Supplier by Last resort regeling

Je hebt gezocht op het woord: Supplier by Last resort regeling


Dit is een andere omschrijving voor Noodleverancier; in een vrije markt kan het altijd gebeuren dat een bedrijf door wat voor omstandigheden dan ook, bijvoorbeeld door een faillissement geen elektriciteit of aardgas kan leveren. De kans hierop is niet erg groot. Zou het toch gebeuren dat een leverancier bijvoorbeeld failliet gaat, dan vindt de overheid het belangrijk dat dit niet leidt tot situaties waarbij klanten plots dreigen te worden afgesloten. Daarom is wettelijk vastgelegd dat de landelijke netbeheerders voor elektriciteit en gas een regeling treffen waarbij een of meer leveranciers onmiddellijk worden ingeschakeld op het moment dat een andere leverancier failliet zou gaan. Deze noodleverancier neemt gedurende een bepaalde tijd alle verplichtingen van de failliete leverancier over.

Vereniging de Vastelastenbond begrippenlijst

Met deze begrippenlijst biedt Vereniging de Vastelastenbond consumenten een verhelderend inzicht in de wereld van verzekeringen.

Via inkoopcollectief Vereniging de Vastelastenbond sluit je bovendien de beste internetcontracten, energiecontracten en verzekeringen af. Uiteraard mét collectieve korting en uitgebreide persoonlijke service, bij aanbieders die voldoen aan onze strenge eisen qua klantvriendelijkheid, tarieven en communicatie.