Stroometikettering

Je hebt gezocht op het woord: Stroometikettering


Steeds meer consumenten willen weten op welke wijze de elektriciteit die ze van hun leverancier afnemen, wordt opgewekt. Sommigen willen misschien alleen door de zon of de wind opgewekte elektriciteit. Weer anderen willen wellicht geen elektriciteit opgewekt uit kolen of kernenergie. Ook kunnen er klanten zijn die alleen vragen om elektriciteit die in Nederland is opgewekt. Sommige leveranciers spelen al in op deze voorkeuren van consumenten door in hun brochures aan te geven op welke manier en/of waar hun elektriciteit is opgewerkt. De leveranciers kunnen dat duidelijk maken door een tabelletje. Ze kunnen dan bijvoorbeeld aangeven dat 50% van hun elektriciteit is opgewekt door wind, 25% door zon, en 25% door gas. Dit is te vergelijken met een pot pindakaas: 50% pinda’s, 25% olie en 25% suiker. Ze plakken dus eigenlijk een etiketje op hun product. Dit wordt ook wel stroometikettering genoemd.

Vereniging de Vastelastenbond begrippenlijst

Met deze begrippenlijst biedt Vereniging de Vastelastenbond consumenten een verhelderend inzicht in de wereld van verzekeringen.

Via inkoopcollectief Vereniging de Vastelastenbond sluit je bovendien de beste internetcontracten, energiecontracten en verzekeringen af. Uiteraard mét collectieve korting en uitgebreide persoonlijke service, bij aanbieders die voldoen aan onze strenge eisen qua klantvriendelijkheid, tarieven en communicatie.