin staat de einddatum, opzegtermijn, verlengperiode en of het contract is opgezegd. Energieleveranciers moeten voor iedere switchopdracht controleren of de klant nog een lopend contract heeft bij een andere leverancier, en mag deze pas opzeggen en switchen op het moment dat het contract afloopt. Is een energieleverancier niet is aangesloten bij de CCP dan is hij vrij om uw switchopdracht door te voeren, ongeacht u contractbreuk pleegt bij uw huidige energieleverancier. Op de website van EnergieNed vindt u de deelnemerslijst.

Vereniging de Vastelastenbond begrippenlijst

Met deze begrippenlijst biedt Vereniging de Vastelastenbond consumenten een verhelderend inzicht in de wereld van verzekeringen.

Via inkoopcollectief Vereniging de Vastelastenbond sluit je bovendien de beste internetcontracten, energiecontracten en verzekeringen af. Uiteraard mét collectieve korting en uitgebreide persoonlijke service, bij aanbieders die voldoen aan onze strenge eisen qua klantvriendelijkheid, tarieven en communicatie.